Items filtered by date: Tuesday, 03 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Cele mai bune alimente pentru imunitate in aceasta toamna!

Toamna este anotimpul in care trebuie sa ii oferim organismului un plus de imunitate. Si cum sa facem acest lucru daca nu printr-o alimentatie corecta? Reginele.ro iti spune care sunt cele mai bune alimente la orice inceput de toamna, cu ajutorul carora organismul tau va deveni mai puternic si va rezista virusurilor de sezon.

Sistemul imunitar ne ajuta sa facem fata frigului, umiditatii si schimbarii de temperatura care va avea loc odata cu trecerea in anotimpul rece, iarna. Chiar daca iarna este la un anotimp departare, trebuie sa ne pregatim din timp.

Acum este momentul sa consumi alimente bogate in antioxidanti (care elimina radicalii liberi care rezulta in urma arderilor interioare si care in acelasi timp au rol detoxifiant), oligoelemente, vitamine, minerale si in grasimi nesaturate (care previn dereglarile sistemului imunitar). Toti acesti nutrienti se gasesc in fructe si legume proaspete, precum si in peste.

Sa vedem insa care sunt cele mai bune alimente pentru intarirea sistemului imunitar toamna!

Dovleacul. Acesta contine betacaroten, saruri minerale, enzime si lecitina, care protejeaza ficatul, stomacul, vezica biliara si combate parazitii intestinali.

Strugurii sunt plini de calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, fluor, cupru, cobalt, zinc, enzime, vitaminele A si C, precum si vitaminele din complexul B. Acestia sunt indicati in special in curele de detoxifiere, deoarece curata organismul de substantele greu digerabile.

Macese si catina. Acestea lupta impotriva racelilor si gripei, atat de comune in sezonul rece. Se pot consuma si uscate, in diferite combinatii. Macesele lupta impotriva frigului si ofera organismului o rezistenta sporita pentru sezonnul rece. In plus, sunt pline de vitamina C si flavonoide, stimuleaza circulatia sangelui, te scapa de depresie si te feresc de reumatism.

Fructele de padure. Chiar daca sunt mai greu de obtinut, efortul merita. Fructele de padure sunt pline de antioxidanti, magneziu, seleniu, vitaminele A, C si E.

Sfecla este recunoscuta pentru proprietatile sale de a combate anemia si de a-i oferi organismului un plus de minerale. In plus este usor digerabila si lupta impotriva virozelor, nevrozelor, dereglarilor hepatice si cancerului.

Ridichiile contin saruri minerale, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C si vitamine din complexul B. Ridichiile ajuta la detoxifierea organismului si sunt recomandate persoanelor cu dereglari hepatice, cu depresie, cu afectiuni ale ficatului sau anemie.

Alune si nuci. Foarte bogate in acizi grasi esentiali, aceste fructe sunt foarte sanatoase deoarece contin si proteine si grasimi benefice organismului. Mentin un nivel optim al colesterolului, energizeaza organismul si au efecte antiinflamatorii.

Read more...

Alexandru Arsinel, declaratie socanta dupa transplantul de rinichi!

  • Published in Monden

   Indrăgitul actor a suferit o operaţie de transplant de rinichi, la doar 3 zile după ce a fost pus pe lista de aşteptare. Şi pentru că anumitor persoane li s-a părut timpul foarte scurt, l-au acuzat pe Arşinel că totul s-ar fi petrecut în urma unor pile şi a unor bani daţi cui trebuie. Scârbit de această atitudine, actorul a dat o declaraţie şocantă, în care a precizat chiar că îi este ruşine că s-a născut în România.

“Nu este hotărârea mea. Pentru a vă lămuri în acest sens, ar trebui să-l sunaţi pe dl profesor Lucan sau pe şeful comisiei de transplant de aici de la Cluj, cei care au hotărât să mă cheme. Ţine de compatibilitate, de starea pacientului şi astfel se iau hotărârile. Eu acum aud prima dată un asemenea lucru şi sunt blocat. M-aş fi mirat să nu apară şi răutăţi. O răutate de genul ăsta mi s-a spus şi de la Bucureşti că ar fi apărut pe un blog din partea unui coleg, un actoraş care apare în nu ştiu ce formulă de spectacol de la o televiziune şi care spunea că se bucură de situaţia mea de sănătate în ideea că, în sfârşit, poate să mai vină un alt actor în locul meu. Răutăţi inerente, care aparţin, uneori, acestui popor… Dacă aţi discuta cu dl doctor Lucan, cred că v-aţi lămuri despre cine este acest domn Ungureanu. A fost o şansă. Poate că Dumnezeu a vrut să mi-o trimită. N-aş dezvolta foarte mult, pentru că efectiv intru într-o stare de depresie şi încep să mă gândesc că-mi pare rău că m-am născut în ţara astaa declarat Arşinel pentru ziarul Ring.

Read more...

Părinţii care pleacă la muncă în străinătate trebuie să anunţe autorităţile

  Părinţii care doresc să plece la muncă în străinătate vor fi nevoiţi să declare acest lucru autorităţilor locale de pe raza localităţii de domiciliu, în cazul în care nu vor duce şi copiii cu ei. De asemenea, aceştia vor trebui să indice o persoană care va avea grija copiilor în perioada în care ei vor lipsi din ţară.

  Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 322 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere, un proiect de lege care prevede măsuri de protecţie a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

  Acest proiect modifică Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copiilor şi a fost iniţiat de Guvern.

  Deputatul PSD Ana Birchal a precizat, în plen, că acest proiect prevede ca părinţii care pleacă să muncească în străinătate trebuie să notifice cu 40 de zile autorităle locale acest lucru, precum şi persoana care va avea în grijă copilul respectiv.

  Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect.

Sursa:Mediafax

Read more...

Documentarul dedicat grupului One Direction a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

  • Published in Monden

  Chiar dacă am intrat de trei zile în prima lună a toamnei calendaristice, suntem curioşi să aflăm cu ce s-au delectat din punct de vedere cinematografic americanii.

  Aflăm că documentarul "One Direction: This is Us", regizat de Morgan Spurlock - autorul documentarului "Păcăleala/ Super Size Me", un film despre ravagiile alimentaţiei de tip fast-food -, a obţinut încasări de 17 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în America de Nord.

  Filmul "The Butler", regizat de Lee Daniels, în care actorul Forest Whitaker întruchipează un majordom care a avut şansa de a fi un martor privilegiat al vieţii de la Casa Albă, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 14,7 milioane de dolari. În filmul "The Butler", Forest Whitaker îl interpretează pe Cecil Gaines, un majordom de culoare care, pe parcursul carierei sale îndelungate, vede succedându-se şapte preşedinţi la Casa Albă, dar a cărui muncă generează o serie de neînţelegeri şi dispute cu soţia sa, Gloria, interpretată de celebra realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.

  Comedia "Noi suntem familia Miller/ We're the Millers", cu Jennifer Aniston, care joacă rolul unei dansatoare de striptease, o femeie cinică implicată într-un caz de contrabandă cu canabis între Mexic şi Statele Unite, a coborât o poziţie, până pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 12,6 milioane de dolari.

  Filmul de animaţie "Avioane/ Planes", realizat după modelul celebrei animaţii "Cars", a urcat un loc şi a ajuns pe poziţia a patra, cu încasări de 7,8 milioane de dolari.

  Filmul "Instructions not included", o comedie despre un playboy mexican care ajunge să îşi cunoască fiica în circumstanţe neobişnuite, a debutat pe locul al cincilea, cu încasări de 7,5 milioane de dolari.

  Pelicula SF "Elysium", regizat de cineastul sud-african Neill Blomkamp, a urcat o poziţie şi a ajuns pe locul al şaselea, cu încasări de 6,3 milioane de dolari. Această superproducţie hollywoodiană, cu Matt Damon şi Jodie Foster în rolurile principale, transpune lupta de clasă dintre milioane de pământeni săraci rămaşi pe Terra, devenită în anul 2154 o planetă cu resurse epuizate aproape complet, şi clasa super-bogaţilor, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium.

  Drama fantastică "Instrumente mortale: Oraşul oaselor/ Mortal Instruments: City of Bones" a coborât patru locuri, până pe poziţia a şaptea, cu încasări de 5,2 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unei adolescente newyorkeze care află că este descendenta Vânătorilor de umbre, un clan de tineri războinici pe jumătate îngeri, care încearcă să protejeze lumea de demoni.

  Comedia britanică "The World's End", un film despre cinci prieteni şi "turneele" lor prin baruri, a pierdut patru locuri şi a ajuns pe poziţia a opta, cu încasări de 4,8 milioane de dolari.

  Pe locul al nouălea în box office-ul nord-american a debutat filmul "Getaway", un thriller cu Ethan Hawke şi Selena Gomez, care a obţinut încasări de 4,5 milioane de dolari.

  Lungmetrajul SF "Percy Jackson: Sea of Monsters", cel mai recent din franciza "Percy Jackson", care prezintă noile aventuri ale unui elev american, în realitate fiul lui Poseidon, descrise în romanele scrise de Rick Riordan, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 4,4 milioane de dolari.

 

Read more...

Tronsonul de autostradă ce ocoleşte Sebeşul va fi dat în folosinţă la începutul lunii noiembrie

  Cei care sperau ca în viitorul foarte apropiat să poată ocoli în condiţii mai bune în Sebeşul mai au de aşteptat, cel puţin până la începutul lunii noiembrie. Chiar dacă autorităţile lansau ca termen începutul lunii septembrie pentru darea în folosinţă a tronsonului de autostradă, realitatea este i-a contrazis, astfel încât a fost nevoie de o nouă amânare.

  Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer  a precizat că, în conformitate cu informaţiile primite de la firma constructoare „până la începutul lunii noiembrie va fi dată în circulaţie centura de ocolitoare a Sebeşului”.

  Această nouă amânare  se datorează unor lucrări mai dificile, cum ar fi construcţia podurilor sau reţeaua electrică de înaltă temsiune care trece pe sub autostradă.

  Tronsonul de autostradă Vințu de Jos-Cut este executat de STRACO Grup, are o  lungime de 19 km și costă 377.780.208 lei ( aproximativ 87,8 milioane de euro).    Termenul de finalizare a lucrărilor la autostrada Orăştie –Sibiu a fost prelungit deja de câteva ori. Iniţial se preconiza darea în folosinţă la începutul lunii aprilie 2013, apoi s-a amânat până în august, apoi până în septembrie.

Read more...

O femeie de 67 de ani din judeţul Mureş a furat un telefon mobil

  O femeie din comuna Cetatea de Baltă, a alertat poliţiştii din localitate cu privire la faptul că în dimineaţa zilei de luni, 2 septembrie, cineva i-ar fi furat telefonul mobil, aflat în locuinţa acesteia.
  La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii Postului de Politie Cetatea de Baltă care, nu departe de locuinţa reclamantei, au identificat-o pe principala suspectă de comiterea  furtului, o femeie de 67 de ani, din comuna Bahnea, judeţul Mureş, asupra căreia a fost găsit telefonul sustras.
  Telefonul a fost recuperat şi restituit reclamantei iar faţă de suspectă au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Read more...

Reguli noi privind publicitatea stradală (outdoor) în Alba Iulia

  Primăria Alba Iulia a elaborat regulamentul privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate stradală (outdoor)
  În data de 5 iulie 2013 a fost publicată în Monitorul Oficial legea care reglementează în mod explicit amplasarea mijloacelor de publicitate stradală (stabilirea zonelor) și regulile aferente care încadrează acest tip de publicitate. Prin înțelesul prezentei legi se enunță și se definesc tipurile de publicitate și modalitatea de abordare a acestora în raport cu evoluția edilitară a orașului.
 Regulamentul este postat pentru consultare pe site-ul www.apulum.ro, până la aprobarea  Consiliului Local Alba Iulia. Sugestiile și propunerile celor interesați se pot adresa în scris Directiei de Urbanism pe adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau direct la sediul Primariei Alba Iulia, Calea Motilor nr.5A.

Read more...

Sunteţi pasionaţi de maşini de epoca?

