Items filtered by date: Tuesday, 22 September 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Jandarmeria Alba lanseaza un nou proiect impotriva violentei in scoli

Comunicat

La nivelul județului Alba, prevenirea violenței în școli nu este doar o temă punctuală, ci un obiectiv permanent care stă la baza parteneriatului între Jandarmeria Alba, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Noul proiect informativ ”În siguranţă, alături de jandarmi !”, se va derula în perioada 23 septembrie – 5 noiembrie în şapte localităţi situate pe raza judeţului Alba, atât în mediul urban, dar şi rural şi, pe lângă cei doi parteneri cu vechime ai jandarmilor, a atras participarea şi a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

Prima acţiune informativ preventivă va avea loc miercuri, 23 septembrie şi se va adresa elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnaziala Ohaba şi Şcoala Gimnaziala Berghin.

Rezultatele pozitive ale campaniilor precedente, dar și nevoia permanentă de dialog deschis cu elevii, într-o perioadă sensibilă a vieții lor, în care pot deveni cu ușurință victimele violenței din școală, sunt motivele cele mai importante care au stat la baza noului proiect derulat de Jandameria Alba și partenerii săi.

Cel mai nou proiect informativ al Jandarmeriei Alba, ”În siguranţă, alături de jandarmi !,  se adresează elevilor cu vârsta între 13 şi 18 ani din mediul urban şi rural şi este organizat cu sprijinul partenerilor. În perioada campaniei, echipe mixte formate din reprezentanţii instituţiilor partenere se vor deplasa la unităţile şcolare selectate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba pentru a le vorbi elevilor şi cadrelor didactice despre formele delincvenţei juvenile şi cauzele comiterii infracţiunilor de către tineri. Totodată, vor fi prezentate caracteristicile celor mai frecvente fapte de natură penală întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ şi consecinţele sociale/juridice ale comiterii de infracţiuni (regimul sancţionator) şi se va reliefa capacitatea structurilor judeţene ale MAI şi ale partenerilor de a se constitui permanent şi nediscriminatoriu  în garant al drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, precum şi al climatului de siguranţă în spaţiul public.

În cadrul campaniei care se desfășoară în următoarele luni, pe lângă întâlnirile la care vor fi invitați profesorii și părinții, Jandarmeria Alba a propus, ca element de noutate, organizarea unor competiții sportive și a unor expoziții artistice, pentru a pune în valoare capacitatea elevilor de a-și manifesta energiile pozitive. Violența este un fenomen real, care afectează generațiile de elevi, îi îndepărtează de societate, școală și familie, îi vulnerabilizează, astfel că intervenția autorităților, alături de școală de familie, devine absolut necesară, pentru ca, atât victimele violenței cât și cei care devin, la un moment dat, agresori, să fie mai conștienți, mai responsabili și, implicit, mai puțin vulnerabili.

Demersul Jandarmeriei Alba, căruia Instituția Prefectului-Județul Alba i s-a alăturat și de această dată este unul cât se poate de util, pentru că adolescenții, aflați la vârsta importantelor transformări, trebuie să știe că nu sunt singuri, că au la cine să ceară ajutor. Din păcate, violența în mediul școlar este un fenomen care nu poate fi eradicat cu ușurință, dar impactul său poate fi mult diminuat, dacă părinții, școala și autoritățile dialoghează cu copiii și le expun ce arme au la îndemână pentru a se apăra împotriva oricăror agresiuni. Școala trebuie să rămână mediul în care se face educație și se exprimă valorile morale și civice, nu un loc al violenței”, a precizat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer.

Pe această cale, le mulțumim partenerilor media: Alba Tv; Agerpres, Monitorul de Alba; Portal Abnews, Portal Alba 24, Portal Pro Alba, Portal Revista de Alba; Portal Stiri şi Reportaje Alba, Portal Urbea Mea, Radio Kiss Fm, Radio Unirea Fm Alba Iulia; Radio Reîntregirea; Radio Eveniment Aiud; Radio România Cluj, Revista Proalba, Ziarul Apulum şi nu în ultimul rând Ziarului Unirea. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686