Sebesul e viata mea! Ce voi face ca primar al Sebesului

Sebesul e viata mea! Ce voi face ca primar al Sebesului

Sunt Feneser Gheorghe, m-am nascut si traiesc in Sebes. Ca om de afaceri si fost prefect, cunosc foarte bine problemele cu care se confrunta sebesenii. Candidez la functia de primar din partea ALDE pentru a face din Lancram, Rahau, Petresti si Sebes localitati model. Mie imi pasa! Sebesul e viata mea! A venit vremea sa fie si a voastra, a sebesenilor! 

-Atat eu ca primar, cat si consilierii locali, vom dona sebesenilor, salariul si indemnizatiile.-Curatenie in tot orasul. Strazi fara praf, parcuri ingrijite, iarba tunsa, toate drumurile vor fi asfaltate, voi construi noi piste de biclete si trotuare.

-Primaria si consilierii vor lucra in interesul cetatenilor. Voi crea un nou site al primariei unde sebesenii vor putea urmari in direct toate sedintele de Consiliu Local si aici voi publica toate facturile si contractele.

-Va fi infiintat un Birou Unic al Cetateanului unde doleantele, initiativele, sesizarile fiecarui sebesan vor fi inregistrate si puse in practica.

-Voi schimba Planul Urbanistic General (PUG) pentru a favoriza accesarea de fonduri europene, atat de localnici cat si de catre institutiile din municipiu. Va fi infiintat un birou de consultanta pentru sprijinirea sebesenilor in scrierea si implementarea proiectelor, pentru obtinerea de fonduri europene.

-Transport gratuit pentru elevii din Lancram, Petresti si Rahau care fac naveta la Sebes.

-Vom pune in valoare Cetatea Sebesului, prin investitii imediate, Scutierii de Muhlbach si Fanfara din Petresti vor prezenta in fiecare sambata, spectacole de dans, lupte medievale si muzica de fanfara pe strazile din centrul orasului. Vom sprijini proprietarii de cladiri istorice sa-si renoveze imobilele, ferestrele cladirilor aflate in centrul Sebesului vor fi pavazate cu jadiniere cu flori, puse la dispozitie de Primarie.

-Circulatia prin centrul orasului va fi regandita, vor fi amenajate mai multe parcari si terase, va fi creata o zona pietonala, dupa modelul oraselor occidentale, unde micii producatori isi vor vinde produsele traditionale si va fi reamenajata albia paraului care curgea prin centrul orasului.

-Lacul din Parcul Tineretului va deveni un loc de distractie. Pe langa plimbarile cu barca pe lac si pescuitul sportiv pentru cei mici, care vor fi gratuite, vom amenaja un parc de joaca modern cu mese de sah si mese de tenis. Vom construi o pista pentru role si skeibord.

-In Parcul Arini vom construi strandul, dupa proiectul deja existent, prezentat cu ani in urma, in Consiliul Local, fara a fi pus insa in aplicare. Vom taia arborii uscati, care prezinta pericol si ii vom inlocui cu alte specii, astfel incat Ariniul sa devina o  adevarata gradina botanica. 

-Vom construi, cu fonduri europene, un spital zonal, cu sectii de specialitate, pentru ca localnicii sa nu mai fie nevoiti sa se trateze la Alba Iulia sau la alte spitale, care sa cuprinda si o Unitate de Primiri Urgente (UPU) ce va deservi Sebesul si localitatile din apropiere dar si zona Autostrazilor A1 (Sibiu - Deva) si A10 (Sebes -Turda) care se intersecteaza aici. Pentru ca toate acestea sa devina realitate, vom accesa fonduri europene pentru construirea de locuinte pentru medicii specialisti ce urmeaza sa lucreze aici.

-Toate  cresele, gradinitele si scolile  din Sbes, Petresti, Lancram si Rahau vor intra intr-un strict program de reevaluare si modernizare. 

-Sebesul va deveni un oras inteligent, un nou concept european ce insemna ingroparea cablurilor aeriene, schimbarea iluminatului public pe becuri cu led, reducand astfel cu 60 la suta consumurile, montarea a peste 60 de camere de supraveghere, in toate zonele orasului si asigurarea internetului gratis, in tot orasul.

Sunt Feneser Gheorghe, m-am nascut si traiesc in Sebes. Ca om de afaceri si fost prefect, cunosc foarte bine problemele cu care se confrunta sebesenii. Candidez la functia de primar din partea ALDE pentru a face din Lancram, Rahau, Petresti si Sebes localitati model. Mie imi pasa! Sebesul e viata mea! A venit vremea sa fie si a voastra, a sebesenilor!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top