Items filtered by date: Friday, 30 October 2015 - Like - stiri Alba Iulia

SI TU POTI DEVENI POLITIST - campanie a Politiei Romane pentru promovarea profesiei de politist

În cadrul Campaniei de promovare a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de formare din Ministerul Afacerilor Interne „SI TU POŢI DEVENI POLIŢIST”, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost prezenţi la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Joi, 29 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Special, alături de poliţişti ai Serviciilor Rutier, Ordine Publică, Criminalistic, ai structurii de prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au fost prezenţi în mijlocul elevilor Liceului cu Program Sportiv din municipiul Alba Iulia.

Cei peste 800 de elevi au avut posibilitatea să afle de la poliţişti, ce presupune munca de poliţie, atribuţiile ce revin fiecăreia dintre structurile operative prezentate şi au avut ocazia să vadă, în mod concret, autospecialele şi  mijloacele de intervenţie.

Totodată, elevilor din clasele de liceu, le-au fost oferite informaţii despre oferta educaţională a Ministerului Afacerilor Interne şi le-au fost puse la dispoziţie materiale informative.    

Cei mai mici dintre elevi au fost încântaţi de prezenţa lui Fer, câinele labrador, special antrenat, pentru detectarea explozivilor, folosit de poliţiştii Grupei Pirotehnice, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Criminaliştii le-au demonstrat copiilor cum pot fi prelevate urmele iar poliţiştii de la rutieră le-au explicat rolul şi competenţele agentului de circulaţie. 

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală ce pregăteşte viitori poliţişti.

În perioada aprilie – iunie şi octombrie 2015 – iunie 2016, Poliţia Română desfăşoară o amplă campanie de promovare a profesiei de poliţist în rândul liceenilor, intitulată „ Şi tu poţi deveni poliţist!”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului Resurse Umane şi ai Compartimentului Relaţii Publice, derulează această campanie în toate liceele din judeţul Alba, promovând profesia de poliţist în rândul elevilor din clasele a X-a,  a XI-a şi a XII-a.

Instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne  sunt Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi şcolile postliceale.

Academia este o instituţie de învăţământ superior acreditată, din reţeaua de stat. Face parte din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, desfăşoară activităţi de învăţământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat, în domenii şi specializări acreditate, precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi specializare.

Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne fac parte din sistemul naţional de învăţământ sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686