Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Monday, 24 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire a lui Bogdan-Lucian Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe. Depunerea jurământului la Palatul Cotroceni are loc la ora 19.00, când va fi învestit în funcţie şi noul ministru al Culturii, Hegedüs Csilla, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

În vârstă de 41 de ani, Bogdan Aurescu este secretar de stat în MAE din luna februarie 2009, lucrând în cadrul Ministerului din anul 1996. Diplomat de carieră, el este, din anul 2012, conferențiar universitar doctor în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept - Universitatea din București, și vorbește fluent limbile engleză și franceză.

Diplomat de carieră, Bogdan Aurescu a devenit cunoscut mai ales după ce a condus echipa României care a câştigat la Curtea de la Haga procesul împotriva Ucrainei privind Insula Şerpilor şi Platoul Continental din Marea Neagră.

Read more...

Echipa Simonei Halep pentru anul competitional 2015

  • Published in Sport

Managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici, a anunțat, luni echipa jucătoarei române de tenis pentru anul competițional 2015.

"Vă aduc la cunoştinţă că, începând de astăzi, echipa Simonei Halep pentru anul competiţional 2015 a fost stabilită. Aceasta este formată din: Virginia Ruzici - Manager; Victor Ioniţă - Antrenor; Theodor Cercel - Preparator fizic. Începând cu luna ianuarie 2015, pentru turneele de la Shenzhen, Sydney şi Australian Open de la Melbourne, echipei i se va alătura, ca antrenor consultant, suedezul Thomas Högstedt", a transmis printr-un comunicat Virginia Ruzici .

Victor Ioniţă a fost antrenorul Soranei Cîrstea. Fostul tenisman Thomas Högstedt a fost antrenorul jucătoarelor Caroline Wozniacki, Maria Şarapova şi Li Na.

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat, la 6 noiembrie, că a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an.

 

Read more...

Sala arhiplina la prima editie a Cupei Sebesului la dans sportiv

  • Published in Sport

Sală arhiplină la prima ediţie a Cupei Sebeşului la dans sportiv organizată de Clubul Sportiv „SAMARA”, Sebeş sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, în parteneriat cu Primăria Sebeş, Consiliul Local Sebeş şi Centrul Cultural “Lucian Blaga”. Spectatorii au avut parte de un spectacol veritabil oferit de concurenţi, iar prestaţia triplilor campioni mondiali Cristina Tătar şi Paul Moldovan a smuls ropote de aplauze.

Peste 300 de perechi Sala de Sport Florin Fleşeriu au concurat sâmbătă la Cupa Sebeşului, la nu mai puţin de 27 de clase.

„Vă mulţumesc pentru spectacolul pe care l-aţi oferit, mă refer în primul rând la concurenţi, la părinţii care sunt în permanenţă alături de dumneavoastră. Vreau să mulţumesc şi Federaţiei Române de Dans Sportiv pentru că a oferit Sebeşului acest cadou, dacă îi putem spune aşa, să organizeze prima ediţie a Cupei Sebeşului. Nu putem decât să vă mulţumim tuturor şi vă asigurăm că Sebeşul va fi întotdeauna deschis şi pentru ediţia a doua, a treia, sper să se audă şi la federaţie această invitaţie, iar pe cei care se află pentru prima dată la Sebeş îi aşteptăm să revină şi cu alte ocazii. Încă o dată felicitări tuturor, Clubului Samara, pentru efortul pe care l-a făcut iar noi administraţia o să susţinem în permanenţă asemenea activităţi”, a declarat primarul Alexandru Dăncilă.

Şi reprezentanţii federaţiei au avut cuvinte de laudă. „Mă simt onorat să vă spun câteva cuvinte, în numele sportivilor , al colegilor mei din Federaţia Română de Dans Sportiv. Sunt surprins, plăcut surprins de atmosfera din Sebeş, sunt încântat că dansul sportiv a mai cucerit un oraş al României şi suntem mândri că şi Sebeşul face acum parte din familia dansului sportiv. Sper ca acest fel de manifestare se va permanentiza, cu ajutorul primăriei, şi îmi doresc din tot sufletul să ne revedem şi la anul cu ocazia ediţiei a doua a concursului organizat în Sebeş”, a spus Costin Mihaiu, vicepreşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Cristina Tătar şi Paul Moldovan, tripli campioni mondiali, au fost copleşiţi de copiii care au făcut coadă la autografe.

„Este prima dată când venim în Sebeş la un concurs. A fost un concurs foarte frumos organizat cu un public pe măsură şi într-adevăr am fost copleşiţi, în special de copii, cu cât entuziasm au venit să ne întâmpine. Este un sentiment foarte plăcut, mai ales că şi noi lucrăm cu copii, să îi vezi cât sunt de entuziaşti şi cum îşi doresc să ajungă ca şi tine. Este un sentiment aparte”, ne-a mărturisit Cristina Tătar. „Am fost plăcut surprins de public, de atmosferă, în mod special de copii. În concepţia oricărui dansator primul şi primul lucru care îţi dă o satisfacţie enormă este faptul că eşti idolatrizat şi asta îţi dă o energie imensă să mergi mai departe”, a spus la rândul lui Paul Moldovan.

Preşedintele Clubului Sportiv Samara, Elena Damian, spune că prima ediţie a Cupei Sebeşului a fost un succes deplin: „Ne-am bucurat să vedem sala arhiplină, că sebeşenii au răspuns invitaţiei noastre de a participa la un spectacol veritabil de dans şi mai ales că  sportivi din toată ţara, însoţiţi de părinţii lor au  fost plăcut impresionaţi de oraşul nostru. Mulţumim Primăriei Municipiului Sebeş, Consiliului Local Sebeş şi Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş pentru sprijinul pe care ni l-au acordat. De asemenea mulţumim şi instituţiilor media care au promovat evenimentul şi nu în ultimul rând părinţilor care ne-au ajutat în organizarea evenimentului. Promitem că nu vom dezamăgi nici pe viitor şi vom face cunoscut Sebeşul prin dansatorii minunaţi pe care îi avem”.

Read more...

Capitanul Razvan Moldovan, Cetatean de Onoare post-mortem al municipiului Alba Iulia

Căpitanul Răzvan Aurel Moldovan, decedat în accidentul de elicopter produs vineri la Mălâncrav, județul Sibiu, va primi titlul de "Cetățean de Onoare al Municipiului Alba Iulia post-mortem".

Ca semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al capitanului Razvan Aurel Moldovancare și-a pierdut viața sub culorile Drapelului național, în timpul executării unei misiuni, primarul Mircea Hava va propune Consiliului Local Alba Iulia (in cadrul sedintei de vineri 28.11.2014) să aprobe conferirea titlului de "Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia" post-mortem.  

Sicriul cu trupul neînsuflețit al căpitanului Răzvan Aurel Moldovan a fost depus duminică după-amiaza în incinta Cercului Militar din Alba Iulia. El va fi înmormântat marți în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Pilot la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, Răzvan Moldovan, care împlinise în urmă cu două săptămâni 29 de ani, era din Alba Iulia, oraș unde, în 2005, a absolvit Colegiul Național Militar ''Mihai Viteazul''. Ulterior, el a urmat Academia Forțelor Aeriene ''Henri Coandă'' din Brașov.

Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10,40, pe raza localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Cei opt militari care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de vineri sunt: comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, căsătorit, un copil, căpitanul medic Rareș-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, un copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, un copil, și maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686