Nicolae Ceaușescu apare în ultimul videoclip al formaţiei Pet Shop Boys

Nicolae Ceaușescu apare în ultimul videoclip al formaţiei Pet Shop Boys

Nicolae Ceauşescu apare în ultimul videoclip al formaţiei Pet Shop Boys. Formaţia britanică a lansat săptămâna trecută clipul şi el redă imagini dintr-o vizită făcută de fostul dictator român în Coreea de Nord, potrivit observator.tv, relatează Știripesurse.ro.

Legendara formație Pet Shop Boys a lansat săptămâna trecută o nouă melodie, o satiră în special la adresa lui Donald Trump și a susținătorilor Brexitului. "Give Stupidity A Chance" ("Dați prostiei o șansă") a fost publicat pe canalul oficial de Youtube al trupei şi e ilustrat cu filmări din timpul unei vizite pe care Nicolae Ceaușescu a făcut-o în anii '70 în Coreea de Nord.

"Give Stupidity A Chance" se regăsește pe noul EP al trupei Pet Shop Boys,  intitulat "Agenda".  Este o melodie ale cărei versuri sunt de o ironie aproape de sarcasm: "Oamenii inteligenți au spus ce au avut de spus / Acum e timpul ca și prostimea să arate calea... Ne-am săturat de experți și înțelegerile lor / De ce să te bazezi pe fapte când pur și simplu poți să te lași purtat de sentimente?"

Donald Trump este satirizat pentru controversata declarație despre cum se comportă el cu femeile: "Să vorbim ca de la bărbat la bărbat/ Puicuțele sunt totdeauna pregătite/ Trebuie să le înșfaci de câte ori poți."

Neil Tennant, unul dintre membrii grupului, a declarat că melodia este "o satiră la adresa conducătorilor politici de proastă calitate din lumea modernă."

Pet Shop Boys au ales pentru Give Stupidity A Chance imaginile cu Ceaușescu în Coreea de Nord, imagini care vorbesc de la sine despre grandomanie și cultul personalității.

În iunie 1971, Nicolae Ceauşescu, Elena Ceaușescu şi alţi înalţi demnitari comunişti, printre care și Ion Iliescu, pe atunci ministru al tineretului şi secretar al CC al PCR, au descoperit spectacolele de propagandă din China şi din Coreea de Nord.

După ce a vizitat China, Coreea de Nord, Mongolia şi Vietnamul de Nord ( 1-24 iunie 1971), Ceauşescu convoacă o teleconferinţă cu prim-secretarii de partid ai judeţelor şi le expune o nouă linie culturală şi ideologică a Partidului, revoluţia culturală în stil maoist. Revoluţia culturală coincide cu debutul cultului personalităţii în România.

Vezi video pe Știripesurse.ro

 

 

 

 

Last modified onMonday, 11 February 2019 14:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686