Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Thursday, 20 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Programul Voluntarii Natiunilor Unite

Programul Voluntarii Națiunilor Unite (United Nations Volunteers) este organizația ONU care contribuie la pace și dezvoltare prin intermediul voluntariatului, la nivel mondial.

UNV contribuie la pace și dezvoltare prin pledarea pentru recunoașterea voluntarilor, integrarea voluntariatului în programarea planurilor de dezvoltare și mobilizarea voluntarilor dintr-un mediu divers, inclusiv voluntari ai ONU cu experiență, în acțiuni desfășurate pe tot mapamondul. UNV consideră voluntariatul universal și cuprinzător, și recunoaște această activitate în diversitatea sa, precum și valorile pe care le susține: voința liberă, dăruirea, angajamentul și solidaritatea.

Voluntariatul reprezintă un mijloc puternic de angajare a oamenilor în abordarea problemelor de dezvoltare, care poate transforma ritmul și natura progresului. Voluntariatul aduce beneficii atât pentru societate, în ansamblu, cât și pentru voluntarul individual prin întărirea încrederii, solidarității și reciprocității în rândul cetățenilor și prin crearea de oportunități de implicare.

UNV are o istorie în recunoașterea tinerilor ca forță puternică în progresul păcii globale și în dezvoltare, angajând această forță în proiecte și programe, din 1970. În decursul celor peste 40 de ani de activitate, UNV a desfășurat activități de cooperare tehnică cu guvernele, societatea civilă și organisme regionale.

Cu sediul la Bonn, Germania, UNV activează în aproximativ 130 de țări anual. Cu unități teritoriale în 86 de țări, organizația este reprezentată prin birourile Programului ONU pentru Dezvoltare (UNDP) și raportează Bordului Executiv al UNDP. Coordonatorul Executiv al UNV este Richard Dictus, din Olanda, de la 2 ianuarie 2013.

UNV mobilizează direct peste 7.500 de voluntari ca ''Voluntari ONU'', în fiecare an. Candidații sunt recrutați atât din state dezvoltate, cât și din cele în curs de dezvoltare (peste 75%). Vârsta minimă pentru voluntari este 25 de ani, iar vârsta medie este 37 de ani.

Ariile tematice în care se desfășoară programele UNV sunt: Agricultură, Copii, Societatea civilă, Cultură și sport, Educație, Asistență electorală, Ajutor de urgență, Mediu, Concentrarea pe hrană, Egalitatea de gen, Guvernanță, HIV/SIDA, Sănătate, Drepturile omului, Tehnologia comunicațiilor și telecomunicațiilor, Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, Grupuri marginalizate, Voluntariat online, Parteneri, Pace și soluționarea conflictelor, Persoane cu dizabilități, Sărăcie, Sectorul privat, Refugiați și persoane strămutate, Tineret. În plus, UNV derulează cinci programe globale: Securizarea accesului la serviciile sociale de bază, Rezistența comunității în domeniul mediului și reducerii riscurilor de dezastru, Construirea păcii, Tineret și Dezvoltarea capacităților naționale prin scheme voluntare.

UNV publică un Raport Anual, care prezintă activitatea și realizările Voluntarilor ONU în lupta pentru pace și dezvoltarea umană durabilă. Raportul din 2013, ''Volunteering for the World We Want'' evidențiază parteneriatele și rezultatele UNV și atestă angajamentul, creativitatea și talentul voluntarilor ONU, ale tinerilor voluntari ONU și ale voluntarilor online.

 

sursa: AGERPRES

Read more...

Prima Tv a oferit inghetata contra tigari

Prima Tv a oferit inghetata contra tigari

 
Astazi, de Ziua Nationala fara Tutun, Prima Tv a oferit fumatorilor o inghetata la cornet, contra unei tigari. In marea parte, fumatorii au fost de acord sa rupa o tigara in fata reporterilor, pentru a primi o tigara la schimb dar au fost si cazuri in care, cei mai inraiti, au refuzat. Zeci de cornete, marca ,,Alpin Lux" au fost date la schimb, pe tigari, in municipiul Sebes. Prin aceasta actiune, cei de la Prima Tv si Alpin Lux au incercat sa constientizeze trecatorii, de pericolul pe care il reprezinta fumatul.
Adi Ghimpeanu
Read more...

Gruia Ioan Bumbu prezent la Conferinta ”25 de ani de la prabusirea dictaturilor comuniste in Europa de Est: privind in urma, privind inainte”

Astăzi, 20.11.2014, are loc, la București, Conferința ”25 de ani de la prăbușirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte” dedicată marilor schimbări care au avut loc de la căderea comunismului în Europa de Est.

Conferința se desfășoară în cadrul evenimentului internațional ”Summit on Cross Continental Cooperation”, iar printre invitați se află și domnulGruia Ioan Bumbu, Președintele Asociației Pakiv România, organizație cu statut consultativ special la ONU – ECOSOC, alături de domnul Mihai Gheorghe, Președintele Centrului European de Integrare al Romilor și ambasadorul internațional al păcii, domnul Man Hee Lee.

Prezența domnului Man Hee Lee la București completează seria de evenimente la care participă alături de personalități marcante ale lumii în căutarea de soluții pentru pace, armonie și prosperitate la nivel mondial. Reamintim că un eveniment de mare importanță care a avut loc în perioada 17-19 septembrie 2014, cu ocazia Summitul Alianței Mondiale pentru Culte și Pace din Seul (Coreea de Sud) care a reunit peste 200.000 de persoane, dintre care actuali sau foști șefi de stat și lideri religioși din întreaga lume, având drept obiectiv definirea rolului religiei în crearea și menținerea păcii.

Conferința de astăzi se desfășoară la Palatul Parlamentului, iar cuvântul de deschidere va fi adresat de către domnul Emil Constantinescu, fost Președinte al României. Primul Ministru al României, domnul Victor Ponta va transmite mesaje din partea Președintelui Uniunii Europene, a Secretarului General NATO și a Secretarului General al ONU. În cadrul conferinței se va ține un moment de reculegere în memoria victimelor  comunismului, a luptătorilor din Revoluția Română de la 1989 și a tuturor celor care au contribuit la schimbarea lumii acum 25 de ani. Totodată, în cadrul evenimentelor, va fi deschisă expoziția filatelică ”25 de ani de la Revoluția Română din 1989”.

Conferința reunește lideri marcanți, academicieni și diplomați din întreaga lume, iar printre personalitățile invitate la conferință se remarcă: Victor Ponta - Prim Ministrul României, Emil Constantinescu – fost Președinte al României, Lech Walesa – fost Președinte al Poloniei, Viktor Yushchenko – fost Președinte al Ukrainei, Boris Tadic – fost Președinte al Serbiei, Leonid Kuchma – fost Președinte al Ukrainei, Zhelyu Zhelev – fost Președinte al Bulgariei, Petăr Stoianov – fost Președinte al Bulgariei, Stjepan Mesic -  fost Președinte al Croației, Sali Berisha – fost Președinte al Albaniei, Petru Lucinschi – fost Președinte al Moldovei, Rexhep Meidani – fost Președinte al Albaniei.

Ziua va fi încheiată cu un concert de muzică simfonică, susținut de Orchestra Filarmonicii George Enescu, la Ateneul Român și o recepție oferită de către Primarul General al Municipiului București.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686