Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Thursday, 13 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Hrusca va concerta in decembrie in ALBA IULIA si CUGIR

Ștefan Hrușcă revine în țară în luna decembrie, pentru a le oferi românilor un turneu național! „Dascălul de colinde” va readuce magia sărbătorilor în inimile românilor, susținând o serie de concerte de Crăciun în peste 20 de localități din România.

Pentru români, turneul din aceasta iarnă este o invitație a “Dascălului de colinde” (cum a fost supranumit Ștefan Hrușcă de către poetul George Țărnea) să prețuiască valorile și tradițiile autentice. „Mergeți și colindați neamurile... măcar părinții. Este cel mai frumos obicei românesc creștinesc” îi îndeamnă de fiecare dată Ștefan Hrușcă pe cei ce vin la concertele sale.

Astfel, pe 16 decembrie, de la ora 17.00,  Hruşcă va concerta la ALBA IULIA (Casa de Cultură a Sindicatelor), iar, de la ora 20.30, la CUGIR (Casa de Cultură).

Biletele se  pot achiziționa de la casele de bilete ale sălilor în care sunt programate concertele. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe: www.BILETOO.ro!

Read more...

CU 2 ZILE INAINTE DE ALEGERI - Inaugurarea autostrazii Sibiu-Deva

Tronsonul al treilea al autostrăzii Orăştie - Sibiu (22 de kilometri), între localităţile Sălişte şi Cunţa, va fi deschis circulaţiei mâine, potrivit unui răspuns transmis Ziarului Financiar de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

„Deschiderea circulaţiei rutiere pe lotul al treilea al autostrăzii Orăştie - Sibiu va avea loc în data de 14 noiembrie 2014,  în prezent efectuându-se lucrări de curățare a carosabilului“, susţine Narcis Neaga, directorul general al CNADNR.

Potrivit directorului general al CNADNR, deocamdată nu a fost stabilită ora exactă pentru deschiderea circulației, dar inaugurarea celor 22 de kilometri de autostradă va avea loc cu siguranță vineri, 14 noiembrie 2014.

Construcţia celui de-al treilea lot al autostrăzii Orăştie - Sibiu a început în 2011, iar iniţial tronsonul trebuia finalizat în primăvara anului trecut, însă din cauza unor alunecări de teren, termenul de inaugurare a acestei șosele a fost întârziat.

Constructorul lotului al treilea al autostrăzii Orăştie - Sibiu este firma italiană Impregilo, iar valoarea contractului este de 138 de milioane de euro.

În 2012 şi 2013 CNADNR a mai deschis circulaţia pe tronsoanele de autostrăzi Deva-Orăştie (32,5 kilometri), Orăştie - Sibiu, loturile 1, 2 şi 4 (în total 60 de kilometri), astfel, începând de mâine şoferii vor avea la dispoziţie o autostradă continuă între Deva şi Sibiu (aproape 115 kilometri), cu o lungime similară autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

Read more...

Casa pentru femeile batute de soti la Sebes si birou unic de afaceri

În ultima perioadă, violența domestică a crescut în municipiul Sebeș. Mai multe femei căsătorite, au reclamat violența soților. Primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă a decis să ceeze un centru multifuncțional pentru victimele violenței domestice. ,,Am avut deja mai multe întâlniri cu unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în accesarea fondurilor europene, Gruia Bumbu, președintele Asociație Pakiv, cu care vom demara acest proiect dar și altele. Este vorba de o casă, compusă din  mai multe camere, unde, femeile agresate de soți vor putea să locuiască, până la soluționarea conflictelor. Vom crea în cadrul Primăriei și un birou unic de afaceri, care va sprijini și va rezolva rapid probleme cu care se confruntă  întreprinzătorii locali", a precizat primarul Alexandru Dăncilă. Și lucrurile nu se opresc aici. Pentru că în Sebeș se află o comunitate de rromi, ce numără peste 5500 de suflete , va fi inițiat și un proiect de dezvoltarea a unui centru privind incluziunea comunității de rromi.
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686