Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Tuesday, 25 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Alba Iulia: Descinderi DNA intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene

Procurorii DNA efectuează marți 12 percheziții în municipiul Alba Iulia și în localități învecinate, dintre care două la instituții publice de interes local iar restul, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii întreprind cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, conexe ori asimilate acestora și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011 — 2014.

În cursul zilei de 25 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 12 percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul Alba – Iulia și localități învecinate, din care două sunt instituții publice de interes local iar, restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. 

Surse judiciare au declarat că acțiunea DNA de la Alba Iulia vizează Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Read more...

Dosar penal in cazul elicopterului prabusit

Procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă, în dosarul privind prăbușirea elicopterului militar, în apropierea localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Astfel, procurorii desemnaţi să instrumenteze cauza (doi procurori militari ai Secţiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj), împreună cu specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al I.G.P.R. şi din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Sibiu, precum şi cu membri ai Comisiei de Investigaţie Tehnică din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la faţa locului. Această activitate a fost încheiată la data de 22 noiembrie 2014, când, după efectuarea unei noi verificări amănunţite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia şi la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii.

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale şi, în urma expertizei genetice judiciare (fiind prelevate probe A.D.N. atât de la rudele de gradul I ale militarilor decedaţi, cât şi de la aceştia), a fost stabilită identitatea persoanelor decedate.

Totodată, au fost identificaţi 7 martori care au fost audiaţi de către procurorii militari.

 

Read more...

Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!

Cărţile sunt parte din viaţa noastră. Le-am purtat la un moment dat într-un mic ghiozdănel, le-am citit, le-am așezat pe un raft sau le-am uitat într-un sertar... ele sunt un element component al rutinei zilnice pentru mulţi dintre noi. Din păcate, într-o societate de şanse inegale, unii dintre noi nu au nici măcar oportunitatea de a atinge, sau de a răsfoi o carte, care pentru noi arată atât de banal uitată mereu pe acelaşi raft.

În perioada 24 - 28 noiembrie 2014, AnaMaria Jurju şi Dana Băcilă, studente ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul UBB, Cluj-Napoca, derulează campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” care îţi oferă şansa de a schimba un destin printr-o simplă carte, punând astfel piatra de temelie a educaţiei copiilor care nu s-au bucurat de aceleaşi oportunităţi ca tine. Punctele de colectare ale cărţilor vor fi amplasate la: Şcoliile 1, 2, 3, 4 din Sebeş, Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, Liceul cu Program Sportiv Sebeş, Grup Şcolar Industrial şi Şcoala Generală Petreşti, de la ora 8:00 la ora 15:00.

Vineri, 28 noiembrie 2014, la ora 18:00,  pentru prima dată în oraşul nostru, va avea loc: „CINEMA SEBEŞ”, la Casa de Cultură „Lucian Blaga”, iar intrarea se va face pe baza uneia sau mai multor cărţi.

Campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” îşi propune amenajarea bibliotecii Şcolii din Căpuşu Mare, judeţul Cluj, pentru a oferi o şansă la un viitor mai bun. Întreaga campanie se va derula în şcoliile şi liceele din Sebeş, precum şi în cadrul evenimentului „Cinema Sebeş”, unde vor rula filmele: „If I stay” şi „Let’s be cops”, cu o pauză de 15 minute între acestea. În acest sens, evenimentul îşi propune să aducă pentru prima dată în Sebeş, entuziasmul unei seri de cinema, contribuind totodată, alături de locuitorii oraşului la realizarea unui lucru măreţ şi semnificativ în evoluţia copiilor din Căpuşu Mare, punând fiecare o carte pe rafturile bibliotecii şcolii lor.

„Campania este o şansă atât pentru locuitorii Municipiului Sebeş, de a realiza o faptă frumoasă în prag de sărbători, cât şi pentru copiii Şcolii din Căpuşu Mare, care nu se pot bucura de magia unei cărţi. De asemenea, campania aduce ceva inedit, precum CINEMA SEBEŞ, prin care ne propunem să scoatem toţi locuitorii Municipului Sebeş, la  o minunată seară de film şi să strângem împreună cu ei, sperăm noi, cât mai multe cărţi!” a declarat AnaMaria Jurju, realizator de proiect.

„Campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” a fost creată cu scopul de a evidenția importanța cărților în viața noastră, de a dezvolta simțul empatic al comunității noastre și, cel mai important, de a le oferii, copiilor la care vor ajunge aceste cărți, șansa de   a-și clădii un viitor stabil.” a declarat Dana Băcilă, realizator de proiect.

„Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” este o campanie realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeş, Interact Sebeş, Ştiri şi Reportaje Alba, Sebeşanul, Radio Star şi Radio Orion propunându-şi strângerea unui număr semnificativ de cărţi, în vederea amenajării Bibliotecii Şcolii din Căpuşu Mare. Mai multe informaţii despre campanie şi despre derularea evenimentului, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/doneazacartemaideparte

AnaMaria Jurju

Realizator proiect „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!”

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon: 0745322331

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686