Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Friday, 07 August 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Zece premii pentru olimpicii romani, la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Profesoara ANCA MARIAN din Blaj, în echipa României

Olimpicii români, participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (27 iulie - 4 august, Indonezia), au obţinut două medalii de argint, şase medalii de bronz şi două menţiuni. Precizăm că la această ediţie România a participat cu două echipe, toţi cei 10 componenţi fiind premiaţi. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni (din 41), se arată într-un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Medaliile de argint au revenit lui Dan-Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de bronz au intrat în posesia următorilor elevi: Tudor Suciu şi Paul-Andrei Draghiş, absolvenţi ai Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, respectiv Anca Drăgulescu, Răzvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Niţu (clasa a X-a) şi Andrei-Cătălin Răduc  (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Capitală. Menţiunile au fost obţinute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

Conducătorii celor două echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava), prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) şi prof. ANCA MARIAN (Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain„ din BLAJ, judeţul Alba).

Important de precizat e şi faptul că lotul Marii Britanii, prezent pentru prima dată la această competiţie, a fost coordonat de fostul olimpic internaţional român, Sandor Kruk.

Read more...

5 candidati din judetul Alba, admisi la Academia de Politie

În perioada aprilie – mai 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a desfășurat acțiunea de selecție a candidaților pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan-Cuza” Bucureşti, sesiunea iulie-august 2015.

Astfel, în perioada menționată au fost înscriși 25 de candidați (8 de fete și 17 băieți). Dintre aceștia, în urma susținerii examenelor au reușit să obțină note de promovare, 5 tineri (o fată şi 4 băieți), după cum urmează:

1. Oneţ Cristian din municipiul Aiud – pentru specializarea „Drept”

2. Chirilă Gabriel-Iulian din oraşul Ocna Mureş -  pentru specializarea „Ordine și Siguranță Publică”

3. Marian Diana-Andreea din municipiul Alba Iulia -  pentru specializarea „Ordine și Siguranță Publică”

4. Patiţa Florin-Tiberiu din oraşul Cîmpeni; pentru specializarea „Ordine și Siguranță Publică”

5. Oniga Dan din municipiul Aiud; pentru specializarea „Ordine și Siguranță Publică”

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Alba îi felicită pe cei 5 tineri pentru alegerea făcută şi pentru reuşită şi le urează succes în pregătire, pentru meseria de poliţist. 

Read more...

WTA: Serena sau Simona?

  • Published in Sport

WTA dă startul unei interesante dezbateri între Simona Halep și Serena Williams, pe care le considera cele mai bune jucătoare din acest an, pe hardcourt.

Astfel, WTA a publicat câte trei motive pentru care Serena Williams și Simona Halep au dreptul să fie considerate cele mai bune jucătoare pe hardcourt din acest an.

Când vine vorba despre Simona Halep,  Asociația de Tenis Feminin prezintă următoarele trei argumente:
1. A câștigat cele mai multe meciuri pe hardcourt în acest an, cu 24 de victorii și 3 înfrângeri.
2. A câștigat cele mai multe turnee pe hardcourt în acest sezon, trei la număr, la Shenzhen, Dubai și Indian Wells.
3. A fost şi jucătoarea care s-a apropiat cel mai mult de o victorie cu Serena Williams, la Miami.

Totodată, oficialii WTA au prezentat și trei argumente în favoarea Serenei Williams:
1. A câștigat două dintre cele mai  importante trei turnee pe hard din acest an, la Australian Open și Miami.
2. Este neînvinsă pe hard în acest an, cu 17 victorii.
3. A învins-o pe Simona Halep în singura întâlnire pe hard din acest an.

În sondajul de pe site-ul WTA, la acest moment, Simona Halep conduce cu  51.21% din voturi faţă de 47.62% ale Serenei. Opţiunea "alta" are1.17 procente.

Puteți vota Simona Halep pe http://www.wtatennis.com/news/article/4913414/title/best-hardcourt-player-serena-or-simona

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686