Items filtered by date: Monday, 05 October 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Cercetati pentru talharie

Poliţiştii din Alba Iulia au depistat, cu operativitate, persoanele bănuite de comiterea unei tâlhării, faptă comisă în noaptea de 03/04 octombrie şi reclamată poliţiei duminică dimineaţa. Unul dintre autori a fost reţinut.

În fapt, la data de 04.10.2015, în jurul orelor 11.17, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat de 32 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în noaptea precedentă, în timp ce se afla în locuinţa sa, a fost agresat de două persoane şi i-au fost furate telefoanele mobile precum şi o sumă de bani.

În urma investigaţiilor operative, efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, cele două persoane bănuite de comiterea faptei au fost identificate.

Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 03/04.10.2015, o minoră în vârstă de 14 ani, din Alba Iulia s-a deplasat cu reclamantul la domiciliul acestuia, iar în timpul cât bărbatul se afla în baia locuinţei, a descuiat uşa apartamentului, astfel încât în interior a putut pătrunde B.F.C., un bărbat de 37 de ani, din Alba Iulia, cu care minora avea o înțelegere prealabilă.

B.F.C. l-a agresat pe reclamant şi i-a sustras suma de 1.500 de lei precum şi două telefoane mobile după care a părăsit locuinţa, împreună cu minora, lăsând victima în stare de inconștiență.

Poliţiştii au reușit să recupereze prejudiciul, în proporţie de 90 %, iar faţă de B.F.C. au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând ca azi, 5 octombrie, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.

Minora va fi cercetată, în stare de libertate, pentru complicitate la tâlhărie calificată. 

Read more...

Cum putem afla daca fructele sau legumele au fost tratate cu pesticide

Pentru cei care doresc să verifice dacă fructele cumpărate conţin sau nu pesticide, ori dacă sunt, sau nu, modificate genetic, există un mic secret, făcut public de healthyfood.com.

Este vorba despre codul „PLU” care este scris pe un mic abţibild, lipit direct pe coaja produselor (în cele mai multe dintre cazuri). În funcţie de câte cifre conţine respectivul cod, îţi vei putea da seama dacă fructele sunt crescute, sau nu, cu pesticide. De exemplu, dacă este format doar din patru cifre, este cât se poate de clar că respectivul fruct a fost crescut cu pesticide.

Când codul are cinci cifre iar prima dintre ele este 8, atunci fructul este modificat genetic.

Dacă codul are cinci cifre iar prima dintre este 9, atunci puteţi să-l consumaţi liniştiţi: provine din culturi bio.

Codurile „PLU” au fost impuse de Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor, pentru a indica modul în care au fost cultivate fructele şi legumele, scrie newsar.ro

Cele mai importante efecte negative demonstrate ale organismelor modificate genetic țin de dezvoltarea cu mai mare ușurință a alergiilor alimentare sau a rezistenței la antibiotice. Unele studii au stabilit și o corelație pozitivă între organismele modificate genetic și diverse forme de cancer, dar nu sunt suficiente studii care să ateste acest lucru.

Nu trebuie neglijat nici aspectul valorilor nutriționale mai scăzute în cazul alimentelor modificate genetic, comparativ cu produsele din agricultura tradițională.

În plus, trebuie să țineți cont că în general recoltele modificate genetic sunt mult mai expuse erbicidelor, pentru că plantele și cerealele modificate genetic tind să dezvolte “super-burieni” care sunt combătute cu doze mai mari și mai puternice de erbicide.

Read more...

Exponatul Lunii Octombrie

Pentru octombrie, a devenit deja o tradiție ca "Exponatul lunii", organizat de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, să fie consacrat momentului Încoronării din 15 octombrie 1922, unul din evenimentele istorice de referință petrecute la Alba Iulia.
Colecția de periodice a muzeului cuprinde și ziarul local "Vestea", cu o apariție constantă în Alba Iulia anilor '20. Numărul special din data de 15 octombrie 1922 a fost dedicat în bună parte ceremoniei ce urma să se săvârșească, având articole omagiale la adresa regilor, poezii închinate lui Ferdinand și Mariei, apeluri către populație etc.
Spre deosebire de evenimentul Unirii din 1 decembrie 1918, când doar 6 clișee au fost executate la Alba Iulia, Încoronarea a beneficiat de mult mai multă atenție în scopul imortalizării evenimentului. Pe lângă seria numeroasă de fotografii, s-a realizat și un film cinematografic. Exponatul propus reprezintă, în fapt, un Jurnal sonor din 1939, realizat de Oficiul Național al Cinematografiei din București, care cuprinde și imagini filmate la 15 octombrie 1922.
Vernisajul expoziției va avea loc marți, 6 octombrie 2015, ora 1100 , la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.
Read more...

Palmares mai bogat pentru clubul Top Dance 2007

  • Published in Sport

Aṣa cum ne-a obiṣnuit în fiecare week-end, clubul Top Dance spune prezent competiţiilor naţionale desfăṣurate în toate marile oraṣe ale ţării. În week-edul proaspăt încheiat, singura pereche participantă a clubului la concursul naţional Cupa Vâlcea, a reuṣit să triumfe. Cupa Vâlcea – 03.10.2015, un concurs desfăṣurat sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, în Sala Sporturilor Traian din Vâlcea, cu peste 200 de perechi înscrise in competiţie, a oferit un nou prilej perechii Opriţa Adrian – Polhac Raluca să  isi confirme valoare. Astfel la categoria de vârsta 10-11 ani, clasa E – 6 dansuri, au reuṣit să obţina locul II. Perechea Adrian – Raluca este la a 2 calsare pe podium în această toamnă, fiind una din perechile cu reale ṣanse de a deveni campioni, la campionatul naţional de calse care ne bate la uṣă – 07-07.11.2015. În perioada următoare sportivii Top Dance vor participa la Cupa Arad, Cupa Sibiu, WDSF Internaţional Timiṣoara, Cupa Mediaṣ, Campionatul Naţional de Clase, Napoca Dance Festival.

Încheiem prin a invita doritori de artă, de performanţă, de miṣcare, de voie bună, de dans la sălile din Alba – Iulia în zile de luni ṣi miercuri începand cu ora 17:00 – sala de gimnastică a Universităţii “1 Decembrie 1918”, Aiud – în zilele de marţi ṣi joi începand cu ora 17:00 – Jox Bowling Aiud, Teiuṣ – în zile de luni ṣi miercuri începand cu ora ora 14:00 – Centrul Cultural Teiuṣ.

Felicitări sportivilor, părinţilor, partenerilor clubului si antrenorului clubului Top Dance 2007. Club Top Dance – Profesionalism născut din pasiune pentru dans!

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686