Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Sunday, 02 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

REZULTATE exit-poll-uri: Ponta si Iohannis, in turul doi al alegerilor prezidentiale

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au obţinut cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale, cei doi urmând să ajungă în turul al doilea, potrivit datelor celor patru exit-poll-uri comandate de televiziunile de ştiri.

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a obţinut între 38 şi 41,5% din voturi, la alegerile prezidențiale de duminică iar reprezentantul ACL, Klaus Iohannis a obţinut între 31 şi 32%.

REZULTATE:

SOCIOPOL: Ponta - 40%, Iohannis - 31%, Tăriceanu - 6%

IRES: Ponta - 41,50% , Iohannis - 31,2%, Tăriceanu - 5,3%, Udrea - 5,1%, Macovei - 4,5%, Kelemen Hunor - 3,5%, Dan Diaconescu - 3,3%, Vadim Tudor - 2,9%, Meleşcanu - 1%

CSCI: Ponta - 40% , Iohannis - 31%, Tăriceanu - 6%, Macovei - 5%, Udrea - 5%, Dan Diaconescu - 4%, Kelemen Hunor - 4i%

CSOP: Ponta - 38%, Iohannis - 32%, Macovei - 6%, Tăriceanu - 6%, Udrea - 6%

Urnele s-au deschis la ora 07.00, şi s-au închis la orele 21.00. Primii doi clasaţi se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, programat pe 16 noiembrie.

 

Read more...

A votat la 103 ani!

A votat la 103 ani!VOTEAZA LA 103 ANI
Cel mai batran om din judetul Alba, un veteran de razboi,  in varsta de 103 ani, a votat la ora 8,30. Militarul a trecut prin multe greutăţi, şi-a pierdut soţia şi cei trei copii dar se bucură totuşi de iubirea a opt nepoţi, şi unei nurori. Primeşte o pensie de 320 de lei, dupa ce sase ani a luptat pe front, fiind şi rănit într-una din operaţiunile din Munţii Tatra.Pentru faptele sale de vitejie, plutonierul adjutant Ştefan Ioan Istrate  a fost decorat cu „Virtutea militară clasa a II-a”, iar în urmă cu doi ani cu Emblema de Onoare a Armatei României şi înaintat în gradul de căpitan în retragere. El isi aminteste cum erau votarile, inainte de 1944.
-Reporter-Veneau sa va spuna cu cine sa votati sau cum era?
-Stefan Ioan Istrate-Ne spunea cu cine sa votam-
-R-Cum era traiul?
-S.I.I.-N-o fost mai rau! N-o fost mai rau! Nici acuma nu e rau dar nici atuncea n-o fost, numa munceam mai mult atuncea decat acum. Acuma cand au venit asociatiile, nu mai prea muncim, tot pamantul il lucra ei, le da ce le da dar atuncea lucram zi si noapte.
-R-Pentru ce ati votat?
-S.I.I.-Am votat sa fie mai bine dar sa stii ca in prezent nu-i rau.
-R-La varsta de 103 ani, ce va supara?
-S.I.I.- Aproape nimic! Doamne multumesc! Nimic! Nu ma supara nimic!
Adi Ghimpeanu
Read more...

Cutitarii din Sebes au taiat peste 300 de afise!

Cutitarii din Sebes au taiat peste 300 de afise si bannere!

 
Se pare ca Sebesul s-a umplut de cutitari, sambata noaptea! Peste 300 de afise si bannere cu Victor Ponta si primarul Alexandru Dancila, au fost taiate cu cutitul. Primarul Sebesului si europarlamentarul Victor Negrescu, care au fost sa voteze impreuna la Colegiul Lucian Blaga din localitate, spun  ca n-a mai vazut asa ceva.
Cel mai tanar europarlamentar,Victor Negrescu, a venit special la Sebes ca sa voteze ,,pentru ca imi doresc ca modelul zero somaj din Sebes sa fie reprodus la nivel de judet si tara" dar a fost dezamagit de huliganismul din Lancram, Sebes si Petresti. Primarul Alexandru Dancila ne- a declarat ca va solicita organelor indreptatite sa efectueze cercetari pentru depistarea huliganilor.
Adi Ghimpeanu
Read more...

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014

Astăzi ne alegem președintele pentru următorii 5 ani. Sunt așteptați la urne peste 18 milioane de români, care pot vota în 18.550 de secții de votare în țară și 294 în străinătate.

Ne vom putea exercita dreptul de vot în baza: cărţii de identitate, cărţii electronice de identitate, cărţii de identitate provizorie, buletinului de identitate, paşaportului diplomatic, pașaportului diplomatic electronic, pașaportului de serviciu, pașaportului de serviciu electronic, carnetului de serviciu militar - în cazul elevilor din școlile militare.

Cei care se află în străinătate, în state care permit accesul pe teritoriul lor pe baza cărţii de identitate, în ziua alegerilor pot prezenta la urne: paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie, cartea de identitate, cartea electronică de identitate.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au făcut primele precizări din ziua votului. Aceştia au anunţat că serviciile de evidenţă a populaţiei funcţionează în mod excepţional şi duminică, până la ora 21.00. Cei care au nevoie de documente noi de identitate le pot obţine în timp record.

● Pentru înmânarea buletinului de vot unui alegător care nu prezintă actul de identitate, ori care refuză să semneze în lista electorală sau în tabelul electoral în care este înscris pentru primirea buletinului de vot și a ștampilei cu mențiunea „VOTAT”, amenda este între 4.500 și 10.000 de lei;

● Dacă veți citi cu voce tare opțiunea exprimată pe buletinul de vot, amenda este de la 1.000 lei, la 2.500 de lei;

● Împiedicarea exercitării drepturilor electorale - împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales - se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani;

●Oferirea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați, ori un anumit candidat, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686