Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Wednesday, 30 January 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Cerc de scriere creative la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Joi, 31 ianuarie 2019 începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va avea loc prima întâlnire din acest an a cercului de scriere creativă ,,Verbum”.

,,Verbum” este un proiect născut din necesitatea tinerilor creatori de a se întâlni într-un spațiu adecvat în care să practice arta scrisului, să discute scrierile create și să analizeze pertinent lucrările de creație prin dialoguri vii, abordate cu multă seriozitate. Proiectul a debutat în vara anului 2017 și s-a extins de-a lungul timpului prin alăturarea creatorilor din alte domenii ale artei și prin animarea cu momente muzicale sau dezbateri pe diverse teme de interes pentru participanți, teme din toate domeniile de activitate.

În acest context, tema lunii ianuarie pentru participanții la cercul de scriere creativă ,,Verbum” este ,,Începuturi” și va fi abordată în toate aspectele creației artistice. Prin urmare toți cei ce doresc să petreacă o după-amiază în mijlocul membrilor cercului de scriere creativă ,,Verbum” sunt așteptați la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, joi 31 ianuarie 2019 începând cu orele 17:00.

Proiectul face parte din programul 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.8 Verbum al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba și are ca scop inițierea unui cerc de scriere creative destinat tinerilor și adulților care practică arta scrisului. Organizatorii sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

 

 

 

Read more...

100 de grupuri civile din Coreea de Sud protestează, solicitând “închiderea Consiliului Creștin al Coreei din cauza corupției și controverselor anti-sociale”

Pe data de 27 ianuarie, 30.000 de cetățeni și 100 de grupuri civile s-au adunat în Piața Gwangwhamun din Seul unde au loc evenimente politice și sociale, incluzând recenta Revoluție decmocratică Candlelight, pentru o manifestație împotriva unorii serii de perturbări sociale cauzate de grupul Coreean Creștin.

“Human Rights Coalition din întreaga lume cere închiderea Consiliului Creștin al Coreei (CCK)”, o nouă federație alcătuită din 100 de grupuri civile ale societății compusă din grupurile de femei, tineri și grupurile religioase au ținut “Conferința de Presa și Marșul pentru a Cere Închiderea Consiliului Creștin al Coreei (CCK), o organizație Anti-Națiune, Anti-Societate, Anti-Religie și Anti-Pace”

Potrivit Coaliției, acest eveniment a fost organizat pentru “a dezvălui realitatea CCK ca și grup reprezentativ majoritar creștin care a primit indulgență după comiterea crimelor anti-sociale.”

“CCK își are originea în Biserica Presbiterană și care s-a închinat la temple și la împărați în timpul coloniei japoneze. În ultimii 10 ani, s-a raportat faptul că 12.000 de pastori creștini au comis activități criminale incluzând omor, agresiuni sexuale și fraude” a spus domnul Shin Chang Kim, Secretarul General al Coaliției.

“Orientarea CCK a început de la fondarea sa cand a fost creat pentru a susține dictatura militară în anul 1960. Alianța dintre politicieni și creștinism a condus la libertatea pastorilor față de responsabilitățile etnice și civice. Am văzut foarte mulți dintre ei schimbându-și titlurile de pastori cu bani și făcând convertirea coercetivă pentru propriul profit și multe din aceste lucruri nu au fost dezvăluite presei din cauza puterii lor”, a adăugat domnul Kim.

În declarația oficială este menționat faptul că “În cazul denominațiilor care nu aparțin de CCK, sunt publicate știri false judecându-i ca fiind ”erezii“. De asemenea, femeile sunt ținte pentru a le forța sa se convertească în timp ce sunt închise. Decesele recente a două tinere în urma convertirii coercetive arată cum viețile cetățenilor și a drepturilor omului sunt în pericol în fața CCK.”

În numele organizațiilor participante, Coaliția a cerut “adoptarea unei legi speciale împotriva programelor de convertire coercetivă pentru a întări libertatea religiei ”Coaliția include  Comisia Drepturilor Omului al Grupului Internațional al Femeilor pentru Pace, Asociația Creștină pentru Mișcarea Națională Anti-Corupție, Comitetul Drepturilor Omului al Tinerilor IPYG și Summitul Mondial al Budiștilor.

 

 

 

Read more...

Cultură și lectură la Clubul de lectură Lectur Alba

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vă propune să luați parte la prima întâlnire din anul 2019 a Clubului de lectură LecturAlba. Ședința lunii ianuarie a clubului va avea loc miercuri, 30 ianuarie 2019, ora 17:00, la sala de lectură a bibliotecii din str. Trandafirilor, nr.22.

Inițiat de către Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba în anul 2017, Clubul de lectură LecturAlba propune tuturor îndrăgostiților de lectură o incursiune în lumea frumoasă și seducătoare a cărților ce pot fi împrumutate din colecțiile bibliotecii. Participarea la ședințele Clubului de lectură LecturAlba este un motiv în plus de a practica o lectură constantă și îndrumată de specialiști și de a regăsi în comunitatea iubitorilor de carte plăcerea unor discuții și dezbateri libere pe seama textelor citite.

Clubul de lectură LecturAlba se întâlnește lunar, în aceeași locație și la aceeași oră, în ultima miercuri din fiecare lună. Coordonatorul Clubului de lectură LecturAlba este bibliotecara Felicia Colda care vă propune  pentru luna ianuarie romanul Hoțul de cărți al autorului australian Markus Frank Zusak. Cartea a primit numeroase premii și a fost timp de 230 de săptămâni în topul New York Time Bestseller List.

Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor, cuvintele care tămăduiesc, care rănesc sau te lasă indiferent, te fac să iubești, să mergi înainte, să fii tu… cuvintele care au puterea de a crea lumi. Cu o scriitură excelentă şi arzând de intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.

Pe lângă această propunere de lectură, cei prezenți la club vor putea veni cu noi sugestii de lectură pentru ședințele de la următoarele întâlniri. Fii prietenul cărților în Clubul de lectură LecturAlba de la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba!

Proiectul face parte din Programul minimal 2019 al instituției -1. USERS/1.1 Clubul de lectură, și este un proiect destinat utilizatorilor serviciilor de bibliotecă. Obiectivele  proiectului sunt stimularea creativității și a dialogului între iubitorii de lectură, promovarea colecțiilor bibliotecii în comunitate și dezvoltarea de abilități de înțelegere și interpretare a unui text propus.

9786066096133-1854482.jpg

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686