Items filtered by date: Monday, 28 September 2015 - Like - stiri Alba Iulia

România – SUA, 135 de ani de relaţii diplomatice. 75 de ani IVLP

Luni, 28 septembrie a.c., Gruia Ioan Bumbu, președinte al Asociației PAKIV Romania, organizație cu statut consultativ special la ONU-ECOSOC, președinte a Romania IVLP Alumni Association și membru fondator al Romanian US Alumni Association, participă la recepția organizată de Ambasada SUA la București pentru celebrarea a 75 de ani a Programului ”International Visitor Leadership” și a 135 de ani de Relații Diplomatice Româno – Americane.

La eveniment participă reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite la București, personalități marcante din viața socială și culturală, membri Romanian IVLP Alumni Association.

Programul ”International Visitor Leadership” ajută la întărirea angajamentului SUA cu țările din întreaga lume și cultivă relațiile de durată prin conectarea liderilor străini cu omologii lor americani. Totodată, pin acest Program se dorește crearea unei lumi mai sigure, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestui program.

Istoria relațiilor diplomatice bilaterale româno-americane începe oficial cu 135 de ani în urmă. La 14 iunie 1880, preşedintele SUA, Rutherford B. Hayes, a semnat scrisoarea prin care îl informa pe domnitorul Carol I asupra numirii lui Eugene Schuyler în calitate de agent diplomatic/consul general al SUA în România, acest moment marcând practic stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Colonelul Sergiu Voinescu este primul diplomat român primit de președintele SUA, Rutherford Hayes, la 18 noiembrie 1880. Iar apoi, printr-o scrisoare din 20 noiembrie 1880, SUA confirmă recunoașterea independenței României.

Relaţia dintre cele două state s-a dezvoltat semnificativ pe toate planurile –politico-militar, economic, educațional, cultural, social -  având drept constante în decursul celor 135 de ani de existenţă o semnificativă comunitate româno-americană şi sentimentele pro-americane puternice la nivelul opiniei publice româneşti, în ciuda adversităţilor istoriei secolului XX.

Read more...

Conferinta de final a proiectului ”Incubator de afaceri pentru someri si persoane in cautarea unui loc de munca din mediul rural din Regiunea Centru”

Alba Iulia, 28 Septembrie 2015

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu CENTRUL EUROPEAN DE INTEGRARE AL ROMILOR organizează Marți, 29 septembrie 2015, Conferința de final a proiectului ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare”.

Evenimentul  va avea loc la Alba Iulia, Hotel Cetate, începând cu ora 11,00.

Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 18 luni și și-a propus să contribuie la combaterea șomajului și inactivității în rândul șomerilor și al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, din Regiunea Centru.

În cadrul proiectului ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru” au fost furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru 658 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională au vizat calificarea a 480 dintre beneficiarii proiectului în domenii non-agricole, iar 5 dintre absolvenții acestor programe au fost susținuți și asistați să-și înființeze și să demareze mici afaceri.

La Conferința de final a proiectului sunt invitați să participe atât potențialii beneficiari ai proiectului: șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane inactive, cât și reprezentanții autorităților  publice locale și centrale, reprezentanții societății civile, reprezentanții mediului de afaceri, reprezentanții mediului academic și universitar, mass media locală și centrală și alți actori relevanți care sunt implicați sau doresc să se implice în reducerea șomajului și creșterea calității vieții în mediul rural.

Informaţii suplimentare:

Cristian PRUNEAN

Expert PR

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686