Items filtered by date: Thursday, 30 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

MAE: Ungaria – Restrictii de circulatie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că sâmbătă și duminică pe teritoriul Ungariei va fi interzisă intrarea autovehiculelor de transport marfă de peste 7,5 tone.

Ziua de 1 noiembrie 2014 este zi de sărbătoare în Ungaria, Ziua Tuturor Sfinților.

"Cu acest prilej, pe întreg teritoriul Ungariei se aplică restricții de circulație pentru autovehiculele de transport marfă a căror masă totală depășește greutatea de 7,5 t, intrarea acestora pe teritoriul Ungariei fiind interzisă începând de sâmbătă, 1 noiembrie, ora 8,00, până duminică, 2 noiembrie, ora 22,00", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de MAE.

Reprezentanții ministerului le recomandă cetățenilor români să consulte atât site-ul www.mae.ro, cât și site-urile de specialitate, pentru informații actualizate.

 

Read more...

Ambasada SUA: NATO este in stare de alerta dupa ce avioane rusesti au zburat in Marea Neagra, Marea Baltica si Marea Nordului

Ambasada SUA la București transmite într-un mesaj postat pe pagina oficiala de pe Facebook că NATO e în stare de alertă după ce avioane rusești, inclusiv bombardiere, au zburat deasupra spațiului european în Marea Neagră, Marea Nordului și Marea Baltică.

Potrivit sursei citate, "reprezentanții Alianței vorbesc despre o activitate neobișnuită a Rusiei. Mai multe țări membre NATO și-au mobilizat forțele aeriene."http://goo.gl/sOoMVL

Avioanele statelor Alianței au decolat în patru locuri diferite pentru a executa misiuni de interceptare a patru grupuri de avioane militare rusești care efectuau manevre deasupra Oceanului Atlantic, Mării Baltice, Mării Nordului și Mării Negre, se arată într-un comunicat emis de NATO. În cadrul operațiunii au fost ridicate de la sol avioane aparținând forțelor aeriene din trei state membre ale NATO.

Potrivit NATO, aparatele rusești nu au cerut aprobarea vreunui plan de zbor, nu au avut niciun contact cu autoritățile aeriene civile și nu comunicau, "ceea ce reprezintă un risc potențial pentru zborurile civile".

După izbucnirea crizei din Ucraina a crescut frecvența incursiunilor avioanelor militare rusești în apropierea spațiului aerian al unor state NATO. Potrivit experților militari, Rusia folosește astfel de zboruri pentru a testa sistemele de apărare antiaeriană ale altor țări și pentru a-și etala forța militară.

Read more...

Scrisoare deschisa catre dl. ministru Korodi Attila, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

Domnule ministru Korodi Attila,

Astăzi se împlinesc 43 de ani de la producerea accidentului minier ce a dus la moartea a 89 de persoane în localitatea hunedoreană Certeju de Sus. Ruperea digului şi alunecarea muntelui de steril din iazul de decantare al exploatării miniere Certej a provocat cea mai cumplită tragedie pe timp de pace din anii '70. Amploarea dezastrului a fost ascunsă la acea vreme pentru a nu fi declarat doliu național. În urma cercetărilor de natură tehnică și a anchetei pentru identificarea cauzelor accidentului, dosarul a fost închis fără niciun rezultat, deși 89 de persoane au fost înghițite de steril și au murit.

În prezent, compania canadiană Eldorado Gold, prin Deva Gold, propune un nou proiect minier la Certej. În ultimii 30 de ani tehnologia a rămas în linii mari neschimbată, la fel și metoda construirii iazurilor de decantare – din anrocamente prin supraînălțări succesive. De această dată, sunt propuse două iazuri de decantare, unul pentru sterile de flotație și unul pentru cele de cianurație. Spre deosebire de iazul exploatării de stat din '71 care avea 25-27 metri înălțime, actualul proiect minier presupune construirea a 3 baraje aferente celor două iazuri de 169, 70 și 39 metri înălțime. Iar cel mai mare dintre ele va fi construit în amonte de Hondol, sat cu o populație de 504 de persoane.

Puține s-au schimbat în industria minieră în ultimii ani – de la tehnologie la practici. La fel ca în cazul exploatării cu cianuri de la Baia Mare, Deva Gold ne prezintă un proiect infailibil, exponent al celor mai bune tehnologii ce aparent nu dau greș. Autoritățile preferă să trateze superficial procedurile de evaluare a riscurilor, localnicii afectați nefiiind niciodată corespunzător informați. Prin urmare, proiecte de minerit cu efecte devastatoare asupra mediului vin aprobate fără o consultare temeinică, sub iluzia creării de noi locuri de muncă.

În acest context Deva Gold a obținut acordul de mediu în iulie 2012. La acea dată, instituția pe care o conduceți a cerut în instanță, prin Agenția Națională de Protecție a Mediului, anularea actului. La mai puțin de un an de la acordarea primului termen, autoritatea de mediu a renunțat în mod nejustificat la proces. În aceeași lună, noiembrie 2013, Agenția de Protecția Mediului a emis un nou acord de mediu revizuit. Membrii rețelei Mining Watch s-au adresat justiției pentru anularea deciziei de revizuire. De această dată însă, Ministerul Mediului nu a mai avut nici măcar o simplă reacție.

La începutul lunii octombrie a.c. Deva Gold a început pregătirea de șantier în perimetru minier Certej. Proiectul a intrat astfel în linie dreaptă. Mai mult, o cincime din proiectul minier se suprapune cu o zonă protejată, sit Natura 2000, incompatibilă cu proiecte industriale ce implică iazuri de decantare sau cariere de suprafață.

În ziua comemorării accidentului minier de la Certej, vă solicităm domnule ministru Korodi, să ne comunicați în ce mod titluarul de proiect Deva Gold repectă legislația privind diminuarea riscului de mediu. De asemenea, vă rugăm să ne precizați dacă operatorul minier a depus garanții fiananciare în caz de accident, care este valoarea acestora și cine este asiguratorul proiectului Certej.

Cu respect,

Tudor Brădățan,

Rețeaua Mining Watch România

www.miningwatch.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed