Items filtered by date: Thursday, 11 December 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Gruparea Statul Islamic vrea 1 milion de dolari pentru cadavrul lui James Foley

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) încearcă să vândă cadavrul jurnalistului american James Foley, ucis în luna august prin decapitare, părinților săi sau guvernului SUA în schimbul sumei de 1 milion de dolari, informează The New York Post.

SI încearcă să prezinte această tranzacție ce pe un act de milă față de familie și un ''caz umanitar''.

Gruparea jihadistă SI a oferit familiei lui James Foley o probă ADN pentru a dovedi că respectivul cadavru este al jurnalistului american. 'Ei cer 1 milion de dolari și vor trimite proba ADN în Turcia, dar mai întâi ei vor banii'', anunță  buzzfeed.com.

Execuția jurnalistului James Foley a fost făcută publică la 19 august printr-un videoclip filmat și distribuit de Statul Islamic în care este prezentată decapitarea jurnalistului, care fusese răpit în noiembrie 2012 în Siria. La sfârșitul lunii august, militanții SI au anunțat execuția unui alt jurnalist american, Steven Sotloff.

Ulterior, SI i-a ucis prin decapitare pe lucrătorii umanitari britanici David Haines și Alan Henning și american Peter Kassig.

Read more...

Jacques al II-lea, proclamat oficial print mostenior al coroanei din Monaco

Prințul Jacques Honoré Rainier, care a venit pe lume miercuri, a fost proclamat oficial joi ca moștenitor al tronului în Monaco, sub numele de Jacques al II-lea, el fiind primul în ordinea succesiunii la tron după tatăl său, Prințul Albert al II-lea, relatează AFP.

Jacques s-a născut miercuri după-amiază, la o clinică din Monaco, la numai două minute după sora sa geamănă, Gabriella Therese Marie. Atât cei doi frați, cât și mama lor, Prințesa Charlene, se simt bine.

Deşi s-a născut după sora sa, Jacques, în calitate de băiat, are prioritate în ordinul succesiunii la tron.

Bebeluşii, născuţi la maternitatea centrului spitalicesc Princesse Grace, iau titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel Jacques este marchiz de Baux (în Provence) şi Gabriella contesă de Carladès (în Auvergne).

Naşterea gemenilor a fost anunţată cu 42 de salve de tun (câte 21 pentru fiecare bebeluş), a constatat AFP.

Cuplul princiar a anunţat că va face o excepţie de la obiceiul de a trage 101 salve de tun pentru naşterea unui băiat şi 21 pentru cea a unei fete.

După cele 42 de salve de tun trase dintr-o veche fortăreaţă cu vedere la mare, clopotele bisericilor bat timp de 15 minute, urmate de sirenele vapoarelor oraşului-stat de la Marea Mediterană.

Tradiţia mai cere ca o proclamaţie semnată de suveranul Albert al II-lea de Monaco să fie afişată la intrarea în palat.

Monegascii sunt invitataţi să arboreze drapelul Principatului până în ziua în care cuplul princiar îşi va prezenta copiii de la balconul palatului.

"Doresc să împărtășesc această bucurie cu cetățenii din Monaco și cu toți rezidenții din țara mea. Nașterea lor aprofundează sentimentul de comunitate care ne unește", a declarat fericitul tată, într-un mesaj în franceză și engleză difuzat de Palatul din Monaco.

Albert de Monaco, în vârstă de 56 de ani, s-a căsătorit, în iulie 2011, cu o fostă campioană la nataţie sud-africană Charlene Wittstock, în vârstă de 36 de ani.

El are deja doi copii, o fată şi un băiat, născuţi în afara căsătoriei şi pe care i-a recunoscut oficial după urcarea pe tron.

Jazmin Grace, în vârstă de 22 de ani, a cărei mamă este o fostă ospătăriţă americană, şi Alexandre, în vârstă de 11 ani, născut în urma unei relaţii cu o fostă însoţitoare de zbor din Franţa de origine togoleză, nu vor putea însă să-i succeadă la tron.

 

Read more...

Noul MERS AL TRENURILOR 2014-2015 intra in vigoare din 14 decembrie

CFR Călători informează că, începând cu data de 14 decembrie a.c., va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, care va fi valabil până la 12 decembrie 2015.

Potrivit sursei citate, zilnic, în acest interval, se vor afla în circulație peste 1.100 de trenuri, în funcție de perioada din an.

În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei și Petroșani (Stațiunea Straja).

De asemenea, în traficul intern CFR Călători va asigura și în 2015 serviciul public de navetă între marile orașe și localitățile din proximitatea acestora.

Pentru asigurarea accesibilității și mobilității călătorilor, dar și pentru desfășurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel că, față de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

Conform noului orar, în traficul internațional, în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 euro/sens), Budapesta (de la 29 euro/sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

Broșura "Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015" va putea fi achiziționată din principalele gări și agenții CFR din țară la prețul de 13 lei.

 

Read more...

„FABRICA DE BUCURII” – Editia 2014

Eveniment în beneficiul copiilor fără posibilități, dar și pentru
susținerea liceenilor cu inițiativă din comunitate și a generației de mâine

“Fabrica de Bucurii”, eveniment organizat de Fundația Comunitară Alba, a ajuns la a 6-a ediție și va avea loc la Alba Mall sâmbătă, 20 decembrie, începând cu orele 18.

Până în ziua evenimentului, albaiulienii și nu numai POT DONA, la standul special amenajat în holul central al Alba Mall, JUCĂRII ÎN STARE BUNĂ, care vor fi apoi dăruite, de sărbători, unor copii din județ cu care soarta a fost mai puțin generoasă. Peste 1.500 de copii din județ au primit de sărbători jucăriile donate în campaniile “Fabrica de Bucurii” realizate în ultimii 5 ani. Ca în fiecare an, cei care doresc să facă o bucurie unor astfel de micuţi sunt rugaţi să trimită pe adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. câteva informaţii despre copii, pentru ca jucăriile strânse să ajungă la ei și să îşi împlinească astfel menirea.

În cadrul “Fabricii de Bucurii” va avea loc tradiționala licitație de jucării, fondurile care vor fi strânse în acest an fiind destinate susținerii Programului YouthBank, prin care este încurajată inițiativă civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. În același timp, prin YouthBank (desemnat cel mai bun program de voluntariat în educație din județul Alba, atât în anul 2012, cât și în 2013, în cadrul Galei Voluntarilor), tinerii își dezvoltă abilități importante pentru viitoarea lor carieră și dezvoltă comunitatea. În cei cinci ani de program (2009-2014), Fundatia Comunitara Alba a acordat 47 de granturi tinerilor liceeni, în valoare totală de peste 81.000 lei, inițiativele în comunitate finanțate având peste 20.000 de beneficiari direcți și indirecți.

“Fabrica de Bucurii” înseamnă și o sărbătoare pentru cei prezenți. Vor veni să vă încânte Ionuț Ionescu și Școala de dans “Life is Dance”, Antinia - cu un recital extraordinar și Grupul “Skepsis”, care va descreți frunțile cu momente de umor de calitate.

Programul YouthBank este implementat în Alba de către Fundația Comunitară Alba, iar la nivel național este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare. Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” - proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro. În prezent, programul se derulează în 15 comunități: Alba Iulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu‐Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Spiritul Crăciunului şi generozitatea noastră, a tuturor, pot aduce Lumina Sfintei Sărbători pretutindeni.

 Fundația Comunitară Alba

Alba Iulia, 11 decembrie 2014

Read more...
Subscribe to this RSS feed