Ludovic Orban şi-a dat DEMISIA din funcţia de prim-ministru al României

Ludovic Orban şi-a dat DEMISIA din funcţia de prim-ministru al României

Ludovic Orban, preşedintele PNL, şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru al României. Premierul îşi depune mandatul, iar vicepremierul Raluca Turcan urmează să devină premier interimar.

Orban a făcut anunţul în această seară, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Am luat decizia ca astăzi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voința cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern”, a declarat luni seară Ludovic Orban.

România are nevoie de un Guvern „responsabil” care să reprezinte dorința cetățenilor care își doresc modernizarea și dezvoltarea României, a mai precizat el.

„Decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma, trebuie să ducă la un Guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea Euro-Atlantică a României și care vor cu adevărat să utilizeze toate resursele pe care le are România”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a discutat, astăzi, cu preşedintele Klaus Iohannis, după rezultatele alegerilor parlamentare în care PNL a ieşit pe locul al doilea, după PSD.

În octombrie 2019, după căderea Guvernului Dăncilă, președintele Klaus Iohannis l-a însărcinat pe Orban să formeze un nou guvern. Cabinetul său a primit votul de încredere al Parlamentului pe 4 noiembrie, în ciuda boicotului PSD și PRO România. În seara aceleiași zile, a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

La data de 5 februarie 2020 guvernul Orban a fost demis prin votul de neîncredere a 261 de parlamentari.

La data de 6 februarie 2020 a fost iar propus de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier.

La data de 25 februarie 2020 și-a depus mandatul de premier desemnat, după ce Curtea Constituțională a României a decis că desemnarea de la data de 6 februarie 2020 este neconstituțională.

Simona Cernica 

magnanews.ro

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686