Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Wednesday, 05 August 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Ocna Mures: Barbat de 48 de ani, gasit spanzurat

Poliţia oraşului Ocna Mureş a fost sesizată la data de 04.08.2015, ora 22.30, despre faptul că la un imobil din oraşul Ocna Mureş, se află o persoană spânzurată.  La faţa locului poliţiştii au stabilit că persoana decedată se numeşte R.V., de 48 de ani, din oraşul Ocna Mureş.  La examinarea sumară a cadavrului nu au fost descoperite urme de violenţe.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal Aiud în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Read more...

Structura anul scolar 2015-2016

Anul școlar 2015-2016 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, potrivit unui ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, publicat în Monitorul Oficial.

Cursurile primului semestru încep la 14 septembrie și se încheie la 18 decembrie. În perioada 31 octombrie — 8 noiembrie, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar sunt în vacanță. Vacanța de iarnă ține de pe 19 decembrie 2015 până pe 3 ianuarie 2016. Copiii revin la cursuri pe 4 ianuarie 2016, care se încheie la 29 ianuarie 2016, când începe vacanța intersemestrială, până la 7 februarie 2016.

Semestrul al doilea se termină pe 22 aprilie 2016, urmat de vacanța de primăvară, până la 3 mai 2016. Apoi, cursurile vor fi reluate până la 17 iunie 2016, de când începe vacanța de vară.

Conform ordinului, săptămâna 18 — 22 aprilie 2016 din semestrul al doilea este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit "Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!". Aceste activități pot avea loc și în altă perioadă, dar nu mai târziu de 27 mai 2016.

Tezele din semestrul I sunt programate pentru 11 decembrie 2015, iar cele din semestrul al II-lea până pe 20 mai 2016.

Potrivit aceluiași ordin de ministru, vacanța de vară începe pe 18 iunie 2016. Calendarul examenelor naționale urmează să fie aprobat prin ordine separate. Pe 27 mai 2016 se încheie cursurile claselor a XIIa, iar pe 10 iunie cele ale claselor a VIII-a.

În învățământul special, clasele a IX-a — a XI-a, filiera tehnologică, durata cursurilor va fi de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile.

Elevii de la ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, au 720 de ore de practică.

Read more...

Verificari la unitatile de invatamant din judetul ALBA

Recent, prin ordin al prefectului  Gheorghe Feneşer, s-a constituit o comisie formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului  Alba şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean care au efectuat verificări la unităţile de învăţământ din judeţ. Controalele au vizat asigurarea siguranţei elevilor în incinta unităţilor şcolare. Totodată au fost controlate şi  starea clădirilor unităţilor şcolare, a grupurilor sanitare din imobile, în vederea asigurării condiţiilor de igienă corespunzătoare. Deşi la majoritatea unităţilor de învăţământ verificate există preocupare pentru asigurarea condiţiilor corespunzătoare desfăşurării activităţii şcolare, au fost identificate şi o serie de deficienţe, printre care menţionăm: condiţii igienico – sanitare necorespunzătoare - Craiva (comuna Cricau), Acmariu (comuna Blandiana), Ghirbom (comuna Berghin), Boz (comuna Doştat) Sînbenedic (comuna Fărău) Galtiu (comuna Sântimbru), Vingard (comuna Şpring), Răhău (municipiul Sebeş) Mărgineni (comuna Săliştea), Stâna de Mureş (comuna Noşlac); gard împrejmuitor lipsă sau deteriorat – Ciugudu de Jos (comuna Unirea), Vingard (comuna Şpring), Sântimbru, Totoi (comuna Sîntimbru), Loman (comuna Săsciori), Tărtăria şi Mărgineni (comuna Săliştea), Stâna de Mureş (comuna Noşlac), Cistei (comuna  Mihalţ) Sînbenedic (comuna Fărău) Boz (comuna Doştat), Daia Română, Cenade.  

„ A fost cea mai amplă acţiune de acest gen din ultimii ani. Vreau să vă informez că s-au verificat 320 unităţi de învăţământ din judeţ dintr-un total de circa 540 instituţii şcolare. În urma acţiunilor de verificare efectuate, fiecărei primării în parte  i-au fost aduse la cunoştinţă deficienţele constatate. Termenul final acordat  pentru remedierea acestora a fost 01.09.2015, premergător începerii anului şcolar, pentru ca elevii să beneficieze de condiţii optime în care să poată studia” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686