Items filtered by date: Tuesday, 11 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Dinamo a castigat Cupa Campionilor Europeni la sabie masculin

  • Published in Sport

 

 

 

Echipa masculina de sabie a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti a castigat Cupa Campionilor Europeni la aceasta arma, luni, la Godolo, langa Budapesta, potrivit site-ului Federatiei Romane de Scrima, informeaza Agerpres.

Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Ciprian Galatanu si Alin Badea, elevii lui Mihai Covaliu, care este si antrenorul lotului national de sabie, au invins echipa franceza Pau, cu 45-38, in semifinalele turneului la care au luat parte sase echipe, iar in finala au dispus cu 45-43 de Vasas Budapesta. Ultimul act a fost dramatic, deoarece Tiberiu Dolniceanu, campionul european en titre, s-a accidentat la scorul de 41-40 pentru Dinamo, tanarul Iulian Teodosiu reusind ultimele patru tuse pentru echipa din Soseaua Stefan cel Mare. Trebuie precizat ca pentru acest turneu, Dinamo l-a imprumutat pe Alin Badea de la Steaua.

''Este un rezultat excelent pentru clubul Dinamo, care nu a castigat pentru prima data acest trofeu. Faptul ca am castigat Cupa Campionilor in compania unor echipe puternice demonstreaza ca avem viitor in acest sport'', a declarat Mihai Covaliu pentru site-ul FR Scrima.

 

 

 

Read more...

Inainte de referendumul de duminica, Republica Crimeea isi face armata proprie

 

 

 

Treizeci si trei de voluntari au depus juramantul luni, la Simferopol, in fata premierului pro-rus al Crimeii, Serghei Aksionov, pentru a deveni soldati ai fortelor de aparare recent create ale republicii separatiste, informeaza Agerpres, citand AFP.

In curtea unei cladiri in care insemne in culori bleu si galben ale Ucrainei au fost vopsite in graba in cele trei culori ale drapelului rus, barbati in uniforme imblanite, cu automate Kalasnikov noi pe piept, au jurat pe rand 'sa apere poporul Crimeii'.

In fata a numeroase camere de luat vederi din lumea intreaga, Serghei Aksionov, protejat de doua garzi de corp si de o vesta antiglont sub camasa, le-a multumit pentru 'devotamentul lor in aceasta perioada dificila'. 'Voi sunteti de acum zidul de aparare al poporului Crimeii', a spus el.

Trei cate trei, barbatii — cei mai multi purtand cagule — s-au apropiat de o masa si au citit, sub un drapel rusesc, textul juramantului: 'Ma angajez sa apar poporul Crimeii si sa respect cu strictete Constitutia Republicii Autonome Crimeea'.

Adresandu-se apoi presei, Serghei Aksionov a spus ca in acea zi au depus juramantul 186 de voluntari deveniti soldati. 'Noi nu avem intentia sa intram in razboi cu nimeni. Vrem doar sa ne decidem liberi destinul. Pentru aceasta ne cream propriile forte armate. Dupa referendum, ele vor putea fi integrate in armata rusa', a adaugat el.

Intrebat despre soarta rezervata soldatilor armatei ucrainene, incercuiti in toata Crimeea de soldati ai Moscovei si de civili pro-rusi, Aksionov a declarat: 'Dupa referendum, ei vor trebui sa paraseasca teritoriul Republicii Crimeea sau, cei care ii sunt cetateni si doresc, vor putea depune juramant Republicii Autonome a Crimeii sau Federatiei Ruse'.

 

 

 

Read more...

Romania si Polonia vor fi survolate de avioane NATO, a caror misiune vizeaza monitorizarea crizei din Ucraina, informeaza Realitatea.net, citand BBC.

 

 

 

"Consiliul Nord-Atlantic a decis luni trimiterea unor zboruri de recunoastere Awacs deasupra Poloniei si Romaniei", a declarat un oficial NATO. "Aceste zboruri vor spori capacitatea de supraveghere a situatiei din Ucraina si vor avea loc doar deasupra teritoriului tarilor NATO", precizeaza oficialul citat.

