Acum 5 ani Pakiv sustinea “Internetul – drept fundamental al omului”, in prezent PE vrea internet pentru toti europenii

Acum 5 ani Pakiv sustinea “Internetul – drept fundamental al omului”, in prezent PE vrea internet pentru toti europenii

În încercarea de a oferi acces la internet tuturor cetăţenilor europeni, Parlamentul European a votat în favoarea unui plan de finanţare a mii de hotspoturi Wi-Fi, scrie Deutsche Welle, potrivit Mediafax.

În anul 2012, Asociaţia Pakiv România a constituit grupul de iniţiativă care a propus autorităţilor române un proiect de act normativ având ca temă “Internetul – drept fundamental al omului”. Iniţiativa care viza includerea internetului între drepturile fundamentale ale omului în România a fost declanşată la 23 iulie 2012. “Contăm pe participarea şi implicarea societăţii civile să susţină elaborarea şi completarea acestei iniţiative legislative. Toate persoanele care sunt interesate de acest demers sunt bine-venite să ne ajute în definitivarea documentului ce urmează a fi depus la Parlamentul României şi să semneze pe listele de susţinători ai acestei iniţiative”, a declarat, la vremea aceea, preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu, pornind de la ideea că internetul este unul dintre cele mai puternice instrumente ale lumii moderne care asigura comunicarea rapida, libera exprimare, informatii cuprinzatoare si vaste din orice domeniul, posibilitati nelimitate de a initia si dezvolta activitati.

Iată că după mai bine de 5 ani, se dorește internet pentru toți europenii.

Potrivit legislatorilor europeni, până la 8.000 de puncte de acces vor fi create până în anul 2020. La această iniţativă, denumită WiFi4EU, vor avea acces instituţii din sectorul public incluzând parcuri, biblioteci şi spitale.

Finanţarea, care se ridică la 120 mil. euro, va fi oferită instituţiilor publice pe criteriul „primul venit, primul servit“ şi va fi distribuită „într-o manieră echilibrată geografic“, cu accent pe locurile cu conectivitate limitată.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top