Items filtered by date: Wednesday, 16 September 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Baschet: Meciuri amicale pentru CSU Alba Iulia. Prezentarea oficiala a echipei, vineri 18 septembrie

  • Published in Sport

Loc secund pentru CSU Alba Iulia în cadrul Memorialului ”Nicolae Martin”, desfășurat la Cluj-Napoca. Echipa universitară a participat la începutul acestei săptămâni la turneul amical desfășurat în Sala ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, turneu care le-a avut la start alaturi de CSU pe gazdele de la Universitatea din localitate, respectiv ICIM Arad. În urma a trei zile de competiție echipa condusă de pe bancă de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a înregistrat o victorie și o înfrângere și s-a plasat la final pe poziția secundă în turneu.

În prima confruntare, disputată luni, CSU Alba Iulia a cedat în fața rivalei din Arad, cu un scor destul de categoric 48-70 (16-22, 9-19, 13-18, 10-11), în urma unei partide dominate în totalitate de trupa arădeană, echipă care a părut mai închegată, având și mai multe jocuri în picioare. De cealaltă parte, universitarele, aflate la prima partidă jucată împreuna în noua formulă nu s-au regăsit și au avut puține momente bune. Punctele formației din Alba Iulia au fost reușite de Adrienne Webb - 16, Sonia Ursu - 9, Asia Logan - 6, Mariah King - 6, Vanessa Abel - 4, Nici Gilday - 4 și Marta Fodor - 3.

Mai bine a decurs cea de-a doua confruntare din cadrul turneului, când CSU s-a impus în fața gazdelor de la Universitatea Cluj-Napoca în final doar la o diferență de 3 puncte, cu scorul de 81-78 (31-9, 17-22, 15-16, 18-31), chiar dacă s-a aflat în control pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc, având aproape în permanență avans de peste 15 puncte pe tabelă. În ultimul sfert a intervenit însă oboseala și lipsa de concentrare în rândul universitarelor, iar clujencele au revenit, echilibrând scorul. Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Adrienne Webb - 26 de puncte, Sonia Ursu - 13 puncte, Mariah King - 12 puncte, Asia Logan - 12 puncte, Marta Fodor - 6 puncte, Nici Gilday - 6 puncte, Stefka Miteva - 4 puncte și Vanessa Abel - 2 puncte.           

Revenită la domiciliu, CSU Alba Iulia va disputa un nou joc amical vineri, 18 septembrie 2015, cu începere de la ora 18:00, pe propriul teren, în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918”, tot în compania formației Univ. Cluj-Napoca. Fiind prima reprezentație din noul sezon în fața propriilor suporteri,  va avea loc și o scurtă prezentare a lotului de jucătoare. 

Read more...

Jandarmii din Alba au insemn heraldic

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.665 din 02.09.2015, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului internelor şi reformei administrative nr.490/2008 privind însemnele heraldice ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne nr. 100 din 24.08.2015, în care a fost aprobat proiectul de însemn heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “ Avram Iancu ” Alba.

Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba din cadrul Jandarmeriei Române păstrează în compoziție elemente din stema Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează: pe fond albastru, o acvilă cruciată, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptă o spadă de argint, în stânga o ramură de măslin verde.

 Pe pieptul acvilei, un scut, despicat, având, în partiția din dextra, pe albastru, un romb de argint, ieşind dintr-o cunună compusă din trei frunze de stejar de aur, purtând în centru litera J stilizată, scrisă cu negru, iar în partiția din senestra, pe roşu, un legionar roman de argint, redat în întregime din faţă şi privind spre dreapta, ţinând în mâna dreaptă o lance, de asemenea, de argint, poziţionată puțin oblic spre dextra, iar în stânga un scut negru având în câmp literele VRR scrise cu argint, dispuse V în registrul de sus, iar RR în cel de jos.

În partea inferioară, sub acvilă, deviza scrisă cu litere negre pe o eşarfă albă: LEX ET ORDO (LEGE ŞI ORDINE).

În exergă, între două cercuri liniare aurii, pe fond albastru, legenda scrisă cu litere majuscule, de asemenea, aurii: * INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN * ALBA.

Semnificaţia elementelor însumate:

a) romb – viaţă, prosperitate, recompensă, cântece de laudă;

b) litera J – sigla care desemnează încă din secolul al XIX-lea Jandarmeria Română;

c) cununa din frunze de stejar – forţa, puterea, autoritate veche;

d) legionarul roman – element preluat din vechea stemă a judeţului Alba pe teritoriul căruia unitatea îşi desfăşoară activitatea.

 

Read more...

SALARII MARITE CU 12% LA PRIMARIA SEBES

În urma unei analize financiare realizate la nivelul Primăriei Municipiului Sebeș și după demersurile necesare obținerii plafonului, angajații beneficiază de majorarea salariilor cu 12%. Primarul Adrian Alexandru Dăncilă a precizat că: ”Încercăm astfel să venim în ajutorul tuturor funcționarilor publici care au salarii foarte mici. Spre exemplu, un angajat cu un an vechime, primește acum, după majorare, doar 980 lei net. Tocmai din aceste considerente, am decis majorarea salariilor și la serviciile subordonate Primărie din Sebeș”.

De menționat că în următoarele zile se vor scoate la licitație lucrările de modernizare a spațiilor din Primăria Sebeș.

Comunicat de presă-Primăria Sebeș

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686