Atanasiu: PNL îi cere lui Ponta sa retraga nominalizarea lui Manda si sa-si ceara scuze

agerpres agerpres

PNL îi solicită premierului Victor Ponta să retragă nominalizarea deputatului PSD Claudiu Manda pentru postul de ministru delegat pentru Buget și să își ceară public scuze.

"Încep cu o solicitare pe care PNL o face prim-ministrului Victor Ponta de a-și retrage nominalizarea lui Claudiu Manda pentru funcția de ministru al Bugetului și îi cerem, totodată, să își ceară și scuze pentru această nominalizare. Este inadmisibil ca în România Guvernul să devină o afacere de familie, o afacere între rude. După ce-l avem în marea familie PSD-istă pe vicepremierul Oprea, ministru de Interne și naș al lui Victor Ponta, după ce-l avem în Guvernul Ponta pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ca văr al premierului Ponta, după ce-l avem în fruntea senatorilor PSD ca lider pe socrul prim-ministrului Ponta, astăzi ni se propune să avem și un fin al președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a afirmat, vineri, vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu într-o conferință de presă.

El consideră că "este prea mult pentru un guvern cu atâtea rude" și că premierul "trebuie să înțeleagă că nu este guvernul familiei lui ci este vorba de Guvernul României și că este o batjocură la adresa românilor să propui ca ministrul Bugetului un om fără nicio experiență profesională în acest domeniu".

Atanasiu susține că "singura tangență pe care a avut-o Claudiu Manda cu Ministerul Bugetului este falsul în declarațiile făcute, potrivit cărora ar fi fost contabil-șef la o firmă înainte de a absolvi facultatea".

Premierul Victor Ponta a anunțat vineri că a trimis președintelui Traian Băsescu propunerile pentru noii miniștri de la Cultură și Buget.

Propunerea pentru postul de ministrul al Culturii și cel de vicepremier din partea UDMR este Rozalia Biro, în timp ce pentru portofoliul bugetului a fost propus Claudiu Manda, deputat PSD.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top