Items filtered by date: Thursday, 04 December 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Ancheta DNA pe votul din Diaspora

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat de la Parchetul General dosarul în care au fost făcute plângeri privind modul de desfășurare a votului din diaspora la alegerile prezidențiale.

Pe 20 noiembrie, Parchetul General a anunțat că pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică se efectuează cercetări într-un dosar constituit ca urmare a conexării a șase dosare penale ce vizează plângeri privind modul de desfășurare a votului din diaspora la alegerile prezidențiale.

Faptele sesizate priveau dispozițiile art. 297 Cod penal (abuzul în serviciu), art. 298 Cod penal (neglijența în serviciu) și art. 385 Cod penal (împiedicarea exercitării drepturilor electorale).

"Procurorii au dispus, la data de 18 noiembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la faptă, sesizările formulate vizând persoane cu diferite funcții sau funcționari din cadrul instituțiilor cu rol decident în ceea ce privește organizarea și desfășurarea alegerilor", susținea Parchetul General.

DNA suspectează fapte de corupţie în cazul votului din Diaspora, motiv pentru care a cerut dosarul de la Parchetul General. Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu consideră că MAE poartă o parte din vină, dar responsabilitatea principală îi aparţine lui Victor Ponta.

"Cadrul legal dădea posibilitatea Guvernului să adopte măsurile necesare. Ministerul Afacerilor externe a părut depăşit. Centrarea întregii discuţii pe MAE sub aspectul situaţiei din momentul de vot presupune şi evaluarea răspunderii guvernamentale. Nimeni nu trebuie iertat de obligaţiile legale. Nu mai erau măsuri care să fi putut fi luate strict de MAE", a declarat Diaconescu.

 

Read more...

CSU Alba Iulia - Calificare in turneul final al Cupei Romaniei

  • Published in Sport

Victorie lejeră și calificare în turneul final al Cupei României pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins miercuri seară, scor 93-65 (26-19, 28-16, 16-13, 23-17), pe propriul teren, pe CSM Satu Mare, într-o partidă care a contat pentru manșa retur a sferturilor de finală ale Cupei României la baschet feminin. Cu acestă nouă victorie și cu scorul general de 180-145, trupa lui Popov trece mai departe în competiție alături de ICIM Arad, CSBT Alexandria și Sepsi Sf. Gheorghe și așteaptă să afle unde va avea loc Final Four-ul din acest sezon.

Meciul din această seară a debutat destul de greu pentru universitare, care probabil au intrat în teren relaxate, datorită faptului că aveau avantajul victoriei din deplasare din tur, însă acestea au condus aproape în permanență pe tabelă, iar la finalul primului sfert aveau un avans de 7 puncte. Cea de-a două pătrime a fost mai bună, iar diferența a început să crească, astfel încât la pauza mare tabela arăta 54-35 pentru gazde. La revenirea de la cabine, antrenorul sârb de la CSU a decis să folosească și unele formule mai inedite de joc, iar partea a treia a fost mai echilibrată, încheiată însă tot în favoarea formației din Alba Iulia, 16-13. Până la final jocul a fost unul calm, soarta disputei fiind deja decisă, iar trupa universitară a câștigat și ultimul sfert și implicit partida cu un scor categoric, 93-65.

A fost cea de-a treia victorie din sezon pentru sportivele din Alba Iulia în fața CSM-ului din Satu Mare, după succesul din campionat, respectiv manșa tur a sfertului din Cupă, ambele jucate în deplasare. De precizat că echipa condusă de pe bancă de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a atins o performanță remarcabilă, fiind la cea de-a 11-a dispută consecutivă câștigată (6 în campionat, 3 în Liga Europei Centrale și 2 în Cupa României).

Cu această partidă, CSU Alba Iulia își încheie evoluțiile în fața propriilor suporteri din 2014, urmând să mai aibă de disputat două meciuri externe în campionat, în 6 decembrie 2014, cu Phoenix Galați, respectiv, 12 decembrie 2014, cu Olimpia Brașov.

Cele patru echipe câștigătoare în faza sferturilor de finală, CSU Alba Iulia, ICIM Arad, CSBT Alexandria și Sepsi Sf. Gheorghe vor lupta pentru trofeul Cupa României 2014/2015 în turneul Final Four, care se va desfășura în perioada 6-7 martie, într-o locație care va fii cunoscută la începutul anului viitor.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade - 22 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, Milica Deura - 18 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Jessica Kuster - 15 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive, L'Oreal Price - 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Marta Fodor - 12 puncte și 3 recuperări, Larisa Toma - 8 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Valencia McFarland - 4 puncte, 3 recuperări și 10 pase decisive, Dora Ardelean - 2 puncte, o recuperare și 3 pase decisive și Mihaela Gherman - o recuperare.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Este importantă calificarea în Final Four pentru club, pentru Alba Iulia. Fetele au arătat astăzi seriozitate și dorință de a juca, chiar dacă am avut mici erori, dar am avut sferturile 2 și 3 bune, în condițiile în care nu am început foarte bine. Sunt mulțumit de cum s-a jucat, cum s-a luptat în teren, suntem cu toții fericiți că am trecut mai departe și continuăm să ne antrenăm pentru ca jocul să meargă tot mai bine și rezultatele bune să continue.

COMUNICAT DE PRESĂ

Read more...
Subscribe to this RSS feed