Items filtered by date: Friday, 24 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Cand trecem la ora de iarna 2014 si cum se da ceasul?

Ca în fiecare an, și în 2014, trecerea la ora de iarnă se face în ultima duminică a lunii octombrie, respectiv în noaptea dintre 25 și 26 octombrie. Așadar, 26 octombrie va fi cea mai lungă zi din an. Trecerea la ORA DE IARNĂ 2014 va avea loc la ora 4:00, care devine 3:00, acea oră repetându-se iar ziua având 25 de ore.

Ora de iarnă este ora oficială a oricărui stat de pe glob, ora de vară fiind cea vinovată pentru “dereglarea” ceasurilor, e drept, pentru un scop nobil, acela de a economisi energia electrică necesară pentru iluminatul public și privat prin folosirea eficientă a luminii Soarelui pentru activitățile curente. Astfel, când trecem la ora de iarnă revenim practic la ora oficială.

Totodată, CFR Călători informează că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 25 / 26 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

În noaptea de 25 / 26 octombrie 2014, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed