Items filtered by date: Friday, 31 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Amplasarea radarelor in data de 01.10.2014

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Read more...

Filatelie: Istoria regalitatii - Mihai I

Un eveniment prilejuit de prezentarea publică a emisiunii filatelice speciale dedicate regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 93 de ani, realizată de Romfilatelia, a avut loc, joi seară, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ''Carol I''.

Panoul de lansare a noii emisiuni filatelice a fost dezvelit de principesa Margareta a României și de directorul general al Romfilatelia, Cristina Popescu.

Directorul Romfilatelia a rememorat istoria tezaurului filatelic național legată de istoria regalității românești prin emisiuni menite să facă cunoscută în țară și peste hotare Coroana Regală a României.

"La moment aniversar, Romfilatelia îi dedică regelui Mihai I al României o nouă emisiune de mărci poștale — "Istoria regalității — Mihai I", proiect care omagiază viața și activitatea monarhului în contextul marilor evenimente ale istoriei neamului, contribuind astfel la îmbogățirea tezaurului de valori și simboluri naționale", a spus Cristina Popescu.

Ea a menționat că această emisiune reprezintă "cadoul de suflet" făcut regelui la împlinirea a 93 de ani.

Pe timbrul emisiunii, cu valoarea nominală de 4,70 lei, este reprezentat Majestatea Sa Regele Mihai I în anul 2008, la biroul său din Palatul Elisabeta.

În aceeași notă, timbrul coliţei, având valoarea nominală de 14,50 lei, prezintă pe Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României, în acelaşi birou din Palatul Elisabeta, iar fundalul manşetei coliţei ilustrează Castelul Peleş, alături de imaginile a trei mărci poştale dedicate Majestății Sale Regele în 1929-1930, 1940-1942 şi 1947;

Timbrul emisiunii este completat de plicul prima zi, care prezintă suplimentar o imagine de la nunta Majestăților Lor Regele Mihai I și Regina Ana ai României, secvență surprinsă în fața Palatului Regal din Atena, la 10 iunie 1948, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, colița dantelată și colița nedantelată.

 Emisiunea de mărci poştale Istoria regalității – Mihai I poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

 

Read more...

Biblioteca de vacanta

Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Lucian Blaga”, vă invită să petreceți o vacanță de neuitat,  începând de marți 4 noiembrie până vineri 7 noiembrie 2014, între orele 11 – 15, la Filiala ”CETATE”  a bibliotecii, situată în incinta Casei de Cultură  a Sindicatelor din Alba Iulia, etajul II, intrarea  din spate.

Vă așteptăm să ne călcați pragul și să facem din minivacanța aceasta un Univers al socializării, al creativității atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, la ateliere de creație inedite, însoțite de lecturi, activități recreative și de descoperire a talentului propriu.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed