Items filtered by date: Tuesday, 27 August 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Campionatul Munţilor Apuseni, ediţia 2013 a ajuns la faza finalelor

  • Published in Sport

  Ediţia 2013 a Campionatului Munţilor Apuseni la fotbal, organizat de AJF Alba, se apropie de sfârşit, după ce duminică 25 august, la Sălciua s-au desfăşurat meciurile semifinalelor. În urma acestor partide au fost stabilite cele patru echipe, două pentru copii şi două pentru seniori, care se vor întâlni în finale. La copii, cele două echipe sunt Ciuruleasa şi Bistra, iar la seniori Sohodol şi Lupşa.

  Finalele competiţiei vor avea loc duminică, 31 august, la Cărpiniş, iar orele de desfăşurare ale meciurilor vor fi stabilite în următoarele zile.

Read more...

868 de candidaţi susţin miercuri probele scrise la Matematică sau Istorie

 Candidaţii care s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului vor intra din nou în sălile de examene, miercuri 28 august. Aceştia vor avea de susţinut subiectul la proba obligatorie a profilului.

  Pentru această probă sunt aşteptaţi în centrele de examinare din judeţul Alba 802 de candidaţi la Matematică şi 66 la Istorie.

  Joi va avea loc proba obligatorie a profilului şi specializării, la care sunt aşteptaţi în săli 412 elevi la Biologie, la Geografie 184, 63 la Fizică şi 10 la Informatică. La Chimie organică sunt trei candidaţi, iar la Sociologie doar un elev va susţine proba.

  Pe data de 2 septembrie se vor afişa rezultatele finale, iarîn perioada 3-4 septembrie să se depună contestațiile. Rezultatele finale se vor afișa în 5 septembrie.

Read more...

Noi materii pentru clasele primare

  Noul an şcolar va veni cu unele noutăţi pentru elevii de clase primare. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie  a aprobat prin ordin de ministru introducerea în curricullumul şcolar a trei materii noi opţionale de studiu. Astfel elevii vor putea studia “Educaţia pentru societate”, “Filosofia pentru copii”, şi “Educaţia financiară”.

  Materia “Educaţie pentru societate” se va studia la clasa pregătitoare, clasa I-a şi clasa II-a, „Filosofie pentru copii”, la clasa a III-a şi/sau a IV-a, iar „Educaţie financiară”, la clasele a III-a şi/sau a IV-a. Cele trei discipline fac parte din curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul preuniversitar.

  Programele şcolare pentru cele trei discipline vor putea fi utilizate ca ofertă centrală de curriculum la decizia şcolii, începând cu anul şcolar 2013-2014. Disciplina „Educaţie pentru societate” poate fi studiată succesiv, într-un singur an şcolar sau pe parcursul a doi - trei ani. Elevii vor învăţa elemente de conduită moral – civică şi modul în care se aplică acestea în contexte reale de viaţă.

  La disciplina „Filosofie pentru copii”, elevii vor învăţa etapele pe care le implică rezolvarea unei probleme date, cum să susţină un punct de vedere, dar şi cum să respecte punctele de vedere ale celuilalt.

  Programa pentru „Educaţie financiară” răspunde unei iniţiative dezvoltate de Comisia Europeană în toate statele membre ale UE şi îşi propune educarea consumatorului şi dezvoltarea receptivităţii elevilor pentru domeniul financiar. Programa pentru „Educaţie financiară” a fost elaborată în colaborare cu serviciul de educaţie al Băncii Naţionale Române, care a pilotat cursurile pentru această disciplină în mai multe unități şcolare, încă din anul 2010-2011.

  Studierea celor trei discipline au ca şi scop pregătirea copiilor cu elemente de conduită moral – civică, modul în care acestea se aplică în contextele reale de viaţă şi susţinerea punctului de vedere.

Read more...

Locuri de muncă disponibile judeţul Alba

  Persoanele aflate în căutatea unui loc de muncă au la job-uri propuse de către AJOFM Alba în mai multe localităţi ale judeţului. În oferta săptămânii se regăsesc posturi pentru persoane cu studii superioare dar şi pentru cei cu studii medii:

ALOFM Alba – 0258831137: Șef depozit 1; Manager de zonă 1; Șofer autocamion/mașină de mare tonaj 1; Mașinist la mașini mobile pentru transporturi 1; Spălător vehicule 2; Bucătar 1; Mercantizor 1; Casier 1; Cameristă 1; Zugrav 1; Zidar 1; Manipulant mărfuri 1; Agent de vânzări 1; Gestionar depozit 1; Lucrător comercial 1; Confecționeri îmbrăcăminte 30; Muncitor necalificat în confecții 30; Fierar betonist 3; Marochiner 1; Vânzător 1; Confecționer articole din piele și înlocuitori 1.

Punct de lucru Aiud – 0725225882: Brutar 1; Inginer mecanic 1; Frezor universal 1; Mașinist pod rulant 2; Inginer căi ferate, drumuri și poduri 1:

Punct de lucru Blaj – 0725225883: Operatori CNC 49; Inginer mecanic 15; Muncitor necalificat 5; Croitor 5; Lucrător bucătărie 5; Șofer autobuz 5; Muncitor necalificat la demolarea clădirilor 4; Zidar rosar – tencuitor  3.

ALOFM Cîmpeni – 0725225884: Consilier vânzări asigurări 1; Instalator instalații tehnico sanitare 1; Manipulant mărfuri 4; Director 1; Confecționer asamblor articole din textile 3.

Punct de lucru Sebeș – 0725225885: Primitor distribuitor 1; Manipulant mărfuri 1; Tehnician 1; Maistru electromecanic 3; Inginer mecanic 4; Inginer automatist 4; Lăcătuș mecanic 3; Șef sector exploatare îmbunătățiri funciare 1; Muncitor necalificat 1; Fasonator mecanic 1; Ifronist 1; Tăietor fer. panglică 1; Circularist 1; Operator JCB 1; Recepționist 1; Cameristă 1.

Punct de lucru Cugir – 0725225881: Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor 10.

 

Read more...

Patru tineri au fost sancţionaţi de jandarmi pentru că au consumat alcool în public şi au deranjat liniştea locuitorilor dintr-un cartier din municipiul Sebeş

Patru tineri au fost sancţionaţi de jandarmi pentru că au consumat alcool în public şi au deranjat liniştea locuitorilor dintr-un cartier  din municipiul Sebeş. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 2400 de lei.

În urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Secţiei Sebeş a intervenit luni, 26 august, în cartierul Mihail Kogălniceanu din localitate deoarece, la ora 23.45, mai multe persoane deranjau liniştea publică. Jandarmii au depistat 4 tineri care consumau alcool şi cântau, totul petrecându-se în faţa unui bloc de locuinţe. La vederea echipajului de jandarmerie, tinerii, aflaţi în avansată stare de ebrietate, au devenit recalcitranţi, au refuzat să dea relaţii privind stabilirea identităţii şi au încercat să profite de întuneric pentru a fugi. A fost nevoie de aproximativ 15 minute până când aceştia au fost calmaţi de jandarmi şi convinşi să coopereze cu aceştia. În urma verificărilor efectuate a fost determinat gradul de vinovăţie al fiecăruia şi, în funcţie de acesta, au fost stabilite sancţiunile contravenţionale. Cea mai mare amendă – 1500 de lei -  a primit-o P.A.N., în vârstă de 20 de ani, domiciliat în municipiul Sebeş. Acesta se erijase în lider şi îi îndemnase pe ceilalţi să nu respecte indicaţiile jandarmilor. Ceilalţi trei, identificaţi ca fiind T.M.I., C.L.I. şi T.A.V., cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani, de asemenea domiciliaţi în Sebeş, au fost sancţionaţi cu câte o amendă în valoare de 300 de lei.

Read more...

Raportul de activitate al Gărzii de Mediu prezintă patru poluări accidentale pe raza judeţului Alba în 2013

  Comisariatul Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu, au identificat un număr de patru poluări accidentale pe râurile din judeţul Alba, de la începutul acestui an, până în prezent. Două dintre cele patru cazuri s-au semnalat pe râul Arieş şi pe un afluent al acestuia, răspunzători de aceste accidente de mediu fiind “Cupru Min” Abrud. Alte două cazuri ş-au înregistrat pe râul Sebeş.
  Pe data de 11 mai 2013, SGA Alba a semnalat o posibilă poluare pe râul Arieş, la circa 6 kilometri faţă de oraşul Baia de Arieş. În urma investigaţiilor s-a aflat că SC “Cupru Min” SA Abrud “a schimbat punctul de deversare a tulburelii sterile în iazul Valea Şesei şi ape acide parţial neutralizate au fost deversate în râu”. Reprezentanţii Gărzii de Mediu susţin că nu a fost mortalitate piscicolă, iar, împreuna cu SGA Alba s-au efectuat investigaţii în teren şi s-au prelevat probe. Analizele de laborator au indicat depăşiri mici ale indicatorilor de calitate a apei şi s-a aplicat sancţiune contravenţională.
Un alt caz de poluare accidentală a fost semnalat pe data de 6 iunie, la ora 20.30, pe pârâul Ştefanca, afluent al Arieşului, în zona comunei Lupşa. Aceeaşi societate a fost principalul făptuitor şi s-a ales cu o nouă sancţiune, după ce a deversat ape de flotaţie din iazul Valea Ştefancei 2 cu pH ridicat. Autorităţile au constatat mortalitate piscicolă, circa 2 kilograme.
  Un al treilea caz s-a raportat la Sebeş, în 18 mai, când la SC “Savini Due” SRL a avut loc un incendiu în spaţiul de depozitare deşeuri, arzând circa 500 kilograme deşeuri de vopsele, factorul de mediu afectat fiind aerul. S-a aplicat o sancţiune în conformitate cu prevederile legale.
  Cel de-al patrulea caz de poluare s-a petrecut pe data de 27 iunie, la ora 18.40, pe râul Sebeş, afluent stâng al râului Mureş, în aval de podul Oarda de Jos  ca urmare a deversării unui volum mare de apă uzată tehnologică (insuficient epurată) din staţia de epurare cu încărcare organică mare şi materii în suspensie. Sursa de poluare a fost SC Elit SA. S-au făcut investigaţii în teren împreună cu SGA Alba şi s-a aplicat sancţiune contravenţională.
  Garda de Mediu Alba a efectuat pe parcursul primului semestru 811 de controale şi au aplicat în total 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.003.000 lei

Read more...

Dani Otil si-a petrecut ziua de nastere singur!

  • Published in Monden

Prezentatorul tv a implinit sambata minunata varsta de 33 de ani, insa si-a sarbatorit ziua de nastere singur. Iubita lui, Mihaela Radulescu nu a fost alaturi de el. Si pentru ca in ultima vreme, presa de scandal a scris ca Dani i-ar fi cerut un cadou scump iubitei lui, pentru unul dintre sporturile extreme pe care le practica, acesta a dat o replica dura pe facebook.

“Ca sa nu citim maine ca mi-am tinut ziua pe banchiza sau la Saint Tropez…atasez dovada (n.r. este vorba despre foaia de concurs de la un concurs moto). M-am trezit la 6 ca sa fiu alaturi de oameni pentru care nu sunt nici ala de la televizor, nici “ala a lu Raduleasca”…a fost tare bine sa ma intalnesc cu cei alaturi de care am inceput sa ma dau cu motorul…” a scris Dani pe reteaua de socializare.

Sursa: reginele.ro

 

 

 

Read more...

Biletele la Festivalul Folcloric „Strugurele de Aur”, de astăzi

  De astăzi 27 august, se pot procura biletele pentru ediţia a XIII-a a Festivalului “Strugurele de Aur”. Preţul unui bilet pentru o seară de concurs, gală şi recital este de 20 de lei, dar se pot procura şi pentru toate manifestările pentru suma de 60 de lei. Organizatorii au scos spre vânzare un număr de 350 de bilete, care, cel mai probabil se vor epuiza în primele zile în care au fost puse la vânzare.
  Ediţia a XIII.a a Festivalului “Strugurele de Aur” se va desfăşura în perioada 12-15 septembrie. Locaţia pentru primele 3 zile este Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, iar pentru cea de a patra zi, centrul comunei Jidvei. Festivalul este organizat de SC Jidvei SRL.
  Joi, 12 septembrie „Seara excelenței”
Festivalul va începe pe 12 septembrie la ora 18:30, cu prima seară de concurs. Timp de 150 de minute 29 de concurenți vor încerca să impresioneze jurații la cele două categorii a concursului, soliști vocali și soliști instrumentiști.
Recitalurile vor începe la ora 21:15 minute, iar în program vor fi: Ansamblul Jidvei România și Ansamblul Artistic Jidvei cu soliști vocali (Sebastian Stan, Maria Stoica, Aurelian Suciu, Adina Popa, Iulia Banciu, Silviu Rațiu).
Seara de vineri va fi închinată Lucreției Ciobanu, iar pe scenă vor cânta Dana Ionela Jurjuț, Alexandra Chira. Zona Banatului va fi reprezentată de Mirela Țăran, Ciprian Pop, Doriana Talpeș.  Vor oferi recitaluri din zona Dobrogea, Adriana Sofica, Cristian Bogdan și Marius Brutaru. Vor interpreta piese din zona Moldovei următorii: Alexandru Brădățan, Angelica Flutur și Tudor Atomi. Vor aduce cântul popular din zona Transilvaniei, Bogdan Toma, Paul Ananie și Ciprian Zopotă. zona Oltenia-Muntenia va fi reprezentată de Ana Maria Ion-Oprișan, Emilia Dorobanțu și Marian Medregoniu.
Tot recitaluri vor oferi și interpreți consacrați, iar vineri vor cânta pe scenă, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Mariana Deac, Ioan Bocșa și Sergiu Cipariu.
Prima seară a festivalului va dura aproximativ 5 ore, din care 4 ore și 40 de minute doar concursul și recitalurile.
  Vineri, 13 septembrie  Seară-Centenar „Maria Tănase”
A doua serie de 29 de concurenți își vor susține „candidatura” la unul din trofeele puse la bătaie de organizatori.În program, vor fi melodii din repertoriul Mariei Tănase,interpretate de: Sebastian Stan, Ionuț Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Felicia Stoian, Maria Coman, Junii de la Jidvei, Nicolae Furdui Iancu, Emilia Munteanu, Viorica Macovei, Fetele de la Jidvei, Adriana Irimieș, Victorița Lăcătușu, Maria Loga, Claudia Torop, Gavriil Prunoiu și grupul ”Doruri Muscelene”.
Tot vineri vor urca pe scenă și:  Soliștii Ansamblului „Augustin Bena”, Roxana Reche, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Nicolae Tuhuț, Dorina Narița, Floricica Moga. Seara va fi încheiată de un recital extraordinar oferit de Niculina Stoican
  Sâmbătă, 14 septembrie, Seara „Gold”
Seara de vineri va începe la ora 18:30 cu „Gala Laureaților”, iar recitalurile vor lua startul la 20:15 minute. Ansamblul Artistic Jidvei cu soliștii vocali : Denisa Balu, Costel Popa, Andrei Ivănuș, Irina Truță, Traian Stoiță, Andrei Lazăr.
Laureați ai festivalului : Vlăduța Lupău, Bogdan Cioranu, Daniel Pop, Ina Todoran, Ancuța Matei, Cristian Fodor, Stana Stepanescu, Ancuța Corlățan, Andra Matei, Iustina Irimia
Vor încânta audiența interpreți, profesori și îmdrumători artistici :Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur,  Cornelia Neaga și Muguri de Tezaur, Diana Călinescu, Georgeta Chițoran, Camelia Stoiță, Traian Stoiță și Ioana Brad, Alexandru Pal și Roxana Reche Pal, Reta Rus, Marinela Baba, Nineta Popa, Sava Negrean Brudașcu.
  Duminică, 15 septembrie – „Seara satului românesc” – Piața Primăriei, Jidvei
Așa cum o cere tradiția, ziua de duminică va avea loc în comuna Jidvei, iar scena va fi amplasată în „Piața Primăriei”.
  Spectacolul va începe la ora 14:00 și va avea următorul program:
Gala-Laureaților (Ecou la gală); Orchestra Jidvei România, Ansamblul Artistic Jidvei, Denisa Balu, Nicușor Balu , Adina Popa, Vlăduța Lupău, Bogdan Cioranu, Daniel Pop, Ina Tudoran
  Interpreți, profesori și îmdrumători artistici : Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur, Cornelia Neaga și Muguri de Tezaur, Reta Rus, Marinela Baba, Nineta Popa, Mariana Anghel,  Sava Negrean Brudașcu,  Nicolae Furdui Iancu,
  Partener media al evenimentului este TVR, care ar putea transmite concursul în direct pe TVR 3 (ora 18.30) şi retransmite pentru diasporă, pe TVR Internaţional (22.30, ora României).

 

 

 

Read more...

Alexandra Stan, rabufnire nervoasa pe facebook!

  • Published in Monden

Alexandra Stan, solista care a primit o bataie zdravana de la Marcel Prodan, managerul si in acelasi timp iubitul ei, se pare ca incearca sa isi refaca viata. Aceasta vrea sa uite cat mai repede de problemele cu Marcel Prodan si sa se intoarca pe scena. Insa in viata persoanala a artistei a aparut un alt barbat. Fanii Alexandrei de pe facebook i-au reprosat acesteia ca e prea devreme pentru un iubit si au jignit-o.

Alexandra nu a ramas  indiferenta, ci s-a hotarat sa le raspunda rautaciosilor:

“Buna tuturor ! Din cate observ, multi dintre voi au intrecut limita bunului simt. Ok, inteleg ca pentru orice cititi sau vedeti in presa doriti explicatii, dar deja unele subiecte sunt derivate. Am ajuns sa fiu numita cu*va. Pentru ce ? Ca mi-am refacut viata?! Am vazut ca unii ma cred prefacuta ca deja l-am uitat pe Marcel, ce vroiati sa fac ? Sa stau toata viata dupa el, sa stau toata viata «vai, m-a batut Marcel» . NU! Am o viata, sunt inca tanara si o traiesc asa cum doresc, da, mi-am refacut viata, da, am alt iubit, care este problema? Chiar pentru orice lucru trebuie sa dau socoteala cuiva? Oameni buni, daca nu ma suportati nu va obliga nimeni sa va uitati la mine, sa ma ascultati sau mai stiu eu ce, fiecare are dreptul sa faca ce vrea, cu cine vrea, unde vrea, cand vrea. Va rog din suflet nu mai pomeniti de Marcel cand va raspund. O zi buna in continuare” a scris Alexandra pe pagina personala.

Sursa: reginele.ro

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686