Items filtered by date: Monday, 14 September 2015 - Like - stiri Alba Iulia

"Hai, Moarte, sa bem o cafea"

Pe 7 septembrie Corneliu Vadim Tudor publica pe Facebook "POEM INEDIT, ULTIMA CAFEA"

POEM INEDIT
ULTIMA CAFEA
Hai, Moarte, sa bem o cafea
Ti-o fac cu caimac, aromata
Mai leapada-ti coasa cea grea
Si mantia asta ciudata.
Te rog sa iei loc in fotoliu
Nu ma supara daca fumezi
Dupa cine esti, Moarte, in doliu?
De ce tot suspini si oftezi?
E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grabi, ca te frigi
Mai lasa-mi pe cer, inca, steaua
Daca eu am sa mor, ce cistigi?
Ai venit sa ma iei in persoana
Prea mare onoare imi faci
Din toata specia asta umana
Numai pe mine ma placi?
Hai sa-ti ghicesc in cafea
E bine sa stii ce te-asteapta
O cumpana grea vei avea
Dar tu te descurci, esti desteapta.
Esti tot timpul in criza de bani
Aici, te asemeni cu mine
De ce sa fim noi dusmani?
Eu te-nteleg cel mai bine.
Lumea te aplauda de departe
In zvon de corrida, olé!
Fii buna si-ntoarce-te, Moarte
Sa vad: dupa tine ce e?
Acum esti captiva la mine
Am vrut sa-ti arat, draga mea
Ca nu-mi este frica de tine:
Ti-am pus soricioaica-n cafea.
Corneliu Vadim Tudor
Noaptea de duminica spre luni
6 spre 7 septembie 2015

Read more...

Motivul mortii lui Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor a MURIT la vârsta de 65 de ani. "Tribunul", aşa cum a fost numit, a fost internat la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei la secţia de Terapie intensivă, informeaza Stiripesurse.ro.

Corneliu Vadim Tudor a ajuns de urgenţă la spitalul Militar din Capitală, din cauza unor probleme cu respiraţia, pe care le-a acuzat în această dimineaţă. Totul părea să indice un edem pulmonar, care a fost constatat în momentul în care a ajuns la spital, unde ar fi fost resuscitat timp de aproape 2 ore. În ultimele momente din viaţă, Corneliu Vadim Tudor a fost inconştient, infarctul suferit, suprapus edemului pulmonar fiindu-i fatal.

Cel supranumit ”Tribunul”, a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Codrin Ștefanescu a dezvăluit că anul trecut Corneliu Vadim Tudor a a luat niște pastile din China pentru diabet care i-au înrăutațit starea de sănătate.

"Depășind problemele politice, Vadim Tudor a fost un om mare de cultură, un patriot, își iubea țara, era un bun orator, un om care era iubit și respectat de oameni. Cu Vadim Tudor a murit vocea acestei zone românești. Era un mare om de cultură și un poet. Era important să cunoști măcar o sutime din cultura pe care o avea. Am aflat că medicii s-au chinuit 2 ore să-l resusciteze. Anul trecut, avea tot edem pulmonar. În plus, marea problemă venea de la diabet. A încercat niște pastile chinezești, medicii i-au spus că i-au înrăutățit starea. La un moment dat lucrurile se agravaseră, cei din anturaj spun că asta a fost o problemă importantă.  Nu se aștepta nimeni să moară. Avea insuficiență respiratorie, a mers la spital și apoi a făcut infarct. Duminică știu că m-a sunat, era ok.  Nimeni nu se aștepta. Am avut ce învăța în preajma acestui om ", a spus Codrin Ștefănescu, la Realitatea TV.

Read more...

Romania voteaza impotriva cotelor obligatorii la JAI

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat că astăzi, la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiției și Afaceri Interne de la Bruxelles, va transmite că România își va respecta angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți, informează Evenimentul Zilei.ro.

"Am un mandat foarte clar dat din partea președintelui Klaus Iohannis și a premierului Victor Ponta, pe care îl voi spune acolo cu modestie, dar și cu demnitate, România își respectă angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți, atât este capacitatea în momentul de față a statului român. Bineînțeles, vom vota împotriva cotelor obligatorii”, a spus Gabriel Oprea. Comisia Europeană a prezentat miercuri o propunere de repartizare între statele membre ale UE a 120.000 de imigranți sosiți în Italia (15.600), Grecia (50.400) și Ungaria (54.000).

România ar urma să primească 4.646 de imigranți, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia si 2.091 din Ungaria.

În luna mai, României îi mai fusese alocată o cotă de 1.705 refugiați din prima tranșă de refugiați de 40.000, aflați pe teritoriul Italiei și Greciei.

Joi, președintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulțumit de cotele impuse României. Șeful statului a susținut că țara noastră nu poate primi mai mulți imigranți decât îi permite capacitatea de 1.785 de locuri, iar saptămâna aceasta va avea loc ședința CSAT în care se va discuta situația privind cotele de refugiați.

La rândul său, premierul Victor Ponta a susținut, sâmbătă seara, că România „nu își poate asuma ceva pentru care nu este pregatită” și că aceia care cer acum ca românii să fie solidari în criza refugiaților „sunt aceiași care ne spun că nu suntem buni de Schengen. E un pic de ipocrizie”.

Fostul președinte Traian Băsescu a avertizat și el cu privire la criza refugiaților asupra pericolelor care pot să apară la adresa securității României. Băsescu a subliniat că dacă țara noastră acceptă să primeasca imigranți, peste „2 ani am putea să ne trezim cu bombe la metrou”.

corectnews.com

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686