Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Tuesday, 11 August 2015 - Like - stiri Alba Iulia

POLITIA LOCALA "CURATA TROTUARELE"

Graba sau nesimțirea unor șoferi depăşeşte nu doar regulile de circulaţie, ci şi pe cele de bun simţ. Grăbiţi să ajungă la destinaţie, mulţi conducători auto se cred stăpâni ai trotuarelor.

Astfel, în săptămâna 03 - 09 august 2015, polițiștii locali albaiulieni, au organizat o acțiune care a avut drept scop, identificarea și sancționarea conducătorilor auto, care au oprit sau staționat cu autovehiculele neregulamentar pe trotuarele din municipiul Alba Iulia.

Rezultatele acțiunii desfășurate de către polițiștii locali:

Ø au  fost sancționați contravențional 75 conducători auto;

Ø au fost aplicate un număr de 235 de autocolante pe autovehiculele găsite oprite/staționate neregulamentar pe trotuare.

Majoritatea  conducătorilor auto și-au recunoscut fapta, motiv pentru care 92% dintre ei, au fost sancționați cu avertisment scris.

Cu privire la cele 235 de autocolante, menționăm faptul că dacă conducătorii acestor autovehicule nu se vor prezenta la sediul poliției locale, aceștia vor fi identificați în bazele de date ale M.A.I. și vor fi sancționați contravențional cu amendă.

Dintre motivele invocate de către conducătorii auto, enumerăm:

,,Nu există locuri de parcare"

,,Locuiesc în zonă"

,,Mă grăbesc"

,,Am fost de mi-am cumpărat..."

,,Am oprit pentru 5 minute"

Cu toate acestea:

,,Stimați conducători auto, TROTUARUL ESTE AL PIETONILOR !"

Read more...

Proiectul “Suntem romani, citim romaneste” se apropie de final

TNL Alba a continuat în această vară acțiunile din cadrul proiectului “Suntem români, citim româneşte”, un proiect lansat de Tineretul Național Liberal în prima parte a acestui an, cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale. La nivelul județului Alba, proiectul s-a desfășurat sub coordonarea celor doi copreședinți ai organizației, Tudor Ponoran și Cristian Radu, scopul principal fiind de a colecta cărți scrise în limba română, cărți pe care tinerii liberali să le trimită, ulterior, peste hotare la diverse comunități românești pentru realizarea a minim 10 biblioteci cu fond de carte românească. Astfel, prin acest proiect se dorește trezirea interesului tinerilor şi copiilor care trăiesc în comunităţile de români din afara ţării pentru limba şi cultura din România, punându-le la dispoziţie, gratuit, cărţi în limba natală.

În cadrul proiectului, s-au realizat acțiuni de colaborare cu organizaţii din societatea civilă, edituri, biblioteci, persoane fizice și juridice care au dorit să contribuie la colecta de cărți. De asemenea, în mai multe localități ale județului Alba (Abrud, Cugir, Sebeș etc.) tinerii liberali au amplasat corturi, pentru ca persoanele interesate să doneze cărți, să poată veni și să facă acest lucru. În această importantă acțiune tinerii liberali din Alba au avut un important sprijin din partea domnului Adrian Teban, copreședintele PNL Alba.

Proiectul se va finaliza la finalul lunii august, iar până atunci, oricine dorește să sprijine acest important demers cultural și patriotic poate să depună cărțile pe care vrea să le doneze, la sediul PNL Alba, din Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu nr. 28, unde funcționează punctul de colectare a cărților. TNL Alba îi îndeamnă pe toți cei care știu cât de importantă este cartea pentru păstrarea ființei naționale a unui popor să nu uite de o vorbă veche care spune: “Nu vă debarasați de cărți, ci oferiți-le și altora care au nevoie de cărțile care v-au ajutat să fiți mai buni și mai înțelepți”.

Prof. Adrian SIMION,

Coordonator T Comunică – TNL Alba

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686