Items filtered by date: Tuesday, 14 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Un angajat al ONU a murit de EBOLA in Germania

Potrivit BBC News, un angajat al Națiunilor Unite a murit marți din cauza epidemiei de EBOLA, într-un spital din Germania.

Pacientul fusese "activ" în Liberia și se afla sub tratament în clinica St Georg din Leipzig. El ar fi ajuns în Germania joi, 9 octombrie 2014, medicii afirmând că starea sa era"foarte critică, dar stabilă", la acea vreme.

În prezent, un alt pacient bolnav de EBOLA se află în Germania, fiind tratat într-o clinica din Frankfurt. La 4 octombrie, primul bolnav, un expert senegalez al Organizației Mondiale a Sănătății, a putut părăsi spitalul din Hamburg după ce s-a vindecat.

Clinica St Georg din Leipzig a anunțat într-un comunicat de presă că "nu există pericol de răspândire a epidemiei, ca urmare a tratamentului asupra pacientului decedat". "În pofida îngrijirilor medicale intensive și eforturilor personalului medical, colaboratorul ONU în vârstă de 56 de ani a murit din cauza bolii infecțioase"Informații suplimentare vor fi furnizate în cursul zilei.

Conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul estimat al celor care au murit din cauza epidemiei cu EBOLA a ajuns la 4.033. În Liberia, cea mai afectată țară din Africa de Vest, au murit 2.316 oameni. Numărul victimelor din Sierra Leone și Guinea este aproximativ la fel, respectiv de 1000, potrivit OMS.

În tot acest timp, președintele Statelor Unite, Barack Obama, și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au îndemnat luni comunitatea internațională să își dubleze eforturile pentru a face față epidemiei de Ebola, care face ravagii în trei țări din Africa de Vest, relatează AFP, potrivit Mediafax.

În cursul unei conversații telefonice cu Ban Ki-moon, Barack Obama a insistat asupra necesității ca toate statele membre să răspundă la apelul ONU și să furnizeze "personal, echipament și material (...) pentru stoparea bolii la sursă", a anunțat Casa Alba.

"Cei doi lideri au căzut de acord asupra faptului că, în fața amenințării ridicate de Ebola, comunitatea internațională ar trebui să arate mai multă hotărâre și angajament pentru a răspunde în mod decisiv"acestei crize, continuă comunicatul Executivului american.

Ebola a provocat moartea a peste 4.000 de persoane de la începutul anului din aproximativ 7.400 de cazuri înregistrate în șapte țări, în principal în Liberia, în Sierra Leone și în Guineea.

Read more...

Bogatii ajuta saracii, la Sebes!

Bogatii ajuta saracii, la Sebes!

Postul de televiziune Prima Tv a prezentat un reportaj cu totul special, realizat la Sebes. (http://www.primatv.ro/stiri-focus/bogatii-ajuta-saracii.html) Este vorba de o  Iniţiativă inedită, a omului de afaceri Nicolae Matei care a cerut proprietarilor de restaurante să-i ajute pe oamenii din oraş care se chinuie să supravieţuiască de la o zi la alta. La nivel de municipiu sunt peste 30 de femei care nu au niciun venit şi nu se pot angaja pentru că trebuie să aibă grijă de copiii de acasă.

Impresionat de drama unei femei, parasita de sot si fara niciun venit, Nicolae Matei (Nichi Ardeal) a decis sa-i ofere zilnic cate o masa, pentru ea si cei trei copi de 7, 3 si 2 ani. Ancuta, mama copiilor, isi lasa zilnic copiii, pentru cateva zeci de minute, in grija unei vecine si se duce la restaurantul lui Nicolae Matei, din Parcul Arini Sebes, pentru a-si primi portia de mancare. La sosirea mamei, prichindeii se aduna in curtea casei, in jurul mesei improvizate, inarmati cu linguri, unde locuiesc cu chirie. Recunosc ca nu stiu ce mananca si ca nu au mancat asemene bunatati. O spune chiar Laurentiu, baiatul mai mare, care ne-a declarat ca au fost zile in care n-au avut ce sa manance si mama le-a dat doar apa cu zahar! Ancuta ne-a mai spus ca locuiesc, cu chirie, intr-o camera de 2 pe 2 metri, fara incalzire si ca, n-a mai spalat copiii de mult timp, pentru ca ii este teama ca se racesc. Auzind de aceasta situatie, Gheorghe Feneser, prefectul judetului Alba, cunoscut om de afaceri si el, a sarit imediat in ajutor. ,,Am facut o donatie de 450 de lei, in prima faza, pentru a-si putea plati chiria pe trei luni de zile, am strans hainute si jucarii pentru copii iar in perioada urmatoare o sa-i rezolvam si cu incalzirea,,-a precizat Gheorghe Feneser. 

Mai multi oameni de afaceri s-au aratat interesati de intiativa lui Nicolae Matei iar primarul municipiului Sebes, profesorul Alexandru Dancila incearca si el sa gaseasca solutii , pentru a ajuta cele 30 de mamici, cu multi copii, fara venituri si abandonate de soti.
Adi Ghimpeanu
Read more...
Subscribe to this RSS feed