Items filtered by date: Thursday, 01 October 2015 - Like - stiri Alba Iulia

75 de ani de existenta IVLP

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București sărbătorește 75 de ani de existență a Internațional Visitors Leadership Program — IVLP ("Programul pentru vizitatori internaționali"), una dintre inițiativele Guvernului SUA care promovează cunoașterea reciprocă prin comunicare la nivel personal și profesional

IVLP este cel mai important program de schimburi profesionale al Departamentului de Stat și a fost înființat în 1940, când Nelson Rockefeller a lansat un proiect de "schimb de persoane" cu America Latină. Primul participant la acel program a fost preotul Aurelio Espinosa Polit, director al Colegio de Cotocollao, din Quito, Ecuador, care a ajuns în SUA în decembrie 1940. De-a lungul celor 75 de ani de existență, IVLP a adus laolaltă peste 200.000 de participanți internaționali, printre care se numără peste 335 actuali sau foști șefi de stat sau de guvern, peste 50 de laureați ai premiului Nobel și multe alte persoane cu realizări notabile.

Cei peste 1500 de români au participat la programe de schimburi culturale și educaționale finanțate de Exchange Programs - U.S. Department of State sunt profesioniști respectați din toate domeniile, inclusiv pedagogi, jurnaliști, specialiști în drept, artiști, lideri de ONG-uri și activiști locali, membri ai clerului și alte persoane importante ale vieții publice românești. Printre temele pe care s-a pus accentul în program s-au numărat: stat de drept și responsabilizare a reprezentanților instituțiilor, drepturile omului, împuternicirea categoriilor defavorizate, antreprenoriat, aplicarea legii, educație și implicarea civică a tinerilor.

"Programul Internațional Visitors Leadership este o parte importantă a politicilor și eforturilor Guvernului SUA de a dezvolta relații în toată lumea. Este convingerea noastră puternică și fermă că o cunoaștere și înțelegere reciprocă crescândă ne poate ajuta să dezvoltăm relații din ce în ce mai strânse", a declarat însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson, în cadrul întâlnirii cu unii dintre participanții la program.

IVLP promovează învățarea de lucruri noi, împărtășirea de cunoștințe și dezvoltarea de rețele profesionale. Participanții, actuali sau viitori lideri în domeniile lor de interes și de activitate, se întâlnesc cu omologi americani și străini, schimbă impresii, discută soluții la probleme actuale și își creează cunoștințe pe termen lung.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686