  La sfârşitul acestei săptămâni sunteţi invitaţi să admiraţi peste 30 de maşini de epocă, aranjate special pentru întâlnirea cu dumneavoastră la Alba Iulia.
  Vehiculele sunt produse în perioada 1952-1983 şi vor participa la raliul “Carpaţi Retro”, eveniment inclus în calendarul   Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice. Alba Iulia este punctul final al celei de-a doua etape (172 km Rânca – Alba Iulia).  
  Sâmbătă, 7 septembrie, între orele 16.00-18.00 pe esplanada din faţa Obeliscului se vor reuni automobilele participante în competiţie alături de vechicule valoroase deţinute de colecţionarii din zonă.
  Evenimentul este organizat de Retromobil Club România în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. RCR reuneste sub Înaltul Patronal al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, peste 550 de colecţionari de vehicule istorice. 

Read more...

Cuplu certăreţ liniştit de jandarmi

  În cursul zilei de luni, 2 septembrie, jandarmii din Blaj au intervenit pentru a calma un cuplu, care pe fond de nervi au fost la un pas de încăierare. Cei doi concubini se înjurau în plină stradă din pricina unui copil minor. Incidentul a fost semnalat de un trecător, pe strada Alexandru Borza din municipiul Blaj, iar cei doi au fost sancţionaţi contravenţional.
  Luni, 2 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, un cetăţean a apelat 112 şi a solicitat intervenţia jandarmilor deoarece un bărbat şi o femeie se înjurau şi se jigneau reciproc. Cei doi se aflau pe strada Alexandru Borza din municipiul Blaj, iar la ceartă asistau involuntar mai mulţi trecători, printre care şi minori. Jandarmii au intervenit prompt, au aplanat conflictul şi au prevenit amplificarea violenţelor.
  Din verificările efectuate la faţa locului a rezultat că violenţele verbale au apărut pe fondul unor discuţii contradictorii, la baza acestora aflându-se disputa privind custodia unui copil minor. Cei doi au fost identificaţi ca fiind Daniela M. ( 25 de ani ) şi Florin C. ( 27 de ani), au fost îndrumaţi să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor, iar pentru comportamentul avut în public au fost sancţionaţi contravenţional cu câte un avertisment scris.

Read more...

Locuri de muncă disponibile în judeţul Alba

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a prezentat oferta săptămânii de job-uri disponibile pentru perioada următoare. Sunt locuri de muncă atât pentru persoane cu studii superioare cât şi pentru cei cu studii medii.

  Iată oferta AJOFM Alba:

 ALOFM Alba  - 0258831137:Functionar informatii clienti 2; Vanzator 2; Ospatar 3; Bucatar 3; Camerista 1; Sofer categ C 2; Organizator prestari servicii 2; Muncitor necalificat 1; Marochineri 3; Ingrijitor cladiri 2; Confectioneri imbracaminte 30; Muncitor necalificat in confectii 43; Fierar betonist 3; Vanzator 2; Spalator vehicule 4; Inginer automatist 1; Inginer software 2; Inginer sistem informatica 1; Vulcanizator 1.

  Punct de lucru Cugir – 0725225881: Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor     10; Operator la conditionarea si prelucrarea plantelor medicinale 30; Frezor 4; Strungar 4; Rectificator 2.

Punct de lucru Blaj – 0725225883: Operatori CNC 49; Inginer mecanic 15; Muncitor necalificat 5; Croitor 5; Lucrator  bucatarie 5; Sofer autobuz 5; Muncitor necalificat la demolarea cladirilor 4; Zidar rosar - tencuitor 3.

ALOFM Campeni – 0725225884: Vanzator 1.
      
Punct de lucru  Sebes  - 0725225885: Primitor distribuitor 2; Functionar administrativ 1; Specialist in domeniul calitatii 1; Traducator 1; Administrator de retea 1; Inginer de sistem in informatica 3; Fasonator uscator furnire 2; Asistent manager 1; Mecanic intretinere 1; Functionar in activitati comerciale, administrative si preturi 3; Reprezentant vanzari 1; Operator chimist 1.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686