Items filtered by date: Wednesday, 03 December 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Lansare cursuri de calificare in cadrul proiectului ”Incubator de afaceri pentru someri si persoane in cautarea unui loc de munca din mediul rural din Regiunea Centru”

 

Alba Iulia, 3 Decembrie 2014

COMUNICAT DE PRESĂ

În zilele de 2 și 3 decembrie 2014 Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu Centrul European de Integrare al Romilor, a lansat 5 serii de cursuri de calificare în meseria de ”Lucrător în pensiune turistică”, în localitatea Avram Iancu, din județul Alba și în localitatea Micăsasa din județul Sibiu, în cadrul proiectului ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru”.

Cei 140 de participanți la cursurile de calificare sunt șomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive care doresc să se califice într-o meserie non-agricolă și, astfel, să-și crească șansele de acces pe piața muncii. Până la această dată, participanții înscriși în proiect au fost informați și consiliați în vederea creșterii oportunităților de ocupare, iar până la data de 27.02.2014 vor participa la cursurile de calificare.

Proiectul ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru” va fi implementat pe o perioadă de 16 luni și își propune să contribuie la creșterea oportunităților de ocupare pentru șomerii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanele ocupate în agricultura de subzistență și persoanele inactive din zonele rurale, din regiunea Centru.

În cadrul acestui proiect vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural, pentru cel puțin 545 de persoane. Programele de formare profesională vizează calificarea a 480 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii non-agricole, iar 5 dintre absolvenții acestor programe vor fi susținuți și asistați timp de 6 luni să-și înființeze și să demareze mici afaceri.

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170

Web: www.pakiv.ro,

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

Read more...

Lansare cursuri de calificare in domeniul mestesugurilor

Alba Iulia, 03 Decembrie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia Pakiv Romania, în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Techniki Ekpedeftiki SA Grecia, a lansat cu succes, în zilele de 2 și 3 decembrie 2014, în localitățile Vidra, Vadu Moților, Poiana Vadului și Pianu din județul Alba, 6 serii de cursuri de calificare în meseria de ”Lucrător în tâmplărie”, activitate din cadrul proiectului ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”.

La activitățile de lansare a cursului au participat peste 170 de persoane, beneficiari ai proiectului, șomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive și persoane ocupate în agricultura de subzistență, precum și reprezentanți ai autorităților locale. Cursanții prezenți la activități au beneficiat, până în prezent, de servicii integrate de informare și consiliere în scopul creșteri șanselor acestora de acces pe piața muncii, iar până la data de 27.02.2015 vor participa la cursurile de calificare derulate prin proiect.

Prin proiectul ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”,proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meșteșugăresc, cu ar fi: lucrători în executarea de produse artizanale din lemn și alte materiale, lucrători asamblori materiale din textile și piele, țesători și tricotori, tâmplari, tapițeri, lucrători în broderie și blănari, olari. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri meșteșugărești care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte. 

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

Cupei Romaniei: CSU Alba Iulia - CSM Satu Mare

  • Published in Sport

La un singur pas de Final Four-ul Cupei României. CSU Alba Iulia întâlnește miercuri, 3 decembrie 2014, cu începere de la ora 16:00, în ultima partidă de pe teren propriu din 2014, în manșa retur a sferturilor de finală ale Cupei României pe CSM Satu Mare. Trupa universitară pornește clar ca favorită în partidă, dar și pentru calificarea mai departe în competiție, după ce a reușit deja în urmă cu câteva zile să câștige în deplasare, scor 87-80, dar și pentru că are un lot clar mai valoros decât al sătmărencelor și avantajul de a nu mai fii pierdut cu adversarele de astăzi de șase meciuri.

În partida tur, disputată la Satu Mare, CSU și-a respectat statutul de favorită și a reușit să învingă cu scorul de 87-80, în urma unei partide pe care au controlat-o în mare parte și în care n-au fost aproape să piardă niciun moment. Astfel, CSU ar putea rata calificare doar în cazul în care ar pierde la o diferență de 8 sau mai multe puncte sau chiar la o diferență de 7 puncte, în cazul în care trupa oaspete ar înscrie mai mult decât universitarele la Satu Mare.

În ceea ce privește partidele anterioare jucate între cele două combatante de astăzi, scorul meciurilor directe este de 13-8 pentru CSM, însă trupa din Alba Iulia a reușit să își adjudece ultimele șase întâlniri față în față.

Cele două formații au ajuns în acest stadiu al competiției după ce au trecut ambele cu câte două victorii tur-retur de adversarele din optimi. Astfel, CSU Alba Iulia a depășit pe Nova Vita Tg. Mureș autoritar cu scorul general de 201-120, în urma unor partide tur-retur dominate în întregime. Nu au fost mari probleme nici pentru sătmărence, care au învins în dublă manșă pe Rapid București, scoruri 84-61, în tur, respectiv 80-68, în retur.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, acestea nu sunt foarte diferite ca și componență, ambele echipe beneficiind de sportive din străinătate, dar și de autohtone atât experimentate, cât și tinere, cu un plus de valoare pentru gazde. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, CSM-ul are în lot trei străine, două americance și o sârboaică, pe lângă acestea noua antrenoare din acest sezon Adriana Procop putându-se baza doar pe românce, printre numele cele mai răsunătoare nume fiind Eniko Laza (în trecut la CSU Alba Iulia), Andreea Orosz și Flavia Ferenczi.

Partida este una specială pentru trei dintre sportive, toate trei de la CSM Satu Mare, Eniko Laza, Bianca Voica și Luminița Manta îmbrăcând în trecut pentru câteva sezoane echipamentul echipei din Alba Iulia.

Câștigătoarea din acest sfert de finală va completa practic ”careul de ași” ai Cupei României, în Final Four fiind deja calificate ICIM Arad, CSBT Alexandria și Sepsi Sf. Gheorghe, care au trecut fiecare în parte cu scorul de 2-0, în ordine, de Phoenix Galați, Universitatea Cluj-Napoca, respectiv BCM Timișoara.

CSU Alba Iulia

Read more...

ALBA: Perchezitii la firme si persoane suspectate de evaziune fiscala

Zeci de percheziții sunt efectuate, miercuri dimineața, de polițiști din Alba la domiciliile și sediile unor societăți comerciale aparținând mai multor persoane din Alba, Neamț, Suceava, Maramureș și Satu Mare, bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 760.000 de lei prin evaziune fiscală în domeniul comercializării de material lemnos.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează miercuri 37 de percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Perchezițiile sunt efectuate la domiciliile și sediile unor societăți comerciale aparținând mai multor persoane cu domiciliul pe raza județelor Alba (12), Neamț (11), Suceava (8), Maramureș (5) și Satu Mare (1). Totodată, sunt puse în executare 15 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, acestea urmând a fi conduse la sediul IPJ Alba pentru audieri, se arată în comunicat

În cauza investigată de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Alba există suspiciunea că, în perioada 2012 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Alba ar fi exploatat și achiziționat masă lemnoasă, fără forme legale, pentru care ar fi folosit documente fictive, provenite de la societăți comerciale de tip "fantomă", iar marfa ar fi fost comercializată mai multor mari procesatori de material lemnos.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed