Primele declaratii ale presedintelui ales

pressalert.ro pressalert.ro

După centralizarea voturilor din 96% dintre secții, președintele ales, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații de la sediul ACL:

"Dragi români, m-ați ales președinte al României, vă mulțumesc. Le mulțumesc tuturor celor care au ieșit ieri la vot, o prezența fenomenală, este cea mai plăcută surpriză de la aceste alegeri.

Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă. Eu sunt dispus să mă apuc foarte hotărât, foarte serios, de treabă.

Pe 16 noiembrie, cetățenii au dat semnalul schimbării profunde. Este un semnal foarte puternic, îi îndemn pe politicienii să ia seama la acest semnal, să judece bine ce au de făcut, solicit Parlamentului să se țină de cuvânt și să pună mâine pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii, să ia în discuție tot mâine toate solicitările venite din partea justiției.

Rog partidele să înceapă urgent discuțiile pe legea votului electronic și votului prin corespondență. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat ieri în diaspora. Mii de români nu și-au putut exercita dreptul la vot, este inadmisibil.

Vreau să îmi exprim respectul pentru românii din diaspora, care au înțeles importanța votului lor. Le mulțumesc. 

Cineva trebuie să suporte consecințele votului catastrofal organizat din diaspora. Guvernul va trebui să analizeze, să-i tragă la răspundere și să-i demită pe cei vinovați. Este extrem de îngrijorător că mii de români nu au putut să voteze. Cei vinovați trebuie să răspundă. Rog pe președintele în funcție să analizeze situația și să recheme din post diplomații care nu au gestionat corespunzător situația din secțiile de vot. E un gest minimal să fie retrași ambasadorii și consulii de acolo de unde românii au fost umiliți. Nu pot să accept că există situații unde concetățeni de-ai mei să fie tratați cu gaze lacrimogene pentru că au vrut să voteze.

Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politici externe a României - cel strategic cu SUA, rolul și locul în NATO și UE. Voi dovedi că România e un partener serios, credibil.

În fine, invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede cu atât mai bine.

Dragi români, voi fi președintele românilor, voi fi un președinte liber, vă voi reprezenta pe voi."

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top