Printul de Wales, vizita oficiala in Romania

presidency.ro presidency.ro

Prinţul de Wales îşi începe, miercuri, vizita oficială în România. În cadrul acestei vizite, Prințul Charles va fi decorat de președintele Klaus Iohannis cu ordinul "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume", informează Stiripesurse.ro.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat săptămâna trecută că vizita Prinţului Charles, un mare prieten şi admirator al României, reprezintă celebrarea forţei legăturilor dintre cele două ţări. 

"Aceasta va fi a doua vizită oficială a Alteţei Sale, dar nu este străin de România. Face frecvent vizite private aici. Este un mare prieten şi admirator al României, are o fundaţie aici, care susţine prezervarea arhitecturii tradiţionale şi dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale, spre exemplu", a afirmat diplomatul britanic. 

El a subliniat că vizita Prinţului Charles reprezintă 'celebrarea şi evidenţierea forţei legăturilor noastre bilaterale'. 

Paul Brummell a arătat că Prinţul Charles va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu organizaţii care lucrează în domenii variate, dar care 'au un numitor comun - implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie şi România'. 

"Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteţei Sale reprezintă celebrarea modalităţilor, de o diversitate imensă, prin care oamenii şi organizaţiile din România şi Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune", a precizat Brummell. 

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, pe Prinţul Charles la Palatul Cotroceni şi că temele de discuţie vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată de Prinţul de Wales în România. 

Şeful statului îi va conferi Prinţului Charles "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume". 

Vizita oficială a Prinţului Charles în România se încheie vineri.

corectnews.com

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top