Ponta si Basescu, se intalnesc la Cotroceni

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

Prim-ministrul Victor Ponta se întâlnește luni, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni, cu președintele Traian Băsescu, după cum a anunțat Biroul de presă al Guvernului.

Traian Băsescu declara miercurea trecută că nu va promulga legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale până când Guvernul nu va indica surse convingătoare de compensare a deficitului, informând că va chema Executivul la consultări.

Șeful statului menționa că, potrivit estimărilor, prin reducerea CAS se va crea un deficit cuprins între 5 și 5,5 miliarde de lei, iar măsura de compensare prin îmbunătățirea colectării de către ANAF nu este suficientă.

Ulterior, Ponta preciza că Guvernul nu va merge la Cotroceni, iar el, ca prim-ministru, nu e persoana potrivită pentru asemenea discuții, întrucât reducerea CAS nu este o măsură a Guvernului, ci o lege adoptată de Parlament.

"Eu am avut întotdeauna și cât voi fi prim-ministru o să am aceeași atitudine: n-a fost niciodată și nu va merge niciodată cât sunt eu prim-ministru Guvernul la Cotroceni. Guvernul e la Piața Victoriei. Dacă vrea domnul președinte să avem tot felul de invitați pe acolo, poate să treacă. Dacă vrea să aibă un dialog cu mine, sigur, mă voi duce, m-am mai dus și cu alte ocazii, nu că m-ar fi ascultat prea mult, dar măcar ca să păstrăm respectul pentru textele constituționale și pentru instituții. Însă, în această situație concretă, dacă vrea să se consulte cu mine, pe tema reducerii CAS, nu se consultă cu persoana potrivită pentru că nu este o măsură a Guvernului, ci este o măsură care tocmai a fost adoptată de Parlamentul României", explica premierul.

El sublinia că legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale va intra în vigoare, indiferent de opoziția președintelui Traian Băsescu.Potrivit Constituției, legea se va întoarce la Parlament și va fi votată, cel mai probabil, în septembrie, adăuga premierul.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top