Items filtered by date: Monday, 15 December 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Alba Iulia, STARUL "Galei Fondurilor Structurale"

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, aflat într-o vizită oficială în România și comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu au deschis "Gala Fondurilor Structurale", eveniment în cadrul căruia au fost premiate proiectele de succes finanțate cu fonduri europene în exercițiul bugetar 2007 - 2013.

În cadrul secțiunii "Bucuroși de oaspeți", la care s-au înscris în cursă 15 beneficiari, Primăriei municipiului Alba Iulia i-a fost decernat premiul I pentru proiectul "RECONSTITUIRE ȘI PUNERE ÎN VALOARE ACCES LATURA DE VEST - CETATEA ALBA CAROLINA FORTIFICAȚIE DE TIP VAUBAN - MUNICIPIUL ALBA IULIA".

De asemenea, în cadrul acestui eveniment la secțiunea "Școala face omul OM", locul al III-lea a fost câștigat de către Inspectoratul Școlar Județean ALBA pentru un proiect prin care a reușit să facă lecțiile de Matematica și de Limba Română mai prietenoase, „Performanțe crescute pentru elevii din învățământul preuniversitar!”, din partea Inspectoratului fiind prezenți în sala doamna Dărămuș Marcela și domnul Vlasiu Ioan. 

Printre cei nominalizați la secțiunea "Cu impact INCLUS", s-a numărat și ASOCIAȚIA PAKIV ROMANIA,reprezentată la eveniment de către președintele organizației albaiuliene, domnul GRUIA IOAN BUMBU.

La secțiunea "Administrație User Friendly", a fost nominalizată Asociația Intercomunitară de dezvoltare Ciugud - Berghin, reprezentată de domnul primar DAMIAN Gheorghe.

La această Gală s-au înscris nu mai puțin de 101 proiecte  în cadrul celor 10 secțiuni ale competiției.

România este primul stat membru al Uniunii Europene pe care vicepreședintele Katainen îl vizitează pentru a prezenta planul de investiții în valoare de 315 miliarde de euro anunțat de președintele Juncker la finalul lunii noiembrie.

Gala Fondurilor Structurale încheie seria celor 7 conferințe regionale, organizate în 2014 împreună cu Structural Consulting Group, sub motto-ul "Repornim împreună motorul dezvoltării regionale prin fonduri structurale". Această serie de conferințe și-a propus să aducă în lumina reflectoarelor proiectele de succes și să valorifice experiențele acumulate în perioada 2007-2013, promovând astfel către beneficiari, autorități, jurnaliști și publicul larg bunele practici în utilizarea fondurilor Europene.

Gala Fondurilor Structurale a fost organizată de către Reprezentanța Comisiei Europene și Structural Consulting Group.

Read more...

DIICOT: Perchezitii la Ministerul Fondurilor Europene

Procurorii DIICOT efectuează luni 36 de percheziții, printre care și la sediul Ministerului Fondurilor Europene,  într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de evaziune şi spălare de bani, în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi de încercare de accesare ilegală de fonduri UE.

Prejudiciul produs prin evaziune fiscală şi spălare de bani ar fi estimat la aproximativ 100 de milioane de lei.

În urma percheziţiilor, aproximativ o sută de persoane vor fi duse vor fi duse la audieri, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit unor surse judiciare,suspecții foloseau firme fantomă pentru prestări servicii fictive și livrări de mărfuri. În cauză există suspiciunea că în perioada 2010-2014, pe teritoriul Romaniei a acționat un grup infracțional organizat ce funcționa pe paliere, cu structura piramidală, fiecare membru având atribuţii clare și precis determinate şi care acționa coordonat în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscala, spălare de bani, înşelăciune, obţinerea frauduloasa de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals. La această grupare au aderat mai multe persoane, din medii diferite care s-au specializat fiecare având atribuții clar determinate.

Anchetatorii urmează să ridice de la Ministerul Fondurilor Europene mai multe calculatoare, unde ar fi salvate documente în legătură cu solicitarea ilegală de accesare a unor fonduri europene.

 

Read more...

Luare de ostatici in Australia de adepti ai Statului Islamic

Cinci oameni au reușit să scape dintr-o cafenea din Sydney, unde mai multe persoane au fost luate ostatice, luni dimineața, iar presupusul atacator le-a obligat pe unele dintre acestea să afișeze la geam un steag similar cu cel al Statului Islamic.
Totuși, nu se știe exact câți ostatici au rămas în interiorul localului, unde sunt sechestrați de cel puțin un atacator înarmat, relatează CNN.

Potrivit sursei citate, steagul ar fi unul asemănător, dar nu identic cu cele folosite de grupul militant Statul Islamic în Orientul Mijlociu.

CNN transmite că ar fi vorba despre cel putin 13 ostatici și că traducerea inscripției de pe steag ar fi "Nu există alt Dumnezeu decât Dumnezeu și Mohammed este profetul lui Dumnezeu".

Patrick Byrne, un producător de la postul de televiziune Channel Seven, a cărui redacţie se află în faţa cafenelei, a declarat că personalul postului a văzut luarea de ostatici desfăşurându-se sub ochii săi.

"Ne-am dus la fereastră şi am fost şocaţi să vedem persoane care-şi puneau mâinile ridicate în sus pe geamurile cafenelei Lindt", a declarat el pentru Australian Broadcasting Corporation.

Potrivit informațiilor oferite de persoanele care au fugit din cafenea, atacatorul ar fi cerut să i se dea un steag al Statului Islamic și ar fi solicitat de asemenea să vorbească cu premierul Australiei, Tony Abbot.

Premierul Tony Abbott, care a avertizat în legătură cu planuri ale militanților islamiști de a ataca obiective australiene, a declarat că există informații că luarea de ostatici la cafenea este motivată politic. "Acesta este un incident foarte îngrijorător. Pot să înțeleg îngrijorarea și neliniștea poporului australian", a declarat Abbott pentru presă la Canberra.

Australia, care s-a angajat în septembrie alături de Statele Unite în lupta împotriva organizaţiei Satul Islamic (SI), şi-a crescut nivelul de alertă faţă de ameninţarea teroristă reprezentată de combatanţi jihadişti australieni care s-au întors din Irak şi Siria.

Preşedintele american Barack Obama a fost informat despre situaţie, a anunţat la Washington Lisa Monaco, consiliera sa pentru probleme legate de terorism.

Martin Place este centrul financiar al Sydney, în care se află sediile a numeroase administraţii, inclusiv biroul premierului statului New South Wales Mike Baird, şi sediul Băncii centrale.

Australia şi-a înăsprit legislaţia antiteroristă la sfârşitul lui octombrie, interzicând orice călătorie fără un motiv valabil în ţări considerate focare ale terorismului internaţional.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed