Items filtered by date: Wednesday, 10 December 2014 - Like - stiri Alba Iulia

COMUNICAT DE PRESA

  • Published in Sport

În urma informațiilor apărute în presă în legatură cu situația permiselor de ședere în România ale antrenorului Miroslav Popov și jucătoarei Milica Deura, Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia dorește să facă următoarele precizări:

Antrenorul sârb al echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov și jucătoarea bosniacă Milica Deura s-au prezentat de bună voie, în data de 9 decembrie 2014, la Biroul pentru Imigrări al Județului Alba, solicitând prelungirea dreptului de ședere pe teritoriul țării noastre până în data 15 decembrie a.c., drept care a expirat în decursul săptămânii trecute. Cei doi nu s-au putut prezenta la Biroul pentru imigrări al Județului Alba la momentul respectiv, în urmă cu circa o săptămână, din cauza faptului că echipa de baschet CSU Alba Iulia se afla în deplasare la Galați, unde a avut de disputat o partidă de campionat, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Celor doi li s-a eliberat tot în decursul zilei de ieri, 9 decembrie 2014, câte o adeverință prin care au dreptul de a rămâne pe teritoriul României până la data solicitată de aceștia.

Menționăm de asemenea, că cele două persoane, mai sus menționate, având cetățenii din afara spațiului Uniunii Europene, sunt nevoite să se prezinte personal la Consulatul României din Serbia, respectiv Bosnia, pentru a-și rezolva situația permiselor de ședere pe teritoriul României.

CSU Alba Iulia

Read more...

Gruia Bumbu se intalneste cu Dean Thompson

Romanian - U.S. Alumni Association Annual Networking Meeting

Vineri, 12 decembrie, în București, va avea loc evenimentul Romanian - U.S. Alumni Association Annual Networking Meeting, la care va participa domnul BUMBU Ioan Gruia în calitate de Președinte Romanian IVLP Alumni Association (International Visitor Leadership Program).

Printre invitații speciali ai întâlnirii vor fi Dean Thompson, Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite și Marjorie Stern, Atașatul Cultural al Ambasadei Statelor Unite la București.

În cadrul evenimentului participanții sunt invitați să doneze cadouri, care vor fi oferite Asociației “Ana și Copiii” și la peste 250 de copii din 100 de familii defavorizate.

Reuniunea va fi încheiată de un cocktail oferit membrilor și invitaților Romanian - U.S. Alumni Association în prezența Orchestrei de Camera a Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti”.

Read more...

Oportunitati de calificare in domeniul mestesugurilor

Alba Iulia, 10 Decembrie 2014

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Techniki Ekpedeftiki SA Grecia a încheiat la începutul lunii decembrie o caravană de informare și promovare privind oportunitățile de calificare, recalificare și de conștientizare privind dezavantajele și riscurile ”muncii la negru” desfășurată în regiunile Centru, Nord-Vest și Vest. Caravana de informare s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor” și s-a adresat șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în comunele Vidra, Vadul Moților, Poiana Vadului și Pianu din județul Alba, în comunele Glimboca și Rusca Montană din județul Caraș-Severin, Remetea-Mare, județul Timiș, Pișcolț, județul Satu Mare și în localitățile Diosig și  Luncșoara din județul Bihor.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 500 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor etape, un număr de 464 de persoane au dorit să facă parte din grupul țintă al proiectului. Participanții înscriși în proiect au fost informați și consiliați în vederea creșterii șanselor de acces pe piața muncii, iar 168 dintre aceștia participă deja la programele de formare profesională lansate la începutul lunii decembrie. Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunile Centru, Nord-Vest și Vest până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2015.

Prin proiectul ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”,proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meșteșugăresc, cu ar fi: Lucrător în industria ceramicii, Confecţioner scule şi obiecte manuale, Confecţioner-asamblor articole din textile, Tricotor manual, Ţesător manual, Lucrător în tâmplărie și Tapiţer. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri meșteșugărești care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Webwww.pakiv.ro,               

E-mailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                           

Read more...

10 decembrie - Ziua Internationala a Drepturilor Omului

În fiecare an, în 10 decembrie, în lumea întreagă, este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, primul articol al Declaraţiei Universale consemnând că “toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi”.

În declarația adoptată în 1948 se precizează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și libertăți fundamentale, iar ulterior a fost completată cu aspecte privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială și împotriva femeilor, a torturii și a drepturilor copilului.

Data a fost aleasă pentru a onora adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a ONU, la 10 decembrie 1948, la Paris, a Declarației Universale a Drepturilor Omului (DUDO), prima exprimare globală a drepturilor omului și una dintre primele realizări majore a noii organizații a Națiunilor Unite. Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a declarat Rezoluția 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate să sărbătorească ziua așa cum cred că e potrivit.

Ziua este marcată în mod normal atât de conferințe și reuniuni politice la nivel înalt cât și de evenimente culturale și expoziții care se ocupă cu probleme legate de drepturile omului.

Națiunile Unite și guvernele statelor membre organizează diferite manifestări dedicate acestei zile. Tema Zilei internaționale a drepturilor omului din anul 2014 este ''Drepturile Omului 365'', prin care se subliniază faptul că în fiecare zi a anului amintitele drepturi trebuie respectate. Tot la 10 decembrie, Societatea Română pentru Drepturile Omului organizează o conferință la Palatul Parlamentului.

Read more...

Fenomen inexplicabil la Sebes!

Fenomen bizar pe strazile din Sebes, azi dimineata! Mii de ciori au invadat orasul! Pasarile au innegrit acoperisurile caselor, stalpii si firelele de curent dar si blocurile din zona. Imaginile par desprinse din unul dintre  cele mai celebre filme din istoria cinematografiei, "Pasarile", de Alfred Hitchcock.Autoritatile locale, au incercat anul acesta sa le impuste si sa le distruga cuiburile dar masurile s-au dovedit ineficiente. Zburatoarele s-au inmultit  si polueaza orasul. Cu toate acestea, fenomenul de astazi este unul inexplicabil.

Adi Ghimpeanu

Read more...
Subscribe to this RSS feed