Items filtered by date: Wednesday, 19 August 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Dorin Cioaba, schimbat din funcția de presedinte IRU

Regele romilor, Dorin Cioabă, a fost schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei International Roma Union (IRU).

Potrivit mariustuca.ro, decizia survine ca urmare a faptului că Dorin Cioabă a fost implicat în scandalurile legate de taxele impuse romilor supravieţuitori ai Holocaustului, care solicitau pensii de la statul german.

Locul lui Dorin Cioabă a fost luat de Normunds Rudevics, din Letonia, iar pe funcţia de secretar general a fost ales Gruia Bumbu, din România.

Totul a început în momentul în care Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti a anunţat la începutul lunii februarie că pot beneficia de "pensiile de ghetou" romii deportaţi în Transnistria din ordinul mareşalului Ion Antonescu, relatează sursa citată.

Deși legea face referire doar la persoanele care au muncit în lagărele morţii, Dorin Cioabă le-a spus victimelor Holocaustului că se va ocupa de toate demersurile pentru ca oamenii să îşi primească drepturile băneşti.

Pentru acest serviciu gratuit, Dorin Cioabă i-a pus pe oameni să plătească o taxă de 200 de lei pentru consultanţă, plus 30% din valoarea pensiei pe care urma să o primească fiecare om.

În luna aprilie, Cioabă a anunţat că a strâns peste 30.000 de dosare ale oamenilor care au suferit în Transnistria, însă, afirmă sursa citată, în urma genocidului au supravieţuit doar 14.000 de romi.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686