Items filtered by date: Wednesday, 05 February 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba anunță lansarea unui nou proiect - Copil bogat, copil sărac

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba anunță lansarea unui nou proiect din pachetul de oferte cu care biblioteca vine în acest an în fața beneficiarilor săi - proiectul de educație financiară 1.24 Copil bogat, copil sărac.

Așa cum reiese din titlu, grupul țintă al acestui nou proiect îl reprezintă copiii dar sunt bineveniți și părinții sau bunicii și toate persoanele interesate. De-a lungul activităților ce se vor derula la bibliotecă cei prezenți vor avea prilejul să învețe cum să-și gestioneze bugetul, care sunt prioritățile în cheltuirea banilor, care sunt metodele de a economisi bani pentru a-și realiza un vis, importanța echilibrului financiar în societate, etc.

Pentru ca activitățile de informare și învățare să fie cât mai atractive acestea vor fi însoțite de vizionări de filme, răsfoirea unor cărți cu povețe și povești financiare atractive, colorarea de planșe cu desene tematice sau chiar realizarea acestor desene. Proiectul va avea un caracter dinamic și flexibil, în funcție de cerințele și nevoile participanților și în funcție de interesul lor pentru domeniul financiar iar activitățile vor fi împletite cu jocuri, cântecele și momente de lectură. Activitatea pilot a acestui proiect are tema cu titlul ABC-ul Leului și va avea loc joi, 6 februarie 2020 începând cu ora 10:00 la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

„Toți copiii sunt bogați, cel puțin din perspectiva darului vieții! Trăim însă cu toții într-o societate extrem de complexă unde educația și infomarea corectă trebuie să fie pe primul loc în drumul copiilor spre viața adultă. Însă și ca adult ai nevoie de informare și formare continuă pentru a face față în mod optim prezentului și provocărilor acestuia. În principal depinde de noi, adulții, cum reușim să-i educăm pe cei mici pentru a-i pregăti optim pentru viitor, pentru a face față provocărilor, pentru a creea o societate mai bună. Biblioteca constituie, organizează, prelucrează, dezvoltă și conservă colecții de cărți în scop de informare, cercetare, educație sau recreere prin inițierea, organizarea și desfășurarea de programe și proiecte culturale. Acest proiect cultural de educație financiară, intitulat simbolic Copil bogat, copil sărac - având ca titlu de inspirație celebra carte Tată bogat, tată sărac a autorului Robert T. Kiyosaki, vine în sprijinul dezvoltării abilităților antreprenoriale în principal la copii și în scopul promovării colecțiilor de carte din zona economică, dar nu numai, deținute de bibliotecă și a formării abilităților de învățare prin studiu și analiză a celor studiate, în prezența unui coordonator de specialitate. Tema lunii februarie este ABC-ul Leului iar activitatea este coordonată de consultantul financiar Claudiu Simedru. Proiectul este în faza de proiect pilot urmând să se desfășoare pe durata întregului an. În speranța că v-am suscitat interesul vă așteptăm cu drag la bibliotecă!”, afirmă Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Proiectul face parte din programul 1 USERS, parte componentă a Proiectului managerial pentru perioada 2017 - 2020.

 

 

 

Read more...

Mihnea Costachi pe podium in Norvegia

  • Published in Sport

Albaiulianul Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 2 la prima competiție șahistă la care a participat în Norvegia.

Aflat la Oslo cu o bursă Erasmus pe o perioadă de 5 luni, juniorul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, a participat ieri la un puternic turneu de blitz desfășurat la Oslo, printre cei 42 de participanți aflându-se 2 mari maeștri internaționali, 5 maeștri internaționali și 8 maeștri FIDE. 
Turneul a fost câștigat de marele maestru internațional Johan Sebastian Christiansen cu 9p, urmat de Mihnea Costachi 8,5p, Kristian Holm 8,5, Ole Moen 8p și Johan Salomon 7,5p, ultimul fiind coleg cu Mihnea la BI Norwegian Business School din Oslo. 
Tânărul maestru internațional albaiulian va participa in următoarele luni și la alte turnee de șah rapid și blitz în Norvegia, programul școlar nepermițându-i să participe și la turnee de șah clasic.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686