Items filtered by date: Monday, 21 September 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Proiect ”Soft Skills by Know How”

Alba Iulia

21.09.2015

În perioada 18-20 septembrie a avut loc la Tabăra de Tineret Roica,  atelierul de lucru din „Soft-Skills by Know-How” din cadrul proiectului cu același nume finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și inințiat de tinerii din Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Atelierul de lucru „Soft Skills by Know How” a avut ca obiectiv principal facilitarea transmiterii de know-how prin metode de educație nonformală din partea unor absolvenți către cei care se pregătesc să intre pe piața muncii, studenți care mai au un pas până la absolvire. Printre activitățile propuse poate cea mai importantă va fi pusă în valoare printr-o metoda de educație nonformală inedită și anume Biblioteca VIE. Absolvenți care și-au construit deja o carieră sau au făcut pași importanți în acest sens vor deveni cărți într-o bibliotecă vie, tineri având ocazia să le împrumute, răsfoiască și apoi să le returneze bibliotecii. Se va pune foarte mult accent pe abilități de soft skills necesare angajării, jocuri de rol în redactarea unei scrisori de intenție, cum să faci un Curriculum Vitae bun și cum trebuie să te prezinți la interviu. S-au „vândut” ponturi despre ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când te prezinți la un interviu sau când redactezi CV-ul sau Scrisoarea de Intenție. Un mare accent se va pune pe capitolul legat de comunicare și importanța unor abilități de comunicare în conceptul de soft skills. La atelierul de lucru au participat un număr de 20 de studenți din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și 10 absolvenți ai aceeași universități. Facilitatorii acestui atelier, Gabriela Onul și Cristian Dima au fost tot membrii ai Asociației Alumni UAB cu experiență în acest domeniu.

Proiectul finanţat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba are o valoare totală de 5620 lei și are ca obiectiv general Facilitarea accesului studențiilor Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți, pe piața muncii. O altă activitate în cadrul proiectului este implicarea și invitarea tinerilor absolvenți să participe la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți care va avea loc în data de 25 septembrie 2015 la sala de conferințe PAEM, str. Bucoviniei, nr. 6, ce va fi organizată de AJOFM Alba în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Cristian DIMA

Responsabil proiect „Soft-Skills by Know-How”

Read more...

Amendat cu 7000 lei

Este vorba de un bărbat care a mai fost sancţionat în trecut de jandarmi pentru săvârşirea unor fapte antisociale, E.C. ( 35 de ani ), cunoscut şi cu antecedente penale, care sâmbătă, 19 septembrie, în jurul orei 19.00 se afla în apropierea blocului 154, situat în cartierul M. Kogălniceanu din municipiul Sebeş. La acea oră, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie a intervenit în imobilul respectiv deoarece într-un apartament izbucnise un scandal între un bărbat în vârstă de 38 de ani, soţia şi soacra acestuia. În urma verificărilor efectuate, vinovat de provocarea conflictului a fost găsit bărbatul şi, pentru îndeplinirea procedurilor legale, a fost invitat la sediul Secţiei de Jandarmi Sebeş. Acesta a fost foarte cooperant cu echipajul de jandarmerie, şi-a recunoscut fapta şi acceptat să ofere explicaţii suplimentare cu privire la cele întâmplate, însoţindu-i în acest sens pe jandarmi. În momentul în care ieşeau din scara blocului, E.C. i-a interpelat într-un mod agresiv solicitându-le jandarmilor să-i lase prietenul în pace. Fără să ţină cont nici de recomandările primite din partea forţelor de ordine şi nici de cele ale prietenului său care-l îndemna să înceteze şi să plece, acesta a continuat violenţele verbale până când a fost la rândul său oprit, identificat şi sancţionat contravenţional. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că a tulburat prin strigăte şi larmă liniştea locuitorilor şi a împiedicat echipajul de jandarmerie să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu privind aplicarea măsurile de menţinere a ordinii publice, drept pentru care a fost sancţionat cu două amenzi contravenţionale, în valoare totală de 7000 lei. La rândul său, prietenul pentru care a intervenit a fost sancţionat cu avertisment scris.

Pentru prevenirea acestor fapte reamintim că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei  fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.

Read more...

Sahistii albaiulieni printre premianti la Festivalul International de Sah “Ceramica” Corund

  • Published in Sport

Comuna harghiteana Corund, probabil una dintre cel mai bine dezvoltate localități rurale din România, a găzduit în perioada 17-20 septembrie prima ediție a Festivalului Internațional de Șah “Ceramica” Corund, organizat de Asociația Clubul de Șah Ceramica Corund cu sprijinul Primăriei Corund și al Consiliului Județean Harghita. Grație echipei organizatorice, în frunte cu Sandor Levente, condițiile de joc au fost impecabile, similare celor de la marile openuri din străinatate. La cele două secțiuni ale festivalului, seniori și copii sub 12 ani, au participat 111 șahiști din România, Ungaria și Germania, dintre aceștia 6 având titluri internaționale.

Șahistii de la CSU Alba Iulia s-au aflat în prim-planul întrecerilor, toți cei 4 reprezentanți ai clubului obținând premii. Maestrul FIDE Marius Ceteraș s-a impus în proba de blitz cu 6 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu următorii doi clasați, maestrul FIDE Lehel Vrencian (CN Aprily Lajos Brașov) și maestru internațional Daniel Baratosi (CSU Ploiești), dar având coeficient de departajare superior  și s-a clasat pe locul 5 în proba de șah clasic cu 5.5 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu Sandor Petruț (Chindia Targoviște), Daniel Baratosi (CSU Ploiești) și Radu Toma (AEM Luxten Timișoara), dar având în această probă coeficient de departajare mai slab. Proba de șah clasic a fost câștigata de Takacs Balazs (Ungaria).

Foarte bine au evoluat și juniorii albaiulieni prezenți la turneu. George Ileana și Iustin Ciorgovean au acumulat 4,5 puncte și au primit premiile speciale pentru cei mai buni juniori sub 14 în proba de șah clasic. Deși a fost cel mai tânăr participant în secțiunea seniorilor, Radu Tampea (9 ani) a acumulat 3 puncte din 7 partide în proba de șah clasic, în plus mezinul delegației CSU Alba Iulia obținând premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani în proba de blitz, în care a acumulat 4 puncte din 7 partide.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686