Items filtered by date: Saturday, 04 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

ONU condamna uciderea britanicului Alan Henning

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat dur ''asasinarea odioasă și lașă'' a ostaticului britanic Alan Henning de către gruparea Statul Islamic (SI) și a subliniat că actele barbare ale jihadiștilor nu vor descuraja comunitatea internațională, relatează Xinhua.

"Această crimă arată în mod tragic pericolele cu care se confruntă personalul umanitar în fiecare zi în Siria. De asemenea, ea demonstrează încă o dată brutalitatea grupării SI, care este vinovată pentru mii de abuzuri contra popoarelor sirian și irakian'', se menționează într-o declarație de presă a Consiliului de Securitate.

ONU subliniază încă o dată necesitatea combaterii SI și reafirmă că intoleranța, violența și ura promovate de aceasta trebuie să fie oprite.

Înainte de uciderea lui Alan Henning, gruparea jihadistă a executat prin decapitare alți trei ostatici occidentali — jurnaliștii americani James Foley și Steven Sotloff și lucrătorul umanitar britanic David Haines.

Videoclipul legat de uciderea lui Henning, intitulat "Un nou mesaj către America și aliații ei", a fost realizat folosind același scenariu ca în execuțiile precedente. Persoana care apare pe înregistrarea video ca fiind cel care îl execută pe Alan Henning este numită ''Jihadi John'' de media occidentală, are un accent britanic și este aceeași cu executantul jurnaliștilor americani James Foley și Steven Sotloff și a lucrătorului umanitar britanic David Haines. Serviciile de securitate britanice încearcă în prezent să îl identifice pe ''Jihadi John'' folosind tehnologia de recunoaștere a vocii.

 

Read more...

Statul Islamic a mai decapitat un britanic

Gruparea Statul Islamic a revendicat execuția prin decapitare a angajatului umanitar britanic Alan Henning, ca represalii la atacurile aeriene britanice împotriva SI în Irak, a raportat vineri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Înregistrarea îl arată pe Henning criticând decizia Parlamentului britanic de a se alătura raidurilor aeriene împotriva Statului Islamic în Siria si Irak, înainte de a fi decapitat, informeaza CNN.

Videoclipul, intitulat "un nou mesaj către America și aliații ei", a fost realizat folosind același scenariu ca în execuțiile precedente cărora le-au căzut victime doi americani și un britanic.

Călăul, a cărui voce pare a fi modificată electronic, are cu toate acestea un accent britanic și pare a fi același, potrivit SITE, care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lunii septembrie.

La sfârșitul acestei înregistrări ce nu durează decât un minut și 11 secunde dar care încă nu a fost autentificată, SI prezintă un alt ostatic american, Peter Kassig, despre care se spune ca va fi urmatorul ucis.

Autenticitatea imaginilor nu a fost confirmată oficial, dar o sursă din serviciile de informații ale SUA a declarat pentru CNN că nu există motive de îndoială, având în vedere acțiunile similare din ultima perioadă ale Statului Islamic.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental executat în acest mod de SI în Siria, după doi jurnaliști americani, James Foley, a cărui execuție filmată a fost difuzată pe 19 august, Steven Sotloff (video difuzat pe 2 septembrie) și angajatul umanitar David Haines (video difuzat pe 13 septembrie).

Alan Henning, un fost taximetrist din Manchester, facea parte dintr-o echipa de volunatri care as-a deplasat în Siria, în decembrie 2013, pentru a duce ajutoare umanitare populației afectate de războiul civil.
Britanicul a fost răpit imediat după Crăciun de atacatori mascați, potrivit spuselor martorilor.

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed