Iohannis: PNL a dat in judecata Guvernul pentru ordonanta care modifica legea alegerii presedintelui

agerpres agerpres

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat marți că liberali au dat în judecată Guvernul pentru aprobarea Ordonanței 45/2014 și cer anularea acesteia, el motivând că aceasta modifică nepermis legislația specifică care se referă la alegerile pentru Președinția României și îi creează premierului Victor Ponta mai multe avantaje în alegeri.

„Vorbim despre Ordonanţă care modifică nepermis legislaţia specifică care se referă la organizarea alegerilor pentru Preşedinţie. Am făcut apel la Avocatul Poporului, n-am primit nicun răspuns şi m-am simţit obligat să atac acest act normativ. Odată cu înfiinţarea marelui PNL, PSD se simte ameninţat. Este evident că într-un stat democratic nu poate Guvernul, condus de viitorul candidat la prezidenţiale, modifica legislaţia care se referă la aceste alegeri. Dacă rămâne nesancţionată, Victor Ponta şi-ar crea un avantaj competiţional“, a spus Iohannis. „Am solicitat astfel o chemare în judecată a Guvernului. Cred că magistraţii vor trimite această speţă la CCR, de unde vom primi, sper, un răspuns foarte tranşant. Există premisele unor fraude masive, încălcând principiul legalităţii. În concluzie, nu-l voi acuza pe Ponta de intenţia de a frauda alegerile, dar nici mie să nu mi se reproșeze că nu am făcut paşii necesari“, a adăugat liderul PNL.

Guvernul a adoptat în iunie ordonanța de urgență nr. 45/2014 privind modificarea și completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea Președintelui României.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top