Items filtered by date: Tuesday, 07 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Victorie de senzaţie: CSU Alba Iulia- ICIM Arad 77-72!

  • Published in Sport

  Victorie importantă în fața campioanei în Cupa României pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a trecut în manșa tur din sferturile competiției de ICIM Arad, scor 77-72 (20-14, 25-21, 11-16, 21-21) și păstrează șanse reale de calificare în semifinale.
  CSU Alba Iulia a reușit astfel să depășească pentru prima dată în istoria clubului pe teren propriu campioana en-titre, chiar dacă a plecat în meci cu unele probleme de lot, noua jucătoare Marina Mandic neprimind în timp ”cartea verde” care să îi dea drept de joc, iar americancele Tiffany Brown și Breanna Salley neajungând încă în România din cauza nenumăratelor zboruri anulate în Statele Unite ale Americii cauzate de ninsoare. Cu toate acestea sportivele introduse în teren de Miroslav Popov au jucat cu o dăruire ieșită din comun și au demonstrat că vor să lupte cu toate forțele pentru accederea mai departe în Cupa României.
  Meciul a debutat foarte bine pentru gazde, care au trecut rapid la cârma jocului și în avantaj pe tabelă, astfel încât după primul sfert scorul arăta 20-14 pentru universitare. Foarte bun a fost și cel de-al doilea sfert, când baschetbalistele antrenate de Popov nu au pierdut din turație și au intrat la pauza mare cu un avantaj de 10 puncte, 45-35. După pauza mare, arădencele au intrat mai motivate în teren și au profitat de oboseala gazdelor, reușind să se apropie la 5 puncte înaintea ultimei pătrimi. Din acest moment, cele două echipe au mers cap la cap până la final, iar CSU a reușit o victorie care va rămâne în istorie, însă care va trebui dublată în manșa retur de la Arad cu o calificare mai departe în competiție.
  Partida retur de la Arad va avea loc sâmbătă, 11 ianuarie 2014, cu începere de la ora 21:00.
  Statistică CSU Alba Iulia: Chastity Reed - 21 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Sasa Cadjo - 17 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, Annemarie Părău - 14 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive, Khadijah Whittington - 10 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, Larisa Toma - 8 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Alexandra Uiuiu - 7 puncte, o recuperare și o pasă decisivă și Ildiko Nagy - o pasă decisivă.
  La finalul partidei Miroslav Popov, antrenorul CSU Alba Iulia a declarat: Îmi place întotdeauna să câștig în ziua de Crăciun, pentru că astăzi este Crăciunul în țara mea, deci sunt foarte fericit. A fost un meci strâns, cu două echipe puternice, dintre care una trebuie să fie eliminată din competiție. Este prima noastră victorie din sezon împotriva Aradului și este cu atât mai importantă dată fiind situația în care ne-am aflat cu probleme de lot. Am jucat astăzi practic cu 7 jucătoare, care însă au luptat tot meciul, au fost motivate și le sunt recunoscător pentru aceste lucruri. Fetele au demonstrat că luptă pentru acest club, uneori ai jucătoare cărora nu le pasă de echipă, dar sportivele mele au arătat astăzi că își doresc performanța la acest club și au reușit astăzi o victorie mare. Cred că avem șanse de 60% de calificare mai departe, chiar dacă ne va aștepta un joc extrem de dificil în retur, la Arad (CSU Alba Iulia).

Read more...

Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia împlineşte 95 de ani

  Cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la înfiinţarea primului liceu românesc din Transilvania, Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia împreună cu partenerii: Consiliul Judeţean Alba, Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale şi Muzeul Naţional al Unirii doresc organizarea unei expoziţii aniversare.
  Pentru deplina reuşită a evenimentului, sunt invitaţi să vină în sprijinul acestei iniţiative foştii profesori, absolvenţi şi colectţionari. Sunt aşteptaţi să se alăture proiectului, până pe data de 31 ianuarie 2014.
  Persoanele de contact pentru detalii suplimentare sunt prof. Sorin Schiau - director adjunct al Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, telefon: 0258-835164 şi Dana Zecheru - şeful Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, telefon: 0258-810996.

Read more...

Premierele lunii ianuarie in cinematografe!

  Sa vedem care sunt premierele lunii ianuarie in cinematografele din România:


12 years of slave. Filmul este inspirat din povestea reala a unui barbat care lupta pentru  supravietuire si pentru libertate inainte de izbucnirea razboiului civil din S.U.A. Solomon, un barbat de culoare, este capturat si vandut drept sclav, iar urmatorii 12 ani va lupta pentru libertate.


The wolf of Wall Street. In regia lui Martin Scorsese si cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, filmul se anunta o comedie cu greutate. Inspirat dintr-un roman autobiografic scris de Jordan Belford, filmul este povestea unui broker plin de succes, pana la un moment dat, cand da de gustul banilor si coruptiei.


Saving Mr. Banks. Este o poveste despre ecranizarea filmului “Mary Poppins”. Walt Disney va face tot posibilul sa o convinga pe autoare sa ii cedeze drepturile de ecranizare a minunatei carti.

Jack Ryan: Shadow recruit. Dupa o cariera in armata, Ryan ajunge analist financiar in Moscova. Tot el este cel care descopera planurile unui magnat de a ataca economia Americii. Insa lupta devine si mai personala dupa ce raufacatorul ii rapeste sotia.

American hustle. Filmul spune povestea unui escroc genial al anilor ’70, care este obligat sa lucreze alaturi de FBI. Jocul cu mafia, persoane corupte si escroci de abia acum incepe!

I, Frankenstein. Demonii razbunatori si garguii feroce se bat pentru suprematie, iar Adam, creatia a doctorului Frankenstein, se trezeste chiar in mijlocul acestui razboi. Insa Adam detine un secret care ar putea schimba total cursul evenimentelor.

Lone survivor. Inspirat tot dintr-o poveste reala, filmul il are ca personaj principal pe Marcus, membru al echipei Navy Seal. Alaturi de echipa sa, Marcus va avea de confruntat talibani, in Afghanistan, in 2005.

Ride along. Comedie cu iz de actiune, filmul ii prezinta pe James, un detectiv decorat si Ben, un paznic la liceu. Dupa ce Ben intra la academia de politie, James il va lua pentru o seara in patrulare. James va descoperi in curand ca nu e bine sa ii supere pe criminali.

The nut job. Comedia animata il are in rol principal pe veveritoiu Surly, mereu in cautare de nuci. Alaturi de cel mai bun prieten, acesta planuieste sa jefuiasca cel mai mare magazin de nuci din oras.

Cocktail. Un film indian bun de vazut la cinematograf. Este vorba de doua tinere femei care ajung sa locuiasca impreuna, desi sunt firi total diferite. Insa atunci cand un barbat se muta in casa cu acestea si nutreste sentimente pentru ambele femei, lucrurile se schimba radical.

The legend of Hercules. Actiunea se petrece in Grecia Antica,atunci cand o regina ramane insarcinata cu fiul lui Zeus. Hercule are inca de mic un destin prestabilit, acela de a-l detrona pe actualul rege si de a readuce pacea in regat. Insa tanarul Hercule se indragosteste de cea care va avea sa devina sotia fratelui sau (reginele.ro).

Read more...

Teo vorbeste despre operatia suferita!

  • Published in Monden

  Teo Trandafir a confirmat zvonurile cum ca si-ar fi facut o operatie de micsorare a stomacului, chiar inainte de sarbatori. Insa motivul operatiei nu a fost piederea in greutate, ci refacerea muschilor abdomenului. Operatia a avut loc la o clinica din Bucuresti, iar indragita prezentatoare si-a petrecut Craciunul alaturi de familie.
“Trebuie sa reconstruim muschiul abdomenului, sectionat de prea multe ori pentru a se mai putea reface. Asta ar fi visul meu si al medicului meu, Catalin Copaescu, unul dintre cei mai mari medici din lumea asta, caruia ii stiam numele de multi ani si la care nadajduiam sa ajung, intr-o buna zi. Cred in el. Cred in modestia lui si in rabdarea lui, in bunul simt si in bunatatea care m-au determinat sa ma incred complet in pasii pe care mi-a descris ca trebuie sa-i urmam.
  Nu m-am operat ca sa slabesc. Puteam sa traiesc si asa, multumita chiar. Dar daca o scadere semnificativa in greutate ar inlesni refacerea acestui muschi, de ce sa nu incercam? Doar pentru ca iar scriu ziarele ca nu trebuia? Ca sunt opinii si opinii? Am trecut prin prea multe ca sa ma emotionez la parerea oricui, in afara de cea a medicului meu. Am postat pe facebook poze din 23 si 24 decembrie, in care eram in perfecta stare. Am impodobit bradul impreuna cu fiica mea, am ras si am glumit cu tata, la telefon”, a scris Teo pe blogul ei (reginele.ro).

Read more...

Crăciunul serbat pe stil vechi la 7 ianuarie

  Dacă românii sărbătoresc astăzi soborul Sfântului Ioan Botezătorul înainte-mergător şi botezător al Domnului Iisus Hristos, conform calendarului ortodox de rit nou, data de 7 ianuarie reprezină Sărbătoarea Naşterii Domnului pentru ortodocşii de rit vechi.
  In mod neasteptat, numarul ortodocsilor care serbaza Craciunul pe stil vechi depaseste numarul celor care respecta stilul nou, printre care si majoritatea romanilor.
  Faptul se datoreaza numarului mare de rusi, pe care revolutia din 1917 i-a apucat pe stil vechi, iar schimbarea calendarului facuta de sovietici n-a afectat si sarbatorile religioase.
  Traditia sarbatorilor de Craciun la rusi este foarte veche, datand cel putin de pe vremea kneazului Vladimir, din secolul al X-lea, potrivit Wikipedia.
  Obiceiurile lor insa difera de ale noastre. Colindele sunt mai rare, dar, in schimb, se organizeaza coruri cu cantece traditionale, in aer liber. Un spectacol la care vine cine vrea si ramane cine rabda. De frig.
  Au insa cateva obiceiuri care ii caracterizeaza. In Rusia, ca si in alte parti, este raspandita superstitia conform careia potcoava aduce noroc. Ca urmare, fierarii din toata tara trudesc din timp, ca sa fabrice cat mai multe potcoave, pe care amatorii de noroc le cumpara si le aseaza in pragul casei.
  Comertul cu potcoave este si astazi infloritor, mai ales in mediul rural. Se pare ca rusii sunt traditionalisti, asa ca incercarea unor intreprinzatori de a pune pe piata potcoave de plastic, ornate si fumos coloate, n-are succes.
  Succes are potcoava originala, batuta cu ciocanul pe nicovala sau, si mai bine, una folosita care i-a cazut calului din copita. Dar unde mai gasesti astazi cal si unde gasesti copita?
  Un alt obicei spune ca atunci cand in dimineata de Craciun primul intrat in casa este un barbat, se va revarsa belsugul aspra casei. Daca, dimpotriva, primul intrat este o femeie, casa va fi lovita de nenorociri. Ca urmare, in dimineata de Craciun femeile stau toate acasa, ca sa nu-i nenoroceasca pe altii.
  Rusii mai au obiceiul sa nu pastreze pentru a doua zi resturile de la cina de Craciun. Ele trebuie duse la marginea localitatii, de unde le vor culege lupii, intrucat cei care nu au grija de lupi le vor cadea prada in timpul anului.
  Rusia este tara cu cea mai numeroasa populatie de rit ortodox din lume (estimata la aproape 100 milioane credinciosi), dupa care urmeaza Ucraina si Romania (circa 17 milioane credinciosi declarati de rit ortodox).
  In tara noastra este oficializat calendarul grigorian, dar nu putini il respecta si pe cel iulian. Craciunul se serbeaza la 7 ianuarie de catre aproape 30.000 de lipoveni, 9.000 de rusi ne-lipoveni, 22.500 sarbi, numerosi ucraineni, dar si romani de-ai nostri traditionalisti care si-au pastrat ziua festiva din tata in fiu.
  O stire publicata recent in presa informeaza ca in intreaga tara exista nu mai putin de 80 de biserici care slujesc serviciul religios de Craciun in ziua de 7 ianuarie si ai caror enoriasi, fireste, respecta aceasta zi.
  Centrul lacaselor de cult de stil vechi pe intreaga tara este insa la manastirea Slatioara, situata in comuna Rasca, judetul Suceava. Aici se afla inaltii ierarhi ai acestui cult.
  Dar capitolul nu se incheie aici, respectiv numai cu Craciunul din 25 decembrie si la cel din 7 ianuarie. Armenii ortodocsi din Romania praznuiesc Craciunul la 6 ianuarie, respectiv in aceeasi zi cu Boboteaza, iar un site Wikipedia pecizeaza ca aceasta zi are in vedere o datina a bisericii crestine primitive, asa cum era respectata inca din secolul al IV-lea.
  S-ar putea ca tot atunci sa fi serbat si stramosii nostri, pentru ca, sa nu uitam, romanii nu s-au crestinat in secolul al IX-lea ca bulgarii, nici la inceputul mileniului ca maghiarii, nici in secolele V-VI ca francii, sau intre secolele VII si XII ca slavii. Crestinismul la romani este de origine apostolica.
  Aici a propovaduit crestinismul insusi apostolul Andrei, in primele decenii ale erei noastre. Folosind o metafora, unul din istoricii nostri afirma ca poporul roman n-a fost crestinat niciodata. S-a nascut crestin.
Sursa: ziare.com

Read more...

