Items filtered by date: Friday, 19 December 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Comunicat de presa

Începând cu data de 1 decembrie 2014, Asociația SM SPEROMAX ALBA, în cadrul  proiectului ”Centrul de Informare și Consiliere în Scleroza Multiplă”, cu sprijinul Fundației Vodafone Romania, derulează o etapă a programului  „Voluntar de profesie ”. Scopul proiectului este acela de a crește calitatea vieții persoanelor diagnosticate cu Scleroză Multiplă din județul Alba și promovarea independenței beneficiarilor, prin îmbunătățirea abilităților necesare pentru a exectua activități zilnice, și nu numai, cu ajutorul terapiei ocupaționale.

Proiectul își propune, în decursul a noua luni, să identifice barierele actuale și anticipate cu care se confruntă pacientul; să implementeze un plan de intervenție personalizat; să elimine și/sau să reducă barierele identificate. Beneficiarii direcți sunt 150 de persoane diagnosticate cu  Scleroză Multiplă și apartinatorii acestora, respectiv membrii de familie sau asistenți personali.

Reabilitarea  este o parte importantă a asistenței medicale pentru persoanele cu Scleroză Multiplă, iar terapia ocupatională este o parte integrată a acestui proces. Terapeuții ocupaționali lucrează împreună cu persoanele afectate și familiile acestora  pentru a dezvolta și impementa soluții practice la problemele de zi cu zi.

Beneficiarii sunt incluși într-un program de ergoterapie, unde desfășoară activități pentru îmbunătățirea motricității fine, activități pentru memorie, atenție, stimularea creativității. Toate acestea au loc în cadrul grupurilor de suport bilunare.

Voluntarul de Profesie (Luiza Pop – terapeut ocupațioal) a reușit să viziteze 15 beneficiari în luna decembrie, așa cum și-a propus pentru fiecare lună, până la încheierea proiectului. Beneficiarii s-au bucurat de vizita și atenția acordată nevoilor pe care le au, simțind că cineva este alături de ei. În data de 18 decembrie pentru aceștia a avut loc o întâlnire dedicată sărbătorilor de iarnă, în care au fost colindați și au urmărit o scenetă de teatru de umbre.

Luiza Pop

Voluntar de profesie 2014 – 2015 Asociatia SM SPEROMAX ALBA

Pentru informații suplimentare Luiza Pop 0731302621

Read more...

SRI va putea verifica orice calculator fara mandat

Senatul a adoptat vineri proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care prevede constituirea Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică (SNSC). Controversata lege prevede autorizarea perchezițiilor informatice în orice calculator, inclusiv în cele ale persoanelor private, chiar și fără acordul unui judecător.

Legea a fost promovată de guvernul Ponta 3 şi a fost înregistrată în luna mai la Camera Deputaţilor, unde a trecut neobservată şi a trecut prin adoptare tacită.

Actul normativ a fost votat de toţi cei 92 de deputaţi prezenţi, de la toate partidele. Rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis va retrimite sau nu legea la reexaminare.

Parlamentarii au mai adoptat două proiecte de lege în domeniul securităţii cibernetice - legea Big Brother şi legea cartelor prepay - care permitea amestecul serviciilor secrete în chestiuni privind dreptul la viaţă privată. Cu toate că au fost susţinute public de şeful SRI, George Maior, de parlamentari din comisia de control SRI şi chiar de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ambele legi au fost declarate neconstituţionale de CCR, cu unanimitate de voturi.

Read more...
Subscribe to this RSS feed