Items filtered by date: Saturday, 18 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

MEN: Platforma manualelor digitale a avut peste 16 milioane de accesari in primele doua zile

Peste 16 milioane de accesări și peste 37.000 de vizitatori au fost înregistrați în primele 48 de ore de la lansarea platformei www.manuale.edu.ro, care permite accesarea gratuită a manualelor în format digital pentru clasele I și a II-a, informează un comunicat de presă al Ministerul Educaţiei Naţionale.

Platforma permite accesarea gratuită a manualelor în format digital pentru clasele I şi a II-a.

Potrivit sursei citate, noile manuale au o componentă digitală, extrem de atractivă pentru elevi, dar sunt disponibile și în format tipărit.

Noile manuale au această componentă digitală, dar sunt disponibile şi în format tipărit. În versiunea print, manualele sunt structurate în două volume, câte unul pentru fiecare semestru, ca soluţie la o problemă semnalată de multe ori de părinţi şi de profesori: greutatea ghiozdanelor.

MEN precizează că noile manuale sunt rezultatul procesului de modernizare a conținutului actului educațional, o consecință firească a revizuirii programelor școlare, a adaptării lor la nevoile societății contemporane și a introducerii abordării transdisciplinare în cadrul activităților de predare — învățare — evaluare.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a anunţat, joi, că a iniţiat deja procedurile pentru revizuirea programelor şi apoi a manualelor pentru clasele a III-a şi a IV-a.

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed