Items filtered by date: Friday, 03 July 2015 - Like - stiri Alba Iulia

"I have a dream" - "Sa triumfe libertatea"

"I have a dream" - "Să triumfe libertatea" - sintagmă menţionată de Martin Luther King Jr. în faimosul său discurs "I have a dream", în care a cerut egalitate universală, a fost tema de anul acesta a recepției de Ziua Americii, ce a avut loc joi seara la Ambasada SUA din București, la care a participat și Gruia Ioan Bumbu, președinte al Romanian IVLP Alumni Association și președinte al Asociației Pakiv Romania.

De asemenea, la acest eveniment au luat parte  președintele Klaus Iohannis, premierul interimar, Gabriel Oprea, numeroși miniștri, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, șeful SRI, Eduard Hellvig, adjunctul său, Florian Coldea, șeful SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, președintele CCR, Augustin Zegrean, fostul președinte Emil Constantinescu, parlamentari, reprezentanți ai corpului diplomatic și alte personalități. La recepţia organizată pe peluza Ambasadei au participat între 4.000 şi 5.000 de persoane.

Însărcinatul cu afaceri al SUA Dean Thompson le-a urat invitaților bun venit în numele liderului american Barack Obama și s-a arătat încântat să găzduiască "a doua recepție organizată cu ocazia Zilei Independenței la ambasadă, această bucațică de America din frumoasa dumneavoastră țară". 

"Avem multe de sărbătorit anul acesta: 135 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite şi România, 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi 150 de ani de la sfârşitul Războiului Civil din SUA. Fiecare dintre acestea are propria semnificaţie istorică şi ne bucurăm că vă aflaţi alături de noi pentru a le sărbători. În urmă cu 239 de ani, în 1776, fondatorii ţării noastre au adoptat Declaraţia de Independenţă, creând o naţiune întemeiată pe egalitate şi libertate. În această seară, cinstim această tradiţie a libertăţii americane, de care suntem mândri, şi personalităţile excepţionale pe care aceasta le-a format", a subliniat Thompson.

El i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis, aflat alături de el pe podium, pentru prezența la recepția de Ziua Americii, subliniind că pentru el este "o mare onoare" să reprezinte Statele Unite ale Americii "în fața partenerului și aliatului nostru strategic".
"Făgăduiesc angajamentul nostru deplin fața de această relație, față de alți 135 de ani de parteneriat strâns și față de ideile comune pentru care atât de mulți au sacrificat atât de multe", a declarat Thompson.

"Există în istoria omenirii documente care i-au marcat evoluţia. Există declaraţii care au făcut mai mult decât să consfinţească stări de fapt, care au modelat viitorul prin forţa cuvintelor, care au mişcat naţiuni şi au inspirat generaţii întregi. Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite este un asemenea document, un reper peste secole pentru toţi cei care credem cu tărie că oamenii au fost născuţi egali, cu drepturi inalienabile, precum dreptul la viaţă, la libertate şi la a-şi căuta propria fericire. O naţiune clădită pe aceste convingeri este o naţiune care îşi face o misiune din apărarea libertăţilor şi a democraţiei. Primiţi încă o dată respectul şi aprecierea noastră pentru contribuţia pe care naţiunea americană o are în lume în promovarea acestor principii", a spus joi președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis și-a încheiat discursul cu un citat din Martin Luther King: "The time is always right to do what is right" - Întotdeauna este timpul potrivit pentru a face ceea ce este potrivit. 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686