Items filtered by date: Monday, 06 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Mesajul tulburator al americanului care urmeaza sa fie decapitat de Statul Islamic

Părinții ostaticului american care ar urma să fie decapitat de militanții Statului Islamic, Peter Kassig, au publicat, luni, o scrisoare primită de la fiul lor, din captivitate.
Tânărul voluntar le-a transmis părinților săi, Ed si Paula Kassig, din Indianapolis, că îi este "frică să moară" și că îl întristează faptul că experiența oribilă prin care trece provoacă o mare suferință familiei sale, arată BBC.
Recent, Statul Islamic a dat publicității o înregistrare cu decapitarea unui britanic, Alan Henning, al patrulea ostatic occidental ucis în ultimele săptămâni. În înregistrare se arată că Peter Kassig, de 26 de ani, care s-a convertit la islam în captivitate și a adoptat numele Abdul Rahman, va fi următorul.

Părintii tânărului au declarat că au decis să facă publice mai multe pasaje ale scrisorii primite în iunie, "pentru ca lumea să înțeleagă de ce noi și atât de multă lume îl iubim și îl admiram".
În scrisoare, Kassing a notat: "Sunt, firește, destul de speriat că voi muri, însă partea cea mai dificilă este că nu știu exact ce se va întâmpla, dar tot sper și mă întreb dacă ar trebui să am chiar și cea mai mica speranță. Sunt foarte trist ca mi s-au întâmplat toate aceste lucruri și pentru suferința pe care am provocat-o pentru voi, cei de acasă.
Dacă voi muri, mă gândesc că veți putea măcar să vă alinați cu gândul că m-am dus din aceasta lume ca rezultat al faptului că am încercat să îi ajut pe cei aflați la nevoie și să le mai ușurez suferința. În ceea ce privește credința mea, să știți că mă rog în fiecare zi și nu sunt revoltat în legătura cu situația în care am ajuns". În final, Kassig le spune părinților săi că îi iubește.

Părinții lui Peter Kassig au făcut un apel emoționant pentru eliberarea lui, într-o înregistrare video în care subliniază munca sa în slujba cauzei siriene și convertirea sa la islam.

Ed și Paula Kassig au povestit că tânărul lucra la o organizație umanitară, înființată în 2012 pentru ajutorarea refugiațiilor din Siria.
În înregistrare, Paula Kassig se adresează fiului ei, căruia îi spune că speră să îl mai vadă. "Suntem atât de mândri de tine și de munca ta pentru ajutorarea poporului sirian", spune ea. Ed Kassig, care e profesor, arată în mesaj că fiul său nu poate controla politica Statelor Unite.
"E dincolo de puterea noastră. Noi am cerut guvernului nostru să își schimbe conduita, dar, precum fiul nostru, nu avem mai mult control asupra guvernului SUA decât aveți voi în venirea zorilor", spune tatăl ostaticului american. 

Read more...

ACCIDENT GRECIA: SOFER ROMAN ACUZAT DE OMOR DIN CULPA

Cinci persoane au murit, iar 35 de vehicule, inclusiv trei camioane, au fost implicate în accidentul provocat duminică dimineaţa în nordul Greciei, pe drumul de la Veria către Salonic, de către un şofer român, acuzat de omor din culpă, relatează cotidianul grec To Vima în pagina electronică de luni.

Potrivit publicaţiei, tragedia s-a produs după ce şoferul, în vârstă de 39 de ani, care conducea un TIR cu numere de înmatriculare în România, a lovit 30 de vehicule pentru că nu a reuşit să frâneze. La momentul accidentului, pe drumul respectiv aveau loc lucrări.

Site-ul Novinite.com scria duminică, citând postul public de radio bulgar, că TIR-ul condus de român era înmatriculat în Bulgaria şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, lovind maşinile staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil.

În cursul interogatoriului, şoferul a declarat că a văzut semanele de avertizare şi doi bărbaţi cu steaguri care dirijau vehiculele, dar că nu a putut să reducă viteza, potrivit To Vima. În contextul în care camionul era încărcat cu 19 tone de marfă, iar drumul pe care s-a produs accidentul se afla în pantă, impactul a fost deosebit de puternic, precizează publicaţia.

Poliţia şi pompierii au intervenit imediat. Pompierii au recuperat patru cadavre din maşini avariate - două femei în vârstă de 53 de ani, un bărbat în vârstă de 42 de ani şi încă un bărbat a cărui vârstă nu a fost confirmată încă.

Alt bărbat, care a fost rănit grav în accident, a murit din cauza rănilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale, duminică, potrivit site-ului ziarului.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accident şi au fost transportate la spitale din zonă, cu ambulanţe ori maşini proprietate privată. Printre persoanle rănite grav se află şi doi copii, unul în vârstă de şase luni, iar altul în vârstă de un an şi jumătate, potrivit publicaţiei.

Comandantul Brigăzii de Pompieri din Macedonia centrală Chrysanthos Athanasopoulos a anunţat că un vehicul şi camionul implicat în accident au luat foc. Pompierii nu au putut să-l salveze pe şofer, ale cărui rămăşiţe au fost recuperate ulterior.

Poliţia l-a arestat pe şofer, dar şi pe managerul firmei pentru care lucrează, în vârstă de 42 de ani, pentru omor din culpă. Cei doi urmează să fie audiaţi de către Procuratura din Veria, scrie publicaţia fără să facă alte precizări.

Consulul român a asistat la audierile efectuate de autoritățile elene, șoferul tirului beneficiind de asistența unui traducător de limba română, urmând să decidă asupra angajării unui avocat care să îl reprezinte în instanță, arată MAE.

Consulatul General al României la Salonic urmărește îndeaproape desfășurarea evenimentelor și rămâne în legătură permanentă atât cu cetățeanul român, șoferul autocamionului, cât și cu autoritățile elene competente cu gestionarea cazului.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed