Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Wednesday, 26 August 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Guvernul a aprobat majorarea cu 25% a salariilor din sanatate

Guvernul a adoptat, miercuri, în ședință, ordonanța de urgență care instituie majorarea cu 25% a salariului brut și a soldei lunare brute, după caz, pentru personalul din sistemul public sanitar, începând cu 1 octombrie, informează un comunicat al Executivului.

Măsura a fost luată de Guvern în scopul creșterii motivării personalului din sistemul public sanitar și, implicit, a stopării migrației cadrelor medicale către locuri de muncă din străinătate.

Totodată, prin actul normativ se majorează cu același procent, respectiv 25%, cuantumul sporurilor pentru condiții de muncă, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de gardă și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul brut lunar, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

De aceste creșteri salariale va beneficia personalul din unitățile sanitare publice cu și fără paturi, centrele de diagnostic și tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncționale, unitățile specializate de urgență și transport sanitar publice, inclusiv unitățile sanitare aflate în subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităților penitenciare, personalul din rețeaua de medicină școlară, asistență medicală comunitară, precum și alte unități sanitare și medico-sociale publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății. De asemenea, de aceste majorări salariale beneficiază și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și a serviciilor de expertiză medicale aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii.

Pe cale de consecință, se majorează cu același procent, respectiv de la 3.100 de lei la 3.875 de lei, plafonul stabilit pentru salariul lunar brut/solda lunară brută lunară în funcție de care se acordă bursa de rezidențiat. Această modificare va conserva dreptul medicilor rezidenți de a beneficia și după majorarea salarială decisă astăzi de bursa de rezidențiat în cuantum lunar de 670 de lei.  De asemenea, potrivit ordonanței de urgență, medicii rezidenți vor fi incluși în categoria tinerilor specialiști din sănătate, care pot beneficia de închirierea unei locuințe ANL. Astfel, alături de tinerii specialiști din învățământ, și cei din sănătate, inclusiv medicii rezidenți, care au până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe ANL, pot primi repartiții în cel mult trei ani de la implinirea acestei vârste. Locuinţele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate sunt proprietate privată a statului. Aceste locuinţe sunt administrate de autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului București în care acestea sunt amplasate, se mai arată în comunicatul citat.

 

Read more...

ASTRA ASIGURARI a intrat in FALIMENT!

ASF a decis astăzi că societatea Astra Asigurări va intra în faliment, o decizie oficială urmând să fie anunțată la ora 15. Potrivit unor surse din ASF, administrarea specială va înceta la Astra Asigurări, se încheie procedura de redresare specială, iar autorizația de funcționare a companiei va fi retrasă, informează Evenimentul Zilei.ro.

Astra Asigurări, companie aflată în administrare specială, a încheiat fără succes a treia etapă a majorării de capital, pe 19 august, niciun investitor nearătându-se interesat. La ora 15, Autoritatea de Supraveghere Financiară va anunța oficial  ce prevede raportul administratorului special KPMG, și ce decizie va fi luată în privința Astra.

Administratorul special KPMG a anunțat anterior că nu există șanse de reabilitare pentru companie, în lipsa majorării de capital. 

Ulterior, Dan Grigore Adamescu, patronul Astra Asigurări a anunțat că poate realiza o majorare de peste 400 de milioane de lei în circa un an, cu condiția ca Astra să iasă din administrare specială, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară să aprobe preluarea AXA de către Astra Asigurări.  

sursa: corectnews.com

 

Read more...

Braconaj arheologic la Cetatea Dacica din Capalna

Poliţiştii din Alba au confiscat două detectoare de metale de la două persoane care le-au folosit fără drept într-un sit arheologic de pe raza comunei Şugag. Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de pătrundere neautorizată, cu detectoare de metale, în siturile arheologice.

În fapt, la data de 25.08.2015, în jurul orelor 19.00, poliţiştii din Şugag şi jandarmii montani, au fost sesizaţi de către paznicul Cetăţii Dacice din Căpâlna, cu privire la faptul că a observat doi bărbaţi care foloseau detectoare de metale.  

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţist şi jandarm şi, în imediata vecinătate a cetăţii, i-a identificat pe C.D.O., de 25 de ani şi S.D.O., de 29 de ani.

Totodată, ascunse într-un rucsac, au fost găsite două detectoare de metale care se pare că au fost folosite de către cei doi tineri, în situl arheologic, în scopul găsirii de obiecte ce fac parte din patrimoniul cultural național.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au întocmit pe numele celor doi tineri, dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de pătrundere, neautorizată, cu detectoare de metale în siturile arheologice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 din O.G. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic, iar cele două detectoare au fost ridicate în vederea confiscării.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686