Un bărbat din Galda de Jos care a furat un hidrofor şi un motor a fost prins de poliţişti

  Poliţiştii din Galda de Jos, au reuşit să-l identifice în cursul zilei de luni, 6 ianuarie, pe principalul suspect de comiterea unui furt în dauna unui cetăţean din comuna Galda de Jos.
  În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în data de 4 ianuarie, în jurul orelor 19,00, C.I.N., de 33 de ani, din Galda de Jos, cunoscut cu antecedente penale, a escaladat gardul locuinţei păgubitului iar din curte a sustras un hidrofor şi un motor electric, bunuri pe care le-a ascuns în apropierea locuinţei, într-o grămadă de crengi.
  În dimineaţa zilei de luni, 6 ianuarie, suspectul s-a deplasat cu o autoutilitară condusă de un consătean şi a încărcat hidroforul şi motorul, cu scopul de a le transporta la un centru ce colectare a deşeurilor feroase, pentru valorificare.
  Poliţiştii Secţiei 1 Galda de Jos au depistat autoturismul în trafic şi au identificat bunurile recalmate ca furate, a căror valoare a fost estimată la 800 de lei.
  Faţă de principalul suspect de comiterea furtului a fost luată măsura reţinerii, pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 07.01.2014, să fie prezentat Judecătoriei Alba Iulia, cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.  Cercetările sunt în desfăşurare.

Read more...

AJOFM Alba: 104 locuri de muncă disponibile în judeţ, la începutul lui 2014

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, a prezentat oferta locurilor de muncă disponibile în această săptămână:  

ALOFM Alba  - 0258831137   
        
Muncitor necalificat cablaje auto     40
Spalator vehicule     2
Confectioner asamblor articole textile     30
Muncitor constructor     2
Strungar     1
Sudor argon     1
Agent vanzari      2
Ingrijitor cladiri     22
Strungar     1

Punct de lucru Aiud – 0725225882

Ingrijitor cladiri     1
Lucrator comercial    1
Laborant in invatamant    1

Read more...

Astăzi, de la ora 17.45: CSU Alba Iulia- ICIM Arad- meci de Cupa României la baschet feminin, în Sala de Sport a Universităţii din Alba Iulia

  • Published in Sport

  Derby în Cupa României în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia. În primul meci din 2014, care contează pentru manșa tur a sferturilor Cupei României la baschet feminin, CSU Alba Iulia întâlnește marți, 7 ianuarie 2014, cu începere de la ora 17:45, pe ICIM Arad. Meciul se anunță unul greu pentru universitare, având în vedere că întâlnesc deținătoarea titlului național și a CEWL, una din principalele contracandiate la titlu în România și o echipă neînvinsă în acest sezon competițional. Mai mult, arădencele au un avantaj moral în fața universitarelor, dat de faptul că au reușit să le învingă pe acestea chiar pe propriul teren de două ori, odată în etapa a III-a a campionatului românesc, cu scorul de 67-64, respectiv în etapa a III-a din Liga Europei Centrale, 75-72. Totuși, gazdele ar putea profita de avantajul propriului teren și de setea de revanșă pe care au acumulat-o după precedentele dueluri cu echipa campioană.
  În ceea ce privește evoluția de până acum din Cupa României, dacă ICIM-ul a beneficiat de primul tur liber, CSU a trecut în urma unei duble manșe, ambele partide desfășurate la Alba Iulia, de Phoenix Galați. În cele două partide, tabela de marcaj a arătat astfel: 84-58 (28-14, 21-11, 22-10, 13-23), în partida tur, respectiv 55-87 (6-18, 10-32, 27-16, 12-21), în partida retur, ambele cu CSU învingătoare.
  În întâlnirile directe, avantajul este clar de partea trupei din județul Arad, care conduce cu scorul de 11-1, reușind să câștige ultimele cinci partide față în față (două în acest sezon).
  În ceea ce privește loturile de jucătoare, acestea sunt asemănătoare ca și componență, ambele trupe beneficiind de șase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, ICIM-ul are în componență cinci sportive din Statele Unite ale Americii, una din Serbia, două românce experimentate și mai multe baschetbaliste autohtone tinere. Acestea sunt conduse de pe bancă de portughezul Jose Araujo.
  În meciul tur din Cupa României, antrenorul Miroslav Popov nu poate conta pe serviciile jucătoarelor americance Tiffany Brown și Breanna Salley, aflate în imposibilitatea de a ajunge în România din cauza nenumăratelor zboruri anulate în Statele Unite ale Americii cauzate de ninsoare. 
  Înaintea acestei partide, Miroslav Popov, antrenorul echipei albaiuliene, a precizat: "Suntem în acest moment într-o situație nu tocmai plăcută, dată de faptul că nu putem folosi două din jucătoarele de bază. Vom juca cu sportivele pe care le avem în acest moment, aceasta este situația, am adus la antrenament și două din junioare. Atmosfera la echipă este însă una pozitivă, vom lupta și sunt încrezător că putem să învingem Aradul aici, pe propriul teren (CSU Alba Iulia).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686