Items filtered by date: Tuesday, 04 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

VOTEAZA Simona Halep jucatoarea lunii octombrie!

  • Published in Sport

Simona Halep a fost nominalizată de site-ul WTA la titlul de cea mai bună jucătoare din lume în luna octombrie.

Pe lângă românca de pe locul 3 WTA, pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în luna octombrie mai sunt nominalizate americanca Serena Williams, care a câștigat Turneul Campioanelor 2014, și Andrea Petkovic, învingătoarea competiției de final de an de la Sofia.

"După modul în care a jucat, nu ți-ai fi putut da seama că e pentru prima oară când Simona Halep evoluează la Turneul Campioanelor", notează site-ul oficial al WTA.

Câștigătoarea sondajului de pe site-ul WTA va fi anunțată vineri, 7 noiembrie.

Simona poate fi votată pe site-ul WTA, secțiunea news.

Read more...

Reprezentanta regionala pentru TRANSILVANIA la Bruxelles

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a anunțat marți, că la începutul anului viitor va fi deschisă la Bruxelles o reprezentanță regională pentru Transilvania, ce va asigura o mai bună promovare a acestei regiuni a țării dar și posibilitatea de a accesa fondurile europene disponibile direct la Bruxelles.

Victor Negrescu este inițiatorul la Bruxelles al proiectului „Delegaţia Transilvaniei şi Banatului" pe lângă Uniunea Europeană, care promovează valorile locale ale regiunii Transilvaniei în Parlamentul European. "Este un proiect în care cred foarte mult, luat după model occidental — landurile din Germania, regiunile din Spania, provinciile din Polonia au reprezentanță regională la Buxelles. Mi-aș dori o reprezentanță regională pentru această zonă a țării în ideea de a promova mai mult tot ceea ce înseamnă ofertă culturală, ofertă turistică, ofertă economică și a ajuta potențialii beneficiari din Transilvania — antreprenori sau autorități publice locale, să acceseze fondurile europene disponibile direct la Bruxelles", a declarat Victor Negrescu.

Acesta a adăugat că reprezentanța va fi deschisă la începutul anului viitor, printr-un eveniment de mare amploare, organizat în centrul Bruxelles-ului.

"La începutul anului viitor, vom deschide un birou care se ocupa efectiv de acest lucru, cu oameni angajați să se ocupe de această promovare la Buxelles. Cred că e un lucru extrem de important și vom lansa această delegație și cu ocazia unui eveniment foarte amplu: vom face o zi dedicată Transilvaniei în centrul Bruxelles-ului. Mi se pare important să facem acest lucru pentru că identitate regională, de multe ori, este mai ușor de promovat decât o identitate națională și pentru că astfel putem să avem un contact mai direct și în promovarea proiectului. Există identificate de către noi 500 de axe, granturi sau subprograme de finanțare disponibile direct la Bruxelles, din care aproximativ 300 sunt disponibile doar pentru autoritățile publice locale, ceea ce cred că poate fi un plus pentru România și pentru zona noastră a țării", a mai declarat europarlamentarul.

Read more...

REZULTATE BEC - Alegeri prezidentiale 2014

Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale turului întâi al alegerilor prezidențiale, desfășurat duminică.
Rezultatele sunt finale, dar provizorii, fiind obținute prin centralizarea datelor înregistrate electronic, urmând ca marți și miercuri să fie aduse la BEC toate procesele verbale din partea Birourilor Electorale Județene, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

Conform datelor prezentate de BEC, candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obținut 40,44% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul ACL, Klaus Iohannis, 30,37%, respectiv, pentru Victor Ponta au votat 3.836.093 de alegători, iar pentru Klaus Iohannis — 2.881.406.

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu, care a obținut 5,36% ( 508.572 voturi), fiind urmat de Elena Udrea (PMP) cu 5,20% ( 493.376 voturi), Monica Macovei — independent cu 4,44 % (421.648 voturi), Dan Diaconescu (PP-DD) — 4,03% (382.526 voturi).

Potrivit BEC, pe următoarele locuri se află Corneliu Vadim Tudor (PRM) — 3,68% (349.416 voturi), Kelemen Hunor (UDMR) — 3,47% ( 329.727 voturi), Teodor Meleșcanu — independent 1,09% (104.131 voturi), Szilagyi Zsolt (PPMT) — 0,56% (53.146 voturi), Gheorghe Funar — independent — 0,47% (45.405 voturi), William Brînză (Partidul Ecologist Român) — 0,45% (43.184 voturi), Constantin Rotaru (Partidul Alianța Socialistă) — 0,30% (28.805 voturi) și Mirel Mircea Amariței (Prodemo) — 0,08% (7.895 voturi).

La nivelul întregii țări au votat 9.723.232 alegători. Prezența la vot a fost de 53,17% din totalul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

 

Read more...

Colegiul German din Sebes isi deschide portile


La Sebeș se va deschide, începând cu anul școlar viitor, Colegiul German cu predare numai în limba germană.

Unitatea de învățământ va avea grădiniță, școală primară, școală gimnazială și liceu. ,,Decizia a fost luată marți 04 noiembrie 2014, la Inspectoratul Școlar Județean Alba, în urma unei întâlniri între președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă, Inspectorul General Dorin Sandea, reprezentanți ai Star Transmition, preotul Bisericii Evanghelice din Petrești, directorii școlilor din Petrești și Sebeș și reprezentantul Casei Creștine pentru Copii Săraci Onissim Petrești.

Colegiul German își va deschide porțile în data de 15 septembrie 2015, în incinta Școlii nr. 2 din strada  Dorin Pavel din Sebeș" - a declarat profesorul Alexandru Dăncilă, primarul municipiului Sebeș.




Read more...

ANAF: Avertizare privind posibile fraude prin intermediul unor SMS-uri

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a informat, marți, contribuabilii asupra unei posibile fraude prin SMS.

Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se analizează zilele acestea. Persoane fizice recepționează pe telefoane sms-uri în care sunt informați că au datorii către ANAF, care este cuantumul acestora și sunt sfătuiți să apeleze un număr de telefon în vederea obținerii unei reduceri sau evitării executării silite.

Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează contribuabilii că aceste sms-uri nu sunt transmise de organele fiscale și să nu dea curs solicitărilor din acestea', se arată într-un comunicat al ANAF.

Read more...

Ban Ki-moon (ONU): Personalul din domeniul sanatatii, care lupta impotriva Ebola, supus unor precautii excesive

Ban Ki-moon, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), a afirmat luni că membrii personalului din domeniul sănătății care luptă împotriva Ebola sunt supuși unor precauții excesive la întoarcerea lor din zonele cuprinse de epidemie, relatează AFP.

"Există unele restricții suplimentare și discriminatorii împotriva personalului din domeniul sănătății care nu sunt necesare'', a declarat Secretarul general al ONU într-o conferință la Viena, aducându-le un omagiu acelor oameni ''care-și riscă viața''.

Ban Ki-moon a menționat îndeosebi ''carantinele care nu se bazează pe dovezi științifice''.

AFP amintește că recenta plasare în carantină a unei infirmiere care s-a întors din Sierra Leone și care nu prezenta nici un simptom a provocat o puternică polemică în SUA. Potrivit unor experți, carantinele respective sunt contraproductive în lupta împotriva virusului Ebola.

Conform ultimului bilanț publicat pe 31 octombrie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), epidemia de Ebola a provocat moartea a 4.951 de persoane, din 13.567 de cazuri înregistrate.

 

Read more...

CSU Alba Iulia - Kara Trutnov, scor 86-81

  • Published in Sport

Victorie dramatică la debutul în noul sezon al Ligii Europei Centrale pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins pe propriul teren, după prelungiri, scor 86-81 (20-23, 17-11, 20-14, 12-21, 17-12), echipa cehă Kara Trutnov, într-o partidă care a contat pentru etapa a III-a, jucată în avans, din CEWL. Disputa a fost una extrem de echilibrată, cu echipa gazdă în avantaj în majoritatea timpului, însă cu o trupă din Cehia care a avut puterea de a rămâne aproape pe tabelă și putea chiar să câștige.

Partida a fost stânsă încă din primele minute, cele două combatante mergând cap la cap pentru mult timp în primul sfert, încheiat cu oaspetele în avantaj de trei puncte. Universitarele au reușit însă să își revină în cea de-a doua părtrime și au trecut în față pe tabelă, la pauza mare scorul arătând 37-34 pentru gazde. Cu CSU la conducere s-a mers și la revenirea de la cabine, iar câștigătoarea părea deja cunoscută, însă o revenire impresionantă a cehoaicelor în ultimul sfert a făcut ca partida să devină din nou echilibrată, oaspetele fiind foarte aproape de a câștiga, însă după 40 de minute scorul a fost egal, 69-69. În prelungiri, cele care au fost pentru prima dată în avantaj au fost sportivele din Trutnov, însă apoi apărarea lui Popov a început să funcționeze destul de bine, iar în final CSU s-a impus la o diferență de 5 puncte.

Cu această victorie CSU debutează cu dreptul în campania de apărarea a trofeului cucerit sezonul precedent în Liga Europei Centrale și urmează să întâlnească în următorul meci din Europa, marțea viitoare, trupa din Slovacia, Rucon Spisska Nova Ves.        

Cea mai eficientă jucătoarea a partidei a fost Valencia McFarland de la CSU, care a izbutit 20 de puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție, pentru un coeficient de eficiență de 22 de unități. Performanțe individuale impresionante au mai avut și jucătoarele universitare Jessica Kuster și L'Oreal Price, dar și Samantha Ostarello, de la Kara Trutnov, toate reușind câte un double-double.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster - 20 de puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive, Valencia McFarland - 20 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, Wumi Agunbiade - 16 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, L'Oreal Price - 11 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive, Alexandra Uiuiu - 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Larisa Toma - 4 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă și Milica Deura - 4 puncte și 4 pase decisive.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am întâlnit o echipă bună astăzi, au 7 jucătoarea care au multe realizări în teren, șutează bine de la distanță, pătrund și sunt foarte mobile. Noi am fost din nou foarte lente în apărare, nu au mers deloc lucrurile cum îmi doream aici și mai avem mult de muncit la acest capitol. Am avut două sferturi bune, două foarte slabe, dar într-un final am avut ceva în plus față de adversare și am câștigat.

 

CSU Alba Iulia-COMUNICAT DE PRESĂ

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686