Items filtered by date: Tuesday, 27 October 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Perchezitii, majoritatea la Rosia Montana, intr-un dosar privind activitati miniere fara licenta si evaziune fiscala

Zeci de percheziții sunt efectuate marți dimineața, majoritatea în zona Roșia Montană, dar și în județele Bihor, Cluj și Mureș, într-un dosar privind executarea de activități miniere fără drept, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 600.000 de lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, sunt efectuate în total 64 de percheziții, din care 59 în Alba, trei în Mureș și câte una în Bihor și Cluj, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de activități miniere fără permis sau licență, de evaziune fiscală, furt calificat și de spălare de bani.

Poliţiştii vor pune în executare 48 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 - 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate.

La percheziții participă în total 160 de polițiști din cadrul IPJ Alba, cu sprijinul unor cadre din IPJ Mureș, Cluj și Bihor. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686