Avioanele cu tehnologie Awacs pot supraveghea spatiul aerian pe o raza mai larga decat radarele amplasate la sol.
"Este vorba de o misiune de rutina deasupra tarilor membre NATO", a precizat diplomatul citat, admitand ca NATO nu anunta de obicei aceste misiuni in public.

Avioanele cu tehnologie Awacs vor decola de la baza Geilenkirchen (Germania) si din Waddington (Marea Britanie).

Decizia a fost aprobata la Bruxelles de ambasadorii NATO, la recomandarea generalului american Philip M. Breedlove, comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR)

Nu este singura masura de acest gen luata de Occident. Statele Unite vor trimite in Polonia 12 avioane de vanatoare de tip F-16 pana joi, a anuntat duminica Ministerul polonez al Apararii, relateaza AFP.

Secretarul american al Apararii Chuck Hagel si ministrul polonez Tomasz Siemoniak au convenit intr-o conversatie la telefon ca "mobilizarea unei unitati apartinand fortelor aeriene americane va incepe duminica si se va incheia joi", potrivit unui comunicat emis de minister.

"Unitatea va fi alcatuita din 12 avioane de tip F-16 de transport si 300 de militari", a precizat pentru AFP Jacek Sonta, un purtator de cuvant al ministerului.

Avioanele "sosesc la solicitarea Poloniei, in cadrul unui exercitiu militar a carui organizare a fost avansata si extinsa, mai ales intr-o situatie politica tensionata din cauza situatiei din Ucraina", a adaugat el.
Statele Unite au trimis joia trecuta patru avioane de tip F-15 pentru consolidarea supravegherii spatiului aerian al statelor baltice.

Trimiterea lor este, potrivit ministrului lituanian al Apararii Juozas Olekas, un raspuns "fata de agresiunea Rusiei in Ucraina si fata de o intensificare a activitatii militare ruse in regiunea Kaliningrad", o enclava rusa situata intre Lituania si Polonia.

Presedinta lituaniana Dalia Grybauskaite a indemnat anterior NATO "la o prezenta mai importanta in tarile baltice".
In contextul in care fortele armate poloneze dispun de 48 de avioane de tip F-16, iar tarile baltice nu au o aviatie militara suficienta, statele din cadrul NATO asigura, pa rand, protectia spatiului aerian al acestora.

 

 

 

Read more...

Soluţionarea contestaţiilor formulate de DIICOT şi inculpaţi în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul grupării Litera- Simota”

Astăzi, 11.03.2014, în urma judecării contestaţiilor formulate împotriva încheierii penale din data de 4 martie 2014 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosarul 854/57/2013 cunoscut opiniei publice ca „Dosarul grupării Litera- Simota” Curtea de Apel Alba Iulia,

a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Litera Constantin-Cristian şi Simota Alin pentru care rămâne menţinută măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Hunedoara

a admis contestaţiile formulate de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, de inculpatul Muntean Florin-Ioan şi de inculpatul Bota Gheorghe şi dispus pe scurt următoarele:

1. Admite cererea formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara şi dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii L.S.M., C.M.E., M.F.V., A.Z. pe durata aferentă procedurii de cameră preliminară şi se impune respectarea în principal a următoarelor obligaţii pe durata măsurii:

- să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

         - să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei;

         - să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte inculpatul, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

         - să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (doar cu privire la inculpaţii L.S.M., C.M.E., şi A.Z.);

         - să nu se apropie de părţile vătămate, de alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, de martorii din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale.

         Curtea de Apel Alba Iulia atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

2. Curtea de Apel Alba Iulia revocă măsura arestului la domiciliu luată în privinţa inculpatului M.F.I.

3. Cu privire la inculpatul B.G. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în principal următoarele:

 - înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 11 martie 2014 până la data de 9 aprilie, inclusiv

 - punerea de îndată în libertate, dacă nu este arestat în altă cauză

 - impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul unde are domiciliul, din localitatea (…) jud. Hunedoara, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

- pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acesteia, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu persoanele care au calitatea de martori în prezenta cauză

- atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Read more...

Ce spune noul ministru al Finantelor despre reducerea CAS

 

 

 

Noul ministru al Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat luni seara ca, daca este posibil, contributiile de asigurari sociale (CAS) vor fi reduse la angajator din luna iulie a acestui an, iar daca nu, atunci masura va fi aplicata "poate" de la inceputul anului viitor, informeaza Cotidianul.ro.

"Sunt o mare sustinatoare a masurii de reducere a CAS, am discutat cu specialisti si incercam sa gasim metode. Sper ca anul acesta, eu asta lupt foarte mult, daca nu - poate la inceputul anului viitor, sa-l punem direct in Codul Fiscal, sa apara de la 1 ianuarie, dar sper ca din iulie", a spus noul ministru al Finantelor, la Antena 3.

Reducerea CAS cu 5 puncte la angajator "in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite" este mentionata in noul program al Guvernului.

Masura reducerii CAS va fi discutata in aceasta primavara cu FMI. Daca nu se ajunge la un acord cu FMI pentru aplicarea de la 1 iulie, reducerea CAS ramane in continuare doar o promisiune electorala.

Anul trecut, Guvernul Ponta sustinea ca isi doreste reducerea CAS cu 3 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2014. Dupa discutiile cu FMI, introducerea masurii a fost amanata, convenindu-se sa se discute despre o eventuala aplicarea a ei de la 1 iulie 2014.

Noul ministru al Finantelor nu este insa sigura ca se va aplica nici atunci, luand in calcul un nou termen - 1 ianuarie 2015.

 

 

 

Read more...

PNL este în continuare preocupat de îndeplinirea angajamentelor asumate în fața cetățenilor chiar și din opoziție

 

 

 

PNL este în continuare preocupat de îndeplinirea angajamentelor asumate în fața cetățenilor chiar și din opoziție.

Partidul Național Liberal susține în continuarea reducerea TVA la carne, un aliment de bază pentru cetățenii României. PNL încurajează dezbaterile pe acest subiect și găsirea celor mai bune soluții pentru a putea aplica și în cazul cărnii aceeași măsură ca în cazul produselor de panificație. Măsura de reducere a TVA la carne este una pe care guvernarea USL, din care a făcut parte și PNL, și-a asumat-o în fața românilor. Este un pas spre atingerea obiectivului fixat la începutul anului 2013 prin programul de guvernare, de a aduce TVA la nivelul de 19%. Prin reducerea TVA, vor scădea preţurile şi se va reuşi stoparea aşa numitelor exporturi false spre ţările vecine, având în vedere că Moldova va intra în Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană, iar Ungaria a scăzut deja TVA-ul la această categorie de produse.

PNL a întreprins în ultima săptămână o serie de acţiuni la nivel parlamentar prin care au fost iniţiate modificări la Codul Fiscal în sensul reducerii CAS-ului cu 5 puncte procentuale la angajator, precum şi scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit.  Propunerea legislativă de scădere a TVA-ului la carne reprezintă următorul pas în îndeplinirea obiectivelor asumate prin programul de Guvernare al USL, program care ne obligă, prin votul cetăţenilor, să îl respectăm şi să îl aplicăm.Dacă noul guvern dorește într-adevăr să continue programul asumat în ianuarie 2013 și nu face doar declarații politicianiste, atunci ar trebui să susțină aceste proiecte de lege deja depuse de PNL.

Guvernul Ponta III, prin programul său, nu oferă garanţii că măsurile fiscale, precum reducerea de TVA la produsele agroalimentare de bază, se vor pune în aplicare în acest an . PNL constată că, la nivel guvernamental nu există voinţă politică pentru materializarea acestui obiectiv, dar are convingerea că, la nivel parlamentar, propunerea PNL de reducerea a TVA-ului la carne va beneficia de consens politic şi de susţinere la vot.

 

 

 

Read more...

INCEPE IMPLEMENTAREA PROIECTELOR MARI DE INVESTITII PENTRU IMM

La sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia a avut loc marti, 11.03.2014, un seminar de informare pentru reprezentantii a 12 beneficiari privati care au contractat fonduri nerambursabile de peste 46 milioane lei, pentru investitii in Regiunea Centru. Dupa primirea contractelor de finantare nerambursabila de catre reprezentatii beneficiarilor, intalnirea a fost continuata de catre expertii ADR Centru cu prezentarea documentelor ce vor fi intocmite pe parcursul implementarii proiectelor, modalitatea de decontare a sumelor contractate, dar si ce alte oportunitati de finantare nerambursabile vor fi disponibile pentru firme pe viitor. 

Fondurile solicitate, la care se adauga si contributia beneficiarilor, vor fi investite in lucrari de constructii a unor noi hale de productie sau modernizarea celor vechi, in dotarea cu noi linii de productie ce vor imbunatatii performantele si capacitatea economica a intreprinderilor, se vor achizitiona echipamente moderne, precum si alte dotari necesare pentru crearea unui mediu de lucru sigur si performant. Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate din cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – Operatiunea  1.1.1 - A1 Investitii cuprinse intre 1.065.000 lei si 6.375.000 lei pentru IMM, apel 3. Investitiile vor fi realizate in urmatoarele domenii de activitate: constructii, lucrari de instalatii electrice, prelucrarea mangalului, activitati de tiparire, producerea reperelor metalice pentru industria auto si industria constructiilor, producerea si comercializarea articolelor tricotate, fabricarea produselor din material plastic, producerea pieselor auto, prelucrarea lemnului, lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor.

”Firmele din Regiunea Centru au asteptat destul de mult, respectiv din 2011, deblocarea acestor fonduri. Toti au salutat preluarea de catre ADR-uri a acestor linii de finantare. Deja pe parcursul anului 2013 s-a putut vedea ca am recuperat perioada in care au fost sistate operatiunile si am avansat foarte bine in contractarea si implementarea proiectelor. Prin finantarea si monitorizarea acestor proiecte, sprijinim firmele sa fie competitive si sa concureze pe piata interna si pietele internationale, sa creeze noi locuri de munca. Axa Prioritara 1 a POS CCE, in cadrul careia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar, sustine si investitiile mari, pentru revigorarea mediului de afaceri si generarea de locuri de munca in beneficiul cetatenilor. Dupa semnarea tuturor contractelor de finantare, vom gestiona la nivel regional proiectele a circa 500 de beneficiari, in valoare totala cumulata de aproape 200 milioane euro, pentru toate operatiunile preluate din cadrul acestei axe prioritare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Dupa o scurta prezentare a stadiului procesului de contractare, cei prezenti la seminar vor primii informatii punctuale despre documentele ce trebuie prezentate la ADR Centru in termen de 90 de zile de la semnarea contractelor, conform prevederilor contractului de finantare. De asemenea va fi prezentat si Ordinul 1120 / 2013 privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrari. Se va pune un accent deosebit pe detalierea mecanismului cererilor de plata, dar si asupra prevederilor Manualului de identitate vizuala ce sunt aplicate de catre toti beneficiarii. La finalul seminarului, pentru cei ce doresc sa mai acceseze si alte fonduri nerambursabile, se vor prezenta directiile europene si nationale in ceea priveste finantarea firmelor din fonduri europene in perioada 2014-2020.

 

 

 

Read more...

Lidl a obținut statutul de Superbrand 2013

 

 

 

București, 11 martie 2014 – La sfârșitul lui 2013, Lidl a obținut statutul de Superbrand, ca o recunoaștere a succesului înregistrat de brand de la lansarea sa în România. Calitatea produselor Lidl, încrederea consumatorilor în brand, dar și ascensiunea sa rapidă au condus către această recunoaștere, confirmată prin includerea Lidl în Cartea Superbrands 2013/2014.  

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în peste 20 de țări europene şi având aproximativ 10.000 de magazine. De la intrarea pe piața locală, în 2011, numărul magazinelor Lidl a ajuns la 174, compania numărându-se printre retailerii de top din România.

Cheia succesului Lidl constă în principiile de bază ale companiei: grija față de satisfacția clientului, un raport superior între calitate și preț, amabilitatea și deschiderea față de clienți, dar și respectul și încrederea. Aceste principii se regăsesc în activitatea Lidl la toate nivelurile. Clienții Lidl sunt întâmpinați mereu cu produse de calitate la cele mai competitive preţuri, dar şi cu activări interesante, precum concerte sau concursuri. Astfel, la atingerea cifrei de 1.000.000 de fani pe pagina de Facebook a Lidl România, compania a sărbătorit alături de clienţi prin lansarea imnului „Un Milion de Prieteni”, interpretat de Andra feat. Krem.

Mai mult, Lidl se implică și în viața comunităților în care activează, implementând proiecte proprii sau susținând inițiative ale comunității. Un proiect propriu de mare anvergură a fost organizarea, cu sprijinul Poliţiei Rutiere Române, a celei mai ample campanii de educaţie rutieră din România. Astfel, în data de 29 septembrie 2013, peste 10.000 de copii din toată ţara au luat parte la cursul de educație rutieră ce a avut loc simultan în parcările tuturor magazinelor Lidl la nivel național.

„Includerea Lidl în Cartea Superbrands 2013/2014, datorită încrederii pe care clienții o acordă brandului, calității produselor și dinamismului de care dă dovadă activitatea noastră, este pentru noi o onoare. Suntem deosebit de mândri și considerăm această distincție ca pe o confirmare a valorii brandului Lidl, susținută de eforturile noastre, ale tuturor angajaților companiei,” declară Georgiana Tugearu, PR Manager Lidl România.

 „Lidl a obținut statutul de Superbrand 2013 pentru calitate, încredere și dinamism, clasându-se ca lider în categoria Supermarket, Hypermarket, Cash & Carry și Discounter. În urma cercetării derulate pentru identificarea celor mai performante branduri de pe piața din România, Lidl s-a remarcat în special la dimensiunea încredere, unul dintre cele mai importante atribute pentru consumatorii români în interacțiunea cu un brand", afirmă reprezentanţii Superbrands.

Supebrands este o organizaţie internaţională independentă, ce promovează activităţile de branding şi oferă distincţii brandurilor cu rezultate excepţionale. Prin intermediul programelor sale implementate în peste 88 de ţări, Superbrands identifică şi recompensează branduri de top din toată lumea.

 

 

 

Read more...

Prins în flagrant

 

 

 

În data de 10.03.2014, ora 22.40, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Unirii din comuna Jidvei, l-au prins în flagrant pe P.G.F., de 31 de ani din comuna Jidvei, care transporta cu o căruţă, 27 de stâlpi din beton, în valoare de 450 lei, pe care i-a sustras din via aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Jidvei.

Stâlpii au fost restituiţi societăţii păgubite iar faţă de P.G.F., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

 

 

Read more...

Cercetaţi pentru comiterea a 8 furturi din anexe gospodărești, fapte prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 3.000 de lei

În data de 10.03.2014, poliţiştii Postului de Poliţie Rădeşti, i-au identificat pe K.I.N., de 22 de ani, K.R.L., de 21 de ani şi Ţ.D.R., de 16 ani, toţi din comuna Rădeşti, despre care există suspiciunea că au sustras mai multe bunuri din anexele a 8 locuinţe situate pe raza comunei Rădeşti.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în perioada ianuarie - martie 2014, cei 3 tineri, au pătruns prin efracţie şi escaladare, pe timp de noapte, în 3 gospodării şi au sustras cabluri electrice şi obiecte metalice (ţevi, cazan de ţuică, etc), în valoare totală de peste 2.000 de lei.

 În cadrul activităţilor investigative, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada februarie – martie 2014, cei 3 tineri ar mai sustras ţevi şi bunuri metalice, de uz gospodăresc, în dauna altor 5 cetăţeni din comuna Rădeşti, prin aceste fapte fiind creat un prejudiciu de peste 1.200 de lei. Ulterior, bunurile sustrase au fost valorificate la centre de colectare a fierului vechi.

Cercetările sunt continuate, faţă de cei 3 tineri, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale şi recuperării prejudiciului.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686