Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Romania voteaza impotriva cotelor obligatorii la JAI

enational.ro enational.ro

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat că astăzi, la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiției și Afaceri Interne de la Bruxelles, va transmite că România își va respecta angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți, informează Evenimentul Zilei.ro.

"Am un mandat foarte clar dat din partea președintelui Klaus Iohannis și a premierului Victor Ponta, pe care îl voi spune acolo cu modestie, dar și cu demnitate, România își respectă angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți, atât este capacitatea în momentul de față a statului român. Bineînțeles, vom vota împotriva cotelor obligatorii”, a spus Gabriel Oprea. Comisia Europeană a prezentat miercuri o propunere de repartizare între statele membre ale UE a 120.000 de imigranți sosiți în Italia (15.600), Grecia (50.400) și Ungaria (54.000).

România ar urma să primească 4.646 de imigranți, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia si 2.091 din Ungaria.

În luna mai, României îi mai fusese alocată o cotă de 1.705 refugiați din prima tranșă de refugiați de 40.000, aflați pe teritoriul Italiei și Greciei.

Joi, președintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulțumit de cotele impuse României. Șeful statului a susținut că țara noastră nu poate primi mai mulți imigranți decât îi permite capacitatea de 1.785 de locuri, iar saptămâna aceasta va avea loc ședința CSAT în care se va discuta situația privind cotele de refugiați.

La rândul său, premierul Victor Ponta a susținut, sâmbătă seara, că România „nu își poate asuma ceva pentru care nu este pregatită” și că aceia care cer acum ca românii să fie solidari în criza refugiaților „sunt aceiași care ne spun că nu suntem buni de Schengen. E un pic de ipocrizie”.

Fostul președinte Traian Băsescu a avertizat și el cu privire la criza refugiaților asupra pericolelor care pot să apară la adresa securității României. Băsescu a subliniat că dacă țara noastră acceptă să primeasca imigranți, peste „2 ani am putea să ne trezim cu bombe la metrou”.

corectnews